Shri Ganesha Puja, The Importance of Chastity

(England)

Feedback
Share

Shri Ganesha Puja. Brighton (UK), 4 August 1985.

Olemme kokoontuneet tänne tänään oikeaan tilaisuuteen ja suotuisana päivänä palvomaan Shri Ganeshaa.

Shri Ganesha on ensimmäinen Jumaluus joka luotiin, jotta koko maailmankaikkeus täyttyisi suotuisuudella, rauhalla, autuudella ja henkisyydellä. Hän on sen lähde. Hän on henkisyyden lähde. Sen seurauksena kaikki muut asiat tapahtuvat. Kuten jos sataa ja on tuulista, tunnette ilmassa viileyttä. Samalla lailla kun Shri Ganesha säteilee voimaansa, me tunnemme kaikki nämä kolme asiaa sisällämme ja ulkopuolella. Mutta on suuri epäonni, varsinkin läntisissä kulttuureissa, että tärkein, perustavanlaatuinen Jumaluus ei ole pelkästään täysin laiminlyöty, vaan häntä on myös loukattu ja hänet on ristiinnaulittu. Joten vaikka en olisi halunnut sanoa tänään mitään järkyttävää teille, minun täytyy kertoa, että Shri Ganeshan palvominen tarkoittaa sitä, että täytyy käydä läpi perinpohjainen puhdistuminen. Kun palvotte Shri Ganeshaa, pitäkää mielenne puhtaana, pitäkää sydämenne puhtaana, pitäkää olemuksenne puhtaana – himon ja ahneuden ajatuksia ei tulisi olla lainkaan. Kun Kundalini nousee, Ganeshan täytyy herätä sisällämme, viattomuuden täytyy nousta ylös – ja se hävittää meistä kaikki alhaiset ajatukset.

 

Jos tavoitteena on ylösnousemus, meidän täytyy ymmärtää, että meidän täytyy kypsyä. Ihmiset ovat nyt sairaita. Kaikkialla läntisessä elämässä tuntuu että he ovat sairaita. Sairaita koska he eivät ole koskaan tajunneet Shri Ganeshaa. Jos joku Freud tuli, se ei tarkoita että teidän tulee hyväksyä hänet. Mutta te hyväksyitte – niin kuin se olisi ollut valtavan tärkeää; kuin ei olisi mitään tärkeämpää ollutkaan. Tänään olemme kasvokkain ylösnousemisen voimamme kanssa ja ehdollistumiemme voiman kanssa. Kun Freud puhui ehdollistumista hän ei tiennyt että hän laittoi teihin toisia kamalia ehdollistumia, kauheita ehdollistumia. Seksi ei ole ihmisille lainkaan tärkeää, se ei ole lainkaan tärkeää. Vain kun haluatte saada lapsia, silloin ihminen, joka on korkeimmalla tasolla, antaa myöten seksiin.

 

Viettelys, romanssi, kaikki tuo tyhjänpäiväisyys, sitä ei ole puhtaassa mielessä, se on ihmisen tekelettä. Ja kaikki nöyristely joka siihen liittyy on hyvin yllättävää, se tulee hyvin alhaisesta asteesta meissä. Se tulee alhaisilta ihmisiltä, että sille ollaan orjallisia. Teidän täytyy olla sen isäntä. Ja nyt kun katson ympärilleni läntisessä maailmassa, joka on myös osanen samaa luomistyötä, niin paljon sairautta on tullut, olen todella tyrmistynyt, kuinka kääntää huomionne nyt kypsyyteen seksissä. Kun seksi kypsyy, teistä tulee isä, äiti ja puhdas persoonallisuus. Kun kuulette 90-vuotiaasta naisesta, joka menee naimisiin 19-vuotiaan pojan kanssa, en vain pysyty ymmärtämään, tämä on – minkälainen yhteiskunta on tähän maailmaan tullut, tällaista typerää käytöstä? Meidän täytyy kypsyä itsessämme. En tarkoita sillä ankaraa pidättyvyyttä nuorella iällä, se ei tarkoita sitä. Se on toinen järjettömyys.

 

Mutta toki teidän täytyy kypsyä, ja tarvitsette siihen uhrauksia. Kun turhasta asiasta tulee tärkeää ja se on niin turha asia, niin kuin mikä vain mitä meillä on, kuin meillä on hiukset. Jopa hiusten lähtö on vakavampaa. Mutta jos menetätte seksin, mitä pahaa siinä on? Se on vain hyvä. Tervemenoa ikävä törky! Mitä energian hukkaa. Niin paljon mielenkiintoa, niin paljon kallisarvoista huomiota, niin paljon suotuisuutta käytetään tällaiseen hölynpölyyn. Palvoaksenne Shri Ganeshaa teidän tulee ymmärtää, että meidän täytyy kehittyä, kypsyä. Kypsyyden täytyy tulla meihin.

 

Meidän täytyy mennä syvemmälle itsessämme, meidän huomiomme täytyy mennä syvemmälle sisäämme, spontaanisti. Kuinka saavutamme syvyyden, jos olemme edelleen kuin matoja? Muuten siitä tulee suurenlainen uhraus tai painostus ihmisille. Nämä tuntomerkit ja painostukset ovat tulleet kalliksi teille ihmisille. Hyvin kalliiksi. Te olette maksaneet jo niin paljon Olette käyneet niin monen asian läpi. Mitä varten? Joten prioriteettien täytyy muuttua, jos Shri Ganeshaa palvotaan. Se mitä me tänään palvomme on viattomuus sisällämme. Me palvomme sitä mikä on suotuisaa ja viatonta.

 

Viattomuus joka on syvällä sisällämme – se on meidän luonteemme laatu, se on meidän luontomme, se on meissä syntymästämme asti – se on tämän luomistyön perusta, se on luomistyön perusolemus. Kun aine aktivoituu, hyvä on, lisääntyminen alkaa, eläinvaihe tulee, sitten tulee ihmisten vaihe jotka ovat primitiivisiä, sitten tulee vaihe jossa ihmiset ovat kehittyneitä. Ei sellaisia kuin millaiseksi ajattelemme kehittyneen maailman, hirveää. En ikinä kutsuisi heitä kehittyneiksi millään ehdolla. Mikä on kehitystä, ei ole ulkopuolella. Meidän täytyy nähdä kehitys sisällämme. Miten olemme kasvaneet sisällämme? Mitä meillä on sisällämme? Onko siellä mitään törkeää, muovista, sen tyyppistä? Sellaista missä ei ole mitään sisäistä voimaa?

 

Sanotaan että annan teille mangon. Ja sanon: ”Syökää se nyt.” Ja te näette että siinä on vain kuoret, ei mitään sisällä. Mitä siis voitte syödä? Syöttekö siis sen muovin? Kaikki mikä on kasvanut niin on muovista ja kuollutta. Mikä on asioiden konkreettisuus, sitä katsotaan. Mitä pitävää meissä on sisällämme? Tätä Kristus julisti – siveellistä näkökulmaa. Se oli niin tärkeää Hänelle.

 

Koska dharman (hyveen) jälkeen, joka oli tasapainoa, jossa siveelisyys oli hyvin tärkeää, mutta Kristukselle oli hyvin tärkeää puhua synnynnäisestä, syvemmästä siveellisyydestä, joka on osa olemusta, se ei ole vain opetettu, käsketty tai pelätty asia koska on olemassa Jumalan pelko ja Jumalan raivo. Vaan se pitää olla teidän synnynnäinen valonne, Siksi Kristus puhui siitä. Ja samaa Kristusta käytettiin viattomuuden hävittämiseen. En voi sanoa ettei ihmisiä olisi varoitettu. Freud ei ollut ainoa henkilö joka syntyi. Menin Espanjaan, Pradoon ja näin maalauksia maalauksien perään helvetistä. Ja näinä moderneina aikoina näemme noiden laiheliinien juoksentelevan ympäriinsä ilman vaatteita, henkilöitä näytettiin kaikenlaisten typerien asioiden kanssa, he tekivät tyhmiä asioita. Tämä oli Bosch. Olin yllättynyt. Saksalainen Bosch, joka näytti kaikkea tätä hölynpölyä siellä, selvästi – ”Tie helvettiin”, ja sitten ”Kuoleman hyökkäys”, kaikkia näitä asioita.

 

Tarkoitan, hän ei elänyt niin kauan sitten. Jos kutsutte Blakea hulluksi, miksi sitten kutsutte tätä Boschia? Kaikki ovat hulluja, paitsi typerät hyödyttömät ihmiset. Meitä on varoitettu niin paljon. Esimerkiksi voimme sanoa tietäneemme helvetistä jo pitkään. Kaikista ihmisistä Mahavira kirjoitti helvetistä selvästi. Tämä on helvetti. Mutta lännessä prioriteetit ovat aivan ylösalaisin. Mikä on teidän voimanne? Ajatelkaapa sitä.

 

Ajatelkaa itsessänne. Onko mielen voima tärkeää? Olen kertonut teille että mielen voima ei voi tehdä mitään, koska se on lineaarista. Se kulkee yhteen suuntaan ja sitten tippuu ja tulee sitten takaisin. Siinä ei ole sisältöä. Se on vain mielen ulkonema. Se on muovia. Mikä on tunteittenne voima? Minne tunteenne vievät teidät? Katsokaa miksi teillä on tunteet, myös hyvät tunteenne.

 

Sanotaan että rakastatte vaimoanne kovasti. Mihin se vie teidät? Oli runoilija nimeltä Tulsidas joka rakasti vaimoaan kovasti, ja vaimo oli mennyt äitinsä luokse. Joten Tulsidas ei voinut sietää eroa ja meni katsomaan vaimoa. Ja mies kiipesi hänen parveekkeellensa ja vaimo pelästyi. Vaimo kysyi: ”Kuinka kiipesit tänne?” Mies vastasi: ”Olit laittanut köyden tuohon.” Vaimo: ”En.” Ja he näkivät että se oli suuri käärme roikkumassa. Ja vaimo sanoi: ”Kun rakastat minua noin paljon, jos rakastaisit Jumalaa noin, missä olisit?”

 

Mihin tunteenne vievät teidät – turhautumiseen, onnettomuuteen, meidän tuhoomme. Mielen voima antaa teille hirveän asian, egon, joka tuhoaa muut. Ja tunteiden voima antaa teille pelkästään itkua, nyyhkytystä, aina vain epäonnea. ”Ah, olen sijoittanut niin paljon tunteita tähän tiettyyn ihmiseen, ja mitä sainkaan?” Siis se ei ole absoluuttista, se on suhteellista. Ja henkisesti olet nolla jos et pysty tuhoamaan muita. Tunteellisesti olet nolla koska et pysty nujertamaan muita tunteillasi. Joten mikä on teidän voimanne? Missä voimanne piilee? Se piilee hengessä.

 

Mutta ennen kuin henki saavutetaan, mikä on teidän voimanne? Onko se Kundalini? Kundalini nukkuu. Joten mikä on voimanne? Se on siveytenne. Jos ihminen on siveä, hänellä on siveä temperamentti ja hän pitää puolensa siveydessään, se tekee, se toimii. Mutta ennen kaikkea siveys antaa jaettavansa teidän hyvässä terveydessänne. Ihmisen kasvoilta voitte nähdä että tämä on siveellinen ihminen. Kuten Shastrat sanovat: pyhimys tai brahmachari(munkki) joka ei ole koskaan harjoittanut seksiä elämässään on aina säteilevä kasvoiltaan. Ja me sanomme että suurin brahmachari olli Shri Krishna, jolla oli niin monia vaimoja.

 

Koska ei ollut energian hukkaa, ei huomion hukkaa siihen asiaan. Joten koko voima on sisällä. Sanon tänään kun tulin autolla ja satoi, oli tuulista ja hyvin kylmää, mutta me olimme autossa. Mikään ei haitannut meitä koska olimme lämpimiä auton sisällä keskenämme. Me kuljimme kaiken läpi, mikään ei koskenut meitä, mikään ei häirinnyt meitä, me tulimme koko matkan kaikki hyvin. Miten? Koska olimme omassa kyydissämme ja se kyyti joka meillä on, on meidän siveytemme. Me olemme tarkkoja siitä että muut kunnioittavat meitä, että muut osoittavat kunnioitustaan meille, muuten menetämme malttimme. Kunnioititteko itseänne? Kunnioitatteko itseänne?

 

Joskus ihmisille lännessä kuulostaa siltä että Äiti yrittää julistaa intialaista kulttuuria. Monet ajattelevat niin. Mutta sanon että meidän täytyy oppia tiedettä länsimaista. Hyvä on. Meidän täytyy oppia muita asioita lännestä, esteettisyyttä, tietysti. Maalauksia ja taiteita, ehkä, värikaavoja. Mutta kulttuuria teidän olisi paras oppia initalaisilta. Täällä on kulttuurin kato, ei kulttuuria lainkaan, minusta tuntuu. Minkälaisessa kulttuurissa naisen odotetaan paljastavan ruumiinsa? Se on prostituoidun kulttuuria, hyvin yksinkertaista.

 

Myöntäkää pois. Jossa naisen ei odoteta kunnioittavan sukupuolielimiään, ei ole mikään kulttuuri jumalaisessa estetiikassa. Niissä mittasuhteissa että tehdään filmiä joka näyttää Marian prostituoituna. Tähän te olette päätyneet. Jos sanoisit näin intiassa he mukiloisivat teidät – kuka vain, olipa hän muslimi, hindu tai kristitty. On järkyttävää kuulla miten Kristuksesta puhutaan. Intialaiset järkyttyvät sellaisesta puheesta. Miten voitte sanoa noin, koska kun kerran luovutte siveellisyydestänne ette voi ymmärtää että voi olla joku, joka on täydellisen siveä. Varkaalle jokainen on varas. Koska teillä ei ole kunnioitusta siveydellenne, ette pysty kuvittelemaan mitä Kristus on voinut olla.

 

Ette pysty kuvittelemaan ettekä pysty hyväksymään sitä. Sietämättömiä asioita sanotaan Kristuksesta. Sanon teille, sietämättömiä, en tiedä. Olen kohdannut Hänen ristiinnaulitsemisensa, joka oli sinällään sietämätöntä. Mutta jos sanotte näin jostain ihmisestä; jos sanotte näin intialaiselle naiselle, tavalliselle intialaiselle naiselle, hän tekee itsemurhan. Koskaan ei vain tulla ja sanoa: ”Sinä näytät hyvin kauniilta.” Sellaista sopii sanoa äidillenne ”Näytätpä kivalta.” Se on sopivaa, se on eri asia. Mutta et sano niin kenelle vain naiselle. Teidän täytyy kääntyä ympäri.

 

Ja tämä on yksi niitä syitä miksi ihmiset ovat kuumaluontoisia. Magneetti sisällänne on Shri Ganesha. Monet tietävät että minulla on valtavan hyvä kyky suunnistaa. Se tulee tästä magneetista joka on täydellinen. Tämä magneetti on se, joka pitää teidät kurssissa ja vireessä tai koko ajan osoittamassa hengen suuntaan. Jos teillä ei ole siveyden tajua, heilutte milloin mihinkin suuntaan. Yhtäkkiä teistä tulee erinomainen Sahaja joogi, seuraavana päivänä teistä tulee piru – koska ei ole mitään mikä velvoittaisi teitä hengen suureen ideaan. Myöntäkäämme se. Nyt meidän kaikkien Sahaja joogien on tullut aika, että suurin asia meissä ei ole seksi vaan se on siveys. Ja se on se joka teidät kypsyttää.

 

Oli ällistyttävää, kuinka jotkut ihmiset käyttäytyivät Bordissa, sain tietää siitä, ja olin hämmästynyt, kuinka he voivat käyttäytyä näin Bordin kyläläisten edessä, jotka ovat viattomia, yksinkertaisia ihmisiä? Mutta paras juttu tässä on se, että kun alennutte kevytmielisyyksiin ja turhanpäiväiseen käytökseen, loukaten siveellisyyttänne, oikeasti vain viivytätte itseänne. Kuten, jos haaskaatte polttoaineenne, autonne ei liikahda. Se käy samoin, jotain tapahtuu teille. Koko ajan nipistelette ihmisiä ja kevytmielisesti puhutte muille, mihin tätä tarvitaan? En ymmärrä. Ja sitten päädytte eroamaan. Lähdin kerran käymään tavaratalossa. Minun täytyy kertoa teille tämä tarina Ja siellä suuren joukon keskellä kaksi ihmistä, mies ja nainen suutelivat toisiaan koko ajan, vähän välittivät muista ihmisistä jotka olivat samoissa liukuportaissa. Siinä he suutelivat ja suutelivat toisessakin paikassa Piinasivat kaikkia intialaisia jotka olivat siellä, ehkä myös muita, kiinalaisia esimerkiksi, egyptiläisiä.

 

Mikä näytös olikaan meneillään. Sitten näin heidät seuraavan kerran. He eivät suudelleet. Kysyin: ”Mitä tapahtui?” ”Olemme eronneet.” Kysyin: ”Miksi suutelitte silloin niin paljon?” Ja he sanoivat: ”Koska eroamme pian, joten haluamme viimeisen pisaran sitä.” Millä tasolla tämä on? Kuvitelkaa. Minkälaista rakkautta, mitä tunteita teillä on, ei mitään sellaista.

 

Koko ajan kinastelemassa toistenne kanssa, päätyäksenne eroamaan ja esittämään tätä kaikkea. Kukaan syvällinen persoona ei näytä näitä asioita ulospäin. Minulle kerrotaan, että täällä koululaitoksessa sanotaan, että teidän ei tulisi näyttää tunteitanne ulospäin. Mutta muuten voitte kyllä näyttää mitä vaan, naurettavaa tai häpeämätöntä. Mutta ette tunteitanne. Mikä järjetön paikka se onkaan. Olette hyväksyneet kaikki nämä arvot kuin lampaat, ajattelematta niitä lainkaan. Olin Ranskassa ja eräs tyttö tuli luokseni itkien. Tyttö sanoi: ” En ikinä – kamalaa, kamalaa, en ikinä mene noille psykologeille.” Kysyin: ”Miksi?”

 

”He sanoivat likaisia asioita isästäni.” Kuvitelkaa. Ja ihmiset hyväksyivät nämä ideat siltä hirveältä Freudilta. Se on pohjimmiltaan väärin. Oli se sitten historiallisesti miten on, tai mitä hyvänsä, mutta teidän on paras luopua siitä. Mikä tahansa on väärin on väärin jumalaisessa. Mikä tahansa mikä on oikein on oikein jumalaisessa. Mutta nyt on suuri vastaväite, kun ihmiset menevät ulkomaille, miehet ja vaimot ja nämä ja nuo, he suutelevat toisiaan ja kiusoittelevat toisiaan. Miksi? Te suutelette jotakuta ja tulette pian kantelemaan tästä henkilöstä.

 

Olen nähnyt sen. Jos täytyy olla jotain itsehillintää, sen täytyy olla teidän siveytenne, teidän yksityisyytenne. Siksi teillä ei ole tahdonvoimaa tehdä mitään. Ei tahdonvoimaa. Annatte jonkun typeryksen tulla ja kertoa teille jotakin ja sanotte: ”Hyvä on. Hyväksymme sen.” Mikä on persoonanne perusolemus – se on siveytenne. Ja Sahaja Yogassa voitte uudelleen vakiinnuttaa kaiken. Mitä tahansa olette hukanneet, voitte korjata. Siksi tämä syvyys puuttuu. Ja siksi johdonmukaisuus puuttuu ihmisten temperamentista, ei ole johdonmukaisuutta. Nyt luentoani tulee kuuntelemaan 1200 ihmistä ja seuraavana päivänä ei yhtään.

 

Kaikki hukattu. Koska ei ole perustaa. Kuin väljä kiinnike. Ei ole yhteyttä. Se yhteyden kiinnike on teidän siveytenne. Joten jos ei ole johdonmukaisuutta, ei ole pysyvyyttä. Jos kerrotte heille: ”Teidän täytyy nousta aamulla, käydä kylvyssä, tehdä puja.” Se on heille liikaa. Mutta jos sanotte intialaisille naisille tai minulle, jos sanotte: ”Pukekaa ylle tämä ja tämä asu.” En voi tehdä sitä, en voi.

 

Se ei ole mahdollista. Voin pysyä valveilla läpi yön, mutta sitä en voi tehdä, en vain pysty. Joten prioriteetit ovat muuttuneet johtuen huomiostanne. You have everything within you. Kaikki on sisällänne. Te olette siveyden varasto, se on voimanne. Kaikki sisällänne, mikään ei ole mennyt ulos, se on kaikki siellä. Kaikki se tuoksu on sisällänne. Se on kaikki säilöttynä, älkää tuomitko itseänne. Ja olette niin onnekkaita, olen täällä kertomassa teille kaiken siitä.

 

Olette niin onnekkaita että olen kanssanne. Ymmärrättekö sen asian? Teidän ei tarvitse mennä Himalajalle, teidän ei tarvitse seisoa päällänne. Teidän ei tarvitse tehdä mitään sellaista. Aiemmin pyhimykset istuivat, tiedättehän, ette uskoisikaan, kylmässä jäätävässä vedessä Himalajalla aukealla he istuivat tuntitolkulla. Nyt se ei ole tarpeellista. Se on tehty hyvin helpoksi. Mutta muuttakaa prioriteettinne nyt. Kun koko huomio kerran menee omaan henkeenne, tulette huomaamaan kuinka koko lista tulee muuttumaan. Mikä on tärkeintä?

 

Meditoida joka päivä. Olen nähnyt ihmisiä jotka haluavat käydä jollakin kursseilla, esimerkiksi. Kerroin heille: ”Teidän on paras sitten käydä jotakin kursseja.” Joka päivä he menevät kurssille ja menevät siihen luokkaan, ja he ahertavat ja läpäisevät kokeet ja lopulta saavat käytyä sen kurssin. Mutta he eivät pysty meditoimaan säännöllisesti. Tämä pieni ero teidän tulee ymmärtää, että kun kerran saamme pienen aavistuksen siitä ikuisesta autuudesta, me alammme liikkua sitä kohti enemmän ja enemmän, yhä enemmän vakiinnuttaen itsemme siihen autuuden valtamereen. Vähittäin. Kun joku haluaa uida, olette peloissanne, ette halua tehdä sitä, olette kovin iloinen likaisella rannalla ette halua uimaan. Sitten joku työntää teitä, jälleen menette takaisin: ”Ei, opettaja, en osaa.” Mutta kun kerran opitte uimaan, alatte nauttia uimisesta.

 

Kun pidätte siitä, sitten haluatte tehdä sitä joka päivä, säännöllisesti, uskollisesti. Joten siinä on tämä pieni kynnys joka täytyy saavuttaa. Toinen juttu on, niin kuin olen aina sanonut, te olette lootuksia, mutta olette kasvaneet mudassa. Mutta te tiedätte mitä muta on, Intia on kuin valtameri, lootuksille on helppoa kasvaa ylös vedestä. Mutta mudan seasta ylös kasvaminen on hyvin vaikeaa. Jos joku vaikka kaatuu mutaan, jos potkaisette mutaa, uppoatte vaan syvempään. Jos yritätte tehdä mitään, joudutte vain syvemmälle. Parasta on vain olla paikallaan ja katsella. Se on paras keino – olla itsensä todistaja. Mutta kun huomio ei ole kunnossa, kuinka voitte todistaa itseänne?

 

Huomio on: joku menee tuolla puolella – näette sen ihmisen. Joku toinen menee tuolla – ja näette sen ihmisen, täytyy nähdä kaikki ihmiset. Mutta ette näe kukkia, ette näe puita, ette näe Äiti Maata, ette näe mitään. Mitä näette on jotain onnettoman huonoa, se on pahempaa kuin te. Tänään on se päivä jolloin sanotaan että ei ole hyvä katsoa kuuta. Jos näette kuun, siitä tulee epäsuotuisuutta ja saatte vaikeuksia. Sanotaan että Shri Krishna näki kuun ja hänelle tuli vaikeuksia, hän oli ranchordas, se tarkoittaa että hänen piti paeta taistelusta. Mutta se oli hänen jekkunsa, hänen täytyi paeta. Joten teidän ei tulisi katsoa kuuta. Syy miksi niin sanotaan, on että tänään meidän täytyy nähdä Shri Ganesha, joka on Äiti Maa, joka toimii Äiti Maan kautta.

 

Useimmat asiat mitä meillä on ovat Äiti Maasta. Joten tällä kertaa teidän täytyy nähdä Äiti Maa, Kundalini ja Shri Ganesh, tänään. Äiti Maa loi Shri Ganeshan. Joten älkää katsoko mitään muuta, älkää katsoko edes kuuta. Katsokaa vain Äiti Maata. Koska Äiti Maa rakkaudessaan ja myötätunnossaan on tehnyt meidän eteemme niin paljon, Kundalininne on tehenyt teidän eteenne niin paljon. Ja hänen poikansa, joka on viattomuus meissä, häntä meidän tulee palvoa tänään, koska hän on tehnyt kaiken voitavansa. Huolimatta siitä miten oleme häntä loukanneet, tehneet naurunalaiseksi, kaikista törkyisistä asioista ja hölynpölyistä huolimatta hän silti pitää puoliaan kuin pieni lapsi huvittaakseen meitä. Jos Shri Ganesha on teidän sisällänne, teistä tulee kuin lapsi, lapsenkaltaisesti viaton. Ette suutu enää ihmisille kuin jokin räksyttävä koira.

 

Tiedän että on Sahaja joogeja, jotka haukkuvat koko ajan kuin koirat tai kerjäläiset Intiassa. Mutta teistä tulee kuin lapsi, joka on hyvin suloinen, joka aina yrittää hauskuuttaa muita, yrittää aina sanoa kivoja asioita, yrittää aina saada muut hyvälle tuulelle. Varsinainen ilon lähde. Ja niin teistä tulee ilon lähde, onnellisuuden lähde, täyttymyksen lähde. Aina kuplimassa naurua ja onnellisuutta, kuplimassa kauniita asioita. Kuinka lapset hauskuuttavatkaan teitä! Katsokaapa vain. Kuinka he hoitavat kaiken pikkupikku käsin, kuinka he ratkaisevat asiat. Kuinka he tietävät, mikä on oikein. Lapsi, joka on oivaltanut sielu on paljon järkevämpi kuin aikuinen ihminen, olen nähnyt sen. Nuorin tyttärentyttäreni oli suurin piirtein kolmevuotias ja kotiapulainen viikkasi sariani ja vahingossa apulainen laittoi sen lattialle.

 

Tyttö ei voinut sietää sitä. Hän otti sen ylös, nosti sen kasvoillensa ja vei sen sohvalle. Tyttö sanoi: ”Miksi laitoit tämän sarin lattialle, mitä tiedät minun isoäidistäni? Hän on Jumalattarien Jumalatar ja sinä laitat hänen sarinsa lattialle. Koirat purevat sinua pian.” Hän sanoi, ”Ole varuillasi.” Ja sitten tyttö meni ja laittoi sarin, suuteli sitä monesti ja sanoi: ”Äiti, anna hänelle anteeksi, Isoäiti, ole hyvä anna hänelle anteeksi, apulainen ei tiedä mitä hän on tehnyt sinulle.” Mutta tällainen herkkyys tulee syvältä siveydestänne. Kuunnelkaa lapsia ja hämmästytte, kuinka he puhuvat ja mitä he sanovat, kuinka he käyttäytyvät, kuinka he yrittävät hauskuuttaa teitä. Tarkoitan, lännessä lapset ovat niin hemmoteltuja, joudun sen sanomaan, he eivät hauskuuta teitä niin, he aiheuttavat onglemia.

 

Koska jälleen, jälleen sama asia. Jos isällä ja äidillä ei ole siveyttä, lapset eivät tunne oloaan hyväksi, he eivät ole rauhallisia, he ovat rauhattomia, ja he kehittävät saman rauhattomuudeen itseensä. Siveellinen mies ei koskaan tule riivatuksi, uskokaa pois, ei tule riivatuksi koskaan. Voitte olla hyvin älykäs, voitte olla mitä vaan, voitte olla suuri kirjailija mutta voitte joutua riivatuksi. Mutta siveellinen ihminen, tavallinen siveellinen henkilö ei koskaan joudu riivatuksi. Riivaajat pelkäävät siveellisiä ihmisiä. Jos yksi siveelinen mies kulkee kadulla, kaikki riivaajat juoksevat karkuun. Ne vain juoksevat pois. Minä tiedän montakin tapausta. Mutta jotkut niistä, voin kertoa, että siellä oli niitä kolme, jotka ajoivat usein yöllä sieltä moottoripyörällä noin puolenyön aikaan tiellä.

 

Ja jotkut riivatut ihmiset kirjoittivat kirjeitä minulle, niissä luki: ”Älä anna heidän mennä sinne yöllä, koska mihin voimme sitten mennä?” Olin ällistynyt. Nämä ovat ihmisiä, jotka ovat jonkin hirveän riivaajan hallinnassa ja heillä oli tapana mennä ja levätä yöllä niissä puissa, joiden ohitse nämä kolme ihmistä ajelivat moottoripyörillä ja he tosiaankin kirjoittivat kirjeitä minulle. Riivattuja ihmisiä, tiesin heidät, he kirjoittivat: ”Pyydä että he käyttävät toista tietä, koska missä me muuten asumme?” Ja he olivat itse kuin hulluja ihmisiä. Kysyin: ”Miksi kirjoitatte näin?” He sanoivat: ”Nämä ihmiset kulkevat sitä kautta ja he häiritsevät meitä.” Negatiivinen meissä katoaa Shri Ganeshan valon avulla. Voitte nähdä sen selvästi toisessa ihmisessä. Jos teillä ei ole siveyttä ette voi koskaan erottaa kuka on siveä ja kuka ei.

 

Ette pysty siihen. Kaikki ovat vain samaa: ”Hyvä, oikein hyvä, oikein kiva ihminen, oiken hyvä.” Tarkoitan että riivatut ihmiset julistetaan oivallisiksi ihmisiksi, joskus myös Sahaja Yogassa ja ihmettelen: ”Mitä tapahtuu, mitä se on? Miten voi olla että nämä ihmiset todistetaan hyviksi? Eivätkö he tunne sitä?” Ei ole valoa. Vaikka saisitte itseoivalluksenne, vaikka henkenne työstää kollektiivista tietoisuuttanne, vaikka antaisitte itseoivalluksia muille, ette ole missään, ellei teillä ole siveyttä. Se on kuin rikkinäinen lasi, joka yrittää heijastaa jotain; se ei ikinä pysty antamaan oikeaa kuvaa. Se on niin tärkeää. Ja minun täytyy nyt kertoa se teille.

 

Minun on tullut aika kertoa se teille – tämä on elämänne pulma. Ensimmäiseksi ihmiset kysyvät: ”Kenen kanssa tulen menemään naimisiin?” Mihin teillä on kiire? Tietysti, naimisiin meno, kutsun sitä suotuisaksi asiaksi, avioliitto kuuluu asiaan, pitäisi olla kollektiivinen seuraamus, kaikkea, mutta miksi? Jotta ihannoisimme siveyttä meissä. Sitten he ovat naimisissa, sitten he saavat lapsia. Sitten he haluavat talon, sitten he haluavat sitä ja tätä. On eräänlainen eristäytyminen käynnissä, joka jatkuu ja jatkuu, ja elämänne valo ei leviä. Mutta olen tuntenut ihmisiä jotka ovat juuri olleet helvetissä ja he ovat tulleet ulos ja ovat levittäneet valoa, he ovat saavuttaneet loistavia korkeuksia, kuin tähdenlennot. Olen nähnyt sellaisia ihmisiä.

 

Joten tänään olette tulleet palvomaan Shri Ganeshaa – itsessänne. Mitä olen minä palvomassa Shri Ganeshaa, en ymmärrä sitä. Koska minä olen se. Kun palvotte minua, haluatte että Shri Ganesha sisällänne herää. Herätkööt ne ominaisuudet teissä. Tulkoon minun sanomastani mantra joka herättää ne teissä, jotta minun lapsinani te nauttisitte siveyden autuudesta kuten minä olen nauttinut koko ihmiselämäni ja kaikkina jumalaisina eläminäni. Haluan, että te nautitte siitä samassa määrin. Ainakin teidän tulisi saada siitä maku. Kerron teille jotain, josta ette ole luultavasti ennen kuulleet. Mutta ette olleet myöskään kuullut Kundalinista.

 

Ette koskaan olleet kuullut itseoivalluksesta näin. Mutta tänään sattumalta, täydellisen spontaanilla tavalla tämä Puja järjestyi. Minun piti pitää tämä Bombayssa. Kaikki oli järjestetty; ihmiset olivat valmiita lähtemään sinne tehdäkseen tämän pujan. Ganesha Puja Englannissa tai lännessä on niin tärkeä, että ajattelin, että sellainen tulisi pitää Roomassa, joka oli yksi perustavista tekijöistä, sillä siellä aloitettiin ihmisten siveyden turmeleminen. Roomalaiset aloittivat sen ja muut seurasivat perässä. Mutta sen tuli tapahtua täällä Brightonissa Sadashivan jalkojen juuressa. Mutta englantilaisten tulee tietää että heidän maansa on niin kultainen, arvokas, ja he eivät ansaitse sitä. Heidän tulee ansaita se. Kuvitelkaa, te asutte Sadashivan maassa missä vesi koristelee lumena – tarkoitan kuin puhdistettua vettä, puhdasta, kirkasta, valkoista.

 

Jossa Shri Ganesha on Hän, joka pesee Isänsä jalkoja. Jossa siveys itse asuu teidän Äitinänne. Ja teidän täytyy ansaita se tavoiteltu asema. Englantilaisten Sahaja joogien tulee nousta paljon. Englantilaiset olivat juuri päinvastaisia. Tulevat Sadashivan maasta juuri päinvastaisina. Valtavan röyhkeinä, niin hirvittävän röyhkeinä, jollaisena Shivan paikassa ei voi olla. Kaikki siveettömät ihmiset ovat röyhkeitä. Kuinka he muuten voisivat antaa itselleen anteeksi? Kun puhut mille vain prostituoidulle, kahdessa minuutissa sinulle selviää että hän on prostituoitu koska hän on tavattoman röyhkeä: ”Mitä sitten?

 

Olen prostituoitu, mitä siitä?” Röyhkeys on siveettömän persoonan merkki. Ja sellainen ihminen tulee helposti eristyneeksi, koska häntä hävettää kohdata muut ihmiset. Mutta siveä ihminen on avoin, miksi hän pelkäisi ketään? Hän puhuu kauniisti kaikille, on kiltti kaikille viattomuudessaan ja yksinkertaisuudessaan, rakastumatta joka kolmanteen ihmiseen, jonka hän kohtaa. Ja sen tämä maa on teille antanut, se tulee ymmärtää sillä on merkitys ja jos ette nouse sille tasolle, teidät tullaan heittämään pois. Joten oman siveytenne kunnioittaminen on minun kunnioittamistani, koska minä olen teissä siveytenä. Jos Shri Ganesha on suotuisuus, minä olen teissä siveytenä. Siveys ei ole koskaan aggressiivista, ei karkeaa, koska sen ei tarvitse olla. Ei ole tarvetta.

 

Olette niin voimakkaita, niin voimakkaita, että ei ole tarvetta vihoitella kenellekään. Miksi vihoitella, te ette pelkää ketään. Se on niin anteliasta, niin ystävällistä, niin kaunista. Aina raikasta ja nuorta mutta ylevää ja kunnioitusta herättävää. Nyt on kulunut 12 vuotta kun olen ollut täällä. Kaksi vuotta lisää tiivistä työtä tarvitaan, sisällä ja ulkona. Sisällämme meidän täytyy tehdä töitä kovasti näiden kahden vuoden ajan, oikein kovasti, meidän täytyy vähän kärsiä ja olla uhrautuvaisia, kaikkien meistä, niin miesten kuin naistenkin. Ja sitten me näemme. Voin sanoa että olemme tehneet hyvää työtä, pienellä hypyllä, rohkeudella ja uskolla voimme saavuttaa paljon. Uskokaa itseenne.

 

Ei mentaalia uskoa mutta itsessään siveys on uskoa Siveys on teidän uskonne vakautumista. Kun teillä on usko Jumalaan olette siveä. Kun uskotte itseenne, olette siveä. Kun uskotte vaimoonne, olette siveä. Miksi teidän tulisi uskoa vaimoonne? Koska te olette siveä ihminen, miten vaimonne voisi olla jotain muuta? Uskonne lapseenne – on siveyttä, koska olette siveä, kuinka lapsenne voisi olla mitään muuta? Siveys on uskon kirkas kristallinkide. Ja se teillä voi olla jo ennen itseoivallusta. Monilla onkin.

 

Itse asiassa kuin kamferi, joka on haihtuvaa ja muuttuu höyrymäiseksi tuoksuksi, samalla tavalla siveys toimiessaan muuttuu uskoksi. Jos ette voi olla siveä, ette voi uskoa yhtään mihinkään. Koska olette joko tekemisissä tunteittenne kanssa niin että olette minuun tunteellisesti sidoksissa tai ehkä olette minuun mielellisesti sidoksissa. Mutta jos teillä on siveys, on usko silminnähtävää. Sisällänne teillä ei tarvitse olla uskoa: ”Nyt minulla on usko sisälläni, Äiti.” Se ei ole mahdollista. Usko on jotain, joka on haihtuvaa, ja se haihtuva tuoksu tulee siveydestä. Joten tänään emme katso tähtiä tai kuuta, mutta te katsotte Äiti Maata. Maailmankaikkeudessa hän edustaa Kundalinia, ja ei ole mitään muuta kuin siveyttä. Vain siveyttä.

 

Voitteko uskoa? Mikä voima! Äitiys, kaikki on siveyttä. Isyys, kaikki suhteet ovat siveyttä. Puhtaus on siveyden tuoksua myöskin. Hyvyys, myötätunto, kaikki se tulee siveydestä, siveyden vaistosta, joka ei ole mielen toimintaa. Jos olette mentaalisesti siveä, voitte olla kamala. Niin kuin jotkut nunnat ja muut senkaltaiset ihmiset, jotka ovat pidättyväisiä, ei sellaisia. Siveys on sisäinen, sisäänrakennettu Kundalini teissä, joka toimii koska se ymmärtää minua. Hän ymmärtää minua.

 

Hän tuntee minut, Hän on osa minua, hän on minun heijastukseni. Joten tehkää Kundalinistanne vahvoja olemalla siveitä. Ihmiset yrittävät kaikenlaista ollakseen viehättäviä ja niin edelleen. Älkää hukatko energiaanne sillä lailla. Te olette pyhimyksiä, eläkää kuin pyhimykset. Elämme perinteisellä tavalla, meidän täytyy elää niin ja kehittyä perinteestä eteenpäin. Älkää tehkö jotakin uutta, jotakin järjetöntä, turhanpäiväistä. Meidän ei tarvitse houkutella ketään. Siveys on kukan tuoksua, joka vetää puoleensa mehiläiset, se on kukan hunajaa, se on meidän olemassaolomme ydin. Joten tällä kertaa te kaikki tulette Intiaan, minä pyydän teitä kunnioittamaan minua käyttäytymällä hyvin.

 

Ei lapsellista käytöstä niin kuin näette kuvissa ja filmeissä ja kaikkea sitä hölynpölyä. Te olette sen yläpuolella. Huomio, saavutukset tulee nähdä siveytenne istuimelta. Me emme voi jättää niitä istuimia, saimme sitten suosionhuutoja tai emme, sillä ei ole väliä. Emme voi jättää istuintamme. Kuin kaikki nämä pyhimykset sanovat: ”takiya sodaa sana” – tarkoittaa ”emme jätä istuimiamme”. Olemme istuimissamme. Tämä on istuimemme, lootuksessa. Emme voi jättää lootusta. Me istumme sen sisällä.

 

Se on meidän istuimemme. Sitten kaikki nämä turhat asiat joita olette hankkineet, tippuvat pois. Tulette näkemään että teistä tulee kaunis olento. Kaikki riivaajat pakenevat, kaikki tukokset pakenevat. Mutta se ei ole pidättyväisyyttä, sanon sen uudestaan ja uudestaan. Se on olemuksenne kunnioittamista. Niin kuin kunnioitatte minua ulkopuolelta, kunnioitatte minua myös sisällänne. Niin yksinkertaista. Tänään on meille hieno päivä palvoa Shri Ganeshaa. Hän on ensimmäinen ja tärkein palvottava.

 

Ja kun palvotte häntä, teidän tulee ymmärtää että palvotte myös hänen ilmenemismuotoaan, joka on Kristus. Joka puhuu halventavasti Kristuksesta, teidän tulisi välttää sellaista ihmistä. Ette voi älyperäistää Kristusta. Jos joku tekee niin, älkää olko tekemissä tällaisten ihmisten kanssa. Kristus on viattomuutta. Jos teillä ei ole siveyden syvyyttä ette voi ymmärtää häntä. Ette voi palvoa häntä. Se oli se mihin he pystyivät, he tekivät selvää siveydestänne, jotta ette ikinä ymmärtäsi kuka Kristus on. Kaikki se tulee teille meditaationne kautta. Nyt teidän ponnistuksenne tulee olla, että olette meditatiivisia.

 

Siinä kaikki. Pitäkää meditaationne käynnissä. Pyrkikää olemaan meditatiivisia. Nähkää. Todistajan tila ei ole muuta kuin että olette meditatiivisia. Ja olen päättänyt että tapaan Brightonin ihmisiä täällä huomisaamuna ja tapaan kaikki englantilaiset jos mahdollista ylihuomenna illalla kertoakseni heille, kuinka tärkeää on saavuttaa se puhtauden tila. Se tulee ratkaisemaan asiat. Teen töitä kovasti, ette tiedäkään kuinka kovasti teen töitä. Mutta he sanoivat että ihmiset ajattelevat että muiden täytyisi tehdä heidän hommansa. Se on kuin säästää punta yhtäällä, säästää toisaalla, säästää työnteossa.

 

Annetaan Äidin tehdä kaikki puolestamme. Äiti huolehtii meistä. Äidin pitää nousta aamulla ylös. Hänen täytyy meditoida. Ei niin voi säästää. Voitte säästää kaikessa muussa, jos vain tiedätte kuinka pelastatte henkenne. Vain kasvamisenne on tärkeää. Kun kasvatte, kaikki muu pelastuu. Mutta ensiksi pelastakaa itsenne. Sen eteen teidän täytyy ponnistella.

 

Täytyy tehdä kovasti töitä. Teidän täytyy mennä syvälle itseenne, kehittyä itsessänne. Kykenette siihen. Älkää syyttäkö ketään; älkää syyttäkö vaimoanne, äitiänne, isäänne, maatanne tai mitään. Kaikki teistä pystyvät siihen. Älkää katsoko muita ihmisiä, katsokaa itseänne. ”Kuinka pitkälle olen edennyt? Miten olen tehnyt auttaakseni? Menenpä siis eteenpäin tässä asiassa.” Jokainen teistä.

 

Olen kiitollinen, että kaikki ovat tulleet tänne joka puolelta Englantia. Oli oikein tehdä niin, mutta tämä maa täytyy saada sille tasolle, että ihmiset tulevat tänne pyhiinvaellukselle. Vastakohtana ei saa käydä niin, että kun he tulevat Englantiin, he eivät ikinä tulekaan Sahaja Yogaan. Niin voi käydä sen röyhkeyden kanssa, jota ihmisillä on. Niin voi käydä. Kun he tulevat tänne he sanoisivat: ”Ei enää Sahaja Yogaa, olemme saaneet tarpeeksemme siitä.” Ja toisin päin Intiassa, kun he tulevat Intiaan he tarraavaat siihen. Olen tuntenut ihmisiä jotka tulivat Englantiin ja tapa jolla Sahaja joogit käyttäytyivät ja tapa jolla ashrameita pidettiin, ihmiset juoksivat pois. ”Äiti, ei voi mitään, me emme ole enää Sahaja Yogassa sen jälkeen kun näimme teidän kehittyneitä joogejanne Englannissa, jossa olette tehneet töitä 12 vuoden ajan.” Joten tänään istumme täällä Englannin kauniissa maassa ja meillä on tiettyjä velkoja maksettavana, syntyäksemme tässä maassa, ja se velka on, että meidän tulee olla suuria Sahaja joogeja.

 

Voitte helposti tietää, kuka on suuri Sahaja joogi. Kun sanotte: ”Sulkekaa tuo ikkuna”, huomaatte että useimmat heistä vain istuvat ja katsovat toisiaan. En sano että he olisivat kaikki englantilaisia, mutta niin voi olla. Ei ole oikein että annetaan muiden tehdä kaikki työt. Teidän täytyy olla hyvin omistautuneita. Te ette ole sillä tasolla, uskokaa vain, ette ole sillä tasolla. Älkää katsoko muita ihmisiä, jotka ovat täällä. Olette erilaista ihmistyyppiä. Olette erityisiä ihmisiä. Yrittäkää olla varuillanne, kunnioittakaa itseänne, sillä olette englantilaisia ja teillä on erityinen vastuu.

 

Siunatkoon Jumala teitä. Pitkän matkaan takaa hän on tuonut Godhavari -joen veden, joka virtaa Nasikissa, Nasik-joessa. Te tiedätte missä Shri Rama ja Shri Sita ja Lakshmana, kaikki asuivat siellä Nasikissa. Ja tätä kutsutaan etelän Ganges-joeksi. Godhavari. Hän sai veden Godhavarista. Nähkää nuo virtaavat värähtelyt. Maassa jossa jopa joet ovat mantroja, niiden nimet ovat mantroja – se koko kunnia kuuluu pyhimyksille, ihmisille, jotka elivät niin uskollisina ja täynnä puhtautta, että joet, jos vain sanotte niiden nimet ääneen, tunnette värähtelyt. Näettekö? Miksei eräänä päivänä Thames voisi olla niin kuin ne?

 

Niin tulisi olla teidän ansaitsemienne siunausten kautta. Jokaisen tämän maan osasen tulisi tulvia värähtelyitä teidän saamistanne siunauksista. Nyt meidän täytyy nähdä tämä Shri Ganeshan tila. Ihmiset, joiden täytyy palvoa, meidän täytyy nähdä, ketkä ovat ne ihmiset, joiden täytyy palvoa. Hyvin vaikea tilanne. Hakekaa pienet lapset, se on parasta. Tulkaa vain. Nira. Tule tänne. Kyllä, molemmat teistä tulkaa nyt.

 

Hyvä. Hienoa. Alle kymmenvuotiaat. Hyvä on. Istukaa. Kaikkien tulisi olla alle kymmenvuotiaita. Ei alle kaksivuotiata, mutta alle kymmenen. Hyvä. Tulkaa, tulkaa, kaikki vaan. Hyviä lapsia, näin täytyy sanoa.

 

He ovat mahtavia. Eivätkö olekin? Me aiomme nyt pestä Shri Matajin jalat. Onko kaikki selvää? Kuinka me pesemme, hän laittaa vettä jaloilleni ja teidän täytyy vain hieroa. Hyvä niin. Tulkaa vain, neljä kerrallaan. Ketkä ovat ne neljä? Hän kaataa vettä, ja te hierotte, nyt hierotte niitä, te hierotte jalkojani.