Guru Puja, Establishing the Guru Principle (England)

Guru Puja, “Establishing the Guru Principle”   Nightingale Lane Ashram, London (UK), July 4th, 1982
Ne kohen me hyjnore qe quhet si Krita Yuga, jemi mbledhur te gjithe ketu per te kuptuar menyrat dhe metodat e krijimit te Principit tone si Mjeshter.
Krita Yuga. “Krita Yuga” do te thote koha kur juve ju duhet te beni dicka ” “krita: kur kjo eshte kryer.” Keshtu ju jeni kanalet e ketij veprimi, te berit e punes se Zotit. Ju jeni kanalet e Zotit te Plotefuqishem dhe Fuqise se Tij. […]

Guru Purnima, Mumbai 1972 (Location Unknown)

Unë duhej te behesha Guru në këtë jetë, pasi kjo nuk ishte bërë në ndonjë jetë tjeter. Për herë të parë, puna e një Guru duhej bërë. Ndoshta sepse edhe një nënë duhej te behej Guru.
Kjo është menduar të jetë Kali YUGA dhe ndoshta vecanerisht për këtë arsye, të gjitha shaktis e Hyjnores vënë së bashku duhej të rrjedhin nga zemra e nënës …..  Eshtë e gjitha në fatin tonë dhe kjo është arsyeja pse në këtë jetë pozita e Guruse duhej te ishte pranuar. […]