Shri Virata and Viratangana Puja

(United States)

Feedback
Share
Upload transcript or translation for this talk

Shri Virata Viratangana Puja. Los Angeles (USA), 10 October 1993

Tänään pidämme pujan Viratalle ja Viratanganalle. Pohjois-Amerikka ja Etelä-Amerikka, kuten tiedätte, ovat Shri Krishnan Vishuddhi-keskus. On myös hyvin tärkeää tietää, että kaikki kommunikaatio, kaikki suhteet koko luomakuntaan on vakiinnutettava Vishuddhi-keskuksen kautta. Vishuddhi, kuten tiedätte, on tavallaan kaikkein tärkein keskus ylösnousemuksessanne. Sillä Sahaja Yogaa ei ole tarkoitettu vain omaan ylösnousemukseenne, vaan koko maailman ylösnousemukseen, ja te voitte saavuttaa sen ainoastaan Vishuddhin kautta. Vaikka saisittekin itseoivalluksenne ja kaikki voimat, se ei toimi, ellette käytä Vishuddhianne. Katsokaa nyt Minunkin Vishuddhiani, kun puhun ja puhun joka puolella ja kommunikoin, niin Vishuddhi menee huonoon kuntoon! Tämä tärkeä Vishuddhi-chakra joutuu hyökkäyksen kohteeksi, negatiivisten voimien hyökkäysten kohteeksi. Tänään palvomme Virataa ja Viratanganaa. Virata on korkein, se on täydellisesti kehittynyt Vishuddhi-chakra. Ja kuten tiedätte, tämä chakra sijaitsee täällä, tässä kohdassa. Jos tämä chakra ei ole kunnossa, ette ole kollektiivisia. Käyttäydytte tavalla, joka ei ole kollektiivista. Ette pysty kommunikoimaan muiden sahaja-joogien kanssa. Ette pysty olemaan ystävällinen, rakastava ja yhtä heidän kanssaan ennen kuin Vishuddhi-keskus on kunnossa. Se on osa Ekadashaa. Vishuddhi on Ekadasha Rudran keskus. Teidän on ymmärrettävä, että Virata Shakti on levittäytynyt joka puolelle. Meillä on viestintä. Voisin soittaa täältä kenelle tahansa, ja Minulle kerrottiin, että se ei maksa paljon. Mielestäni se on myös yksi Shri Krishnan siunauksista, sillä jos soittaa jostain muualta, se on hankalaa ja hyvin kallista. Myös suurin osa viestintälaitteista, kuten tietokone, televisio ja monet muut, kehitettiin tässä maassa. Se on eetterin hienojakoinen alue, jolla voimme kommunikoida muualle maailmaan. Se on yksi Viratan voimista. Hän on sen hienojakoinen puoli. Toinen Viratanganan voima, joka meillä on, voidaan sanoa, koska Virata on kineettinen voima, mutta sen lähde on Viratangana, mikä on kaikki se, mitä aivot voivat tehdä. Kaikki ajattelu, luovuus, myötätunto, kaikenlainen muista kansoista huolehtiminen. Vähän aikaa sitten joku kysyi: ”Täytyykö meidän olla koko maailman poliiseja?” Totta kai täytyy, koska te olette Viratoja. Teidän täytyy pitää huolta koko maailman laista ja järjestyksestä. Teidän täytyy pitää huolta kaikista tämän maailman kärsivistä. Teidän täytyy kantaa huolta kaikesta sorrosta ja sodista ja sisällissodista kaikkialla; ne ovat kaikki teidän päänsärkyjänne, sillä te asutte Viratan maassa. Hän on Isä. Häntä kutsutaan Jehovaksi. Hän on Akbar. Aivoissa, kun Kundaliini nousee ja valaisee aivot, silloin tuntemanne tiede muuttuu loogiseksi, ja sen lisäksi tunnette myös metatieteen, koska aivot, jotka tunsivat vain tieteen, tuntevat nyt myös tieteen lähteen. Ne näkevät kaiken selkeästi. Aivan kuin kiipeäisitte kukkulan tai vuoren harjalle, mitä korkeammalle kiipeätte, sitä paremmin näette ympärillänne. Samalla tavalla alatte nähdä kaikesta aivojenne tuottamasta kokonaiskuvan, mitä ne ovat saaneet aikaan. Sen lisäksi näette myös, mikä sen on saanut aikaan. Yhdistyneet Kansakunnat, YK perustettiin. Sen paikka täytyi olla täällä, miksi? Miksi Amerikassa? Miksi Amerikka huolehtii niin paljon YK:sta? Mikä on sen vastuu? Kukaan muu maa ei tee sitä. Se on aikamoinen päänsärky. Mutta Amerikka menee Vietnamiin, se menee Koreaan. Nyt Amerikka on aktiivinen Bosniassa. Kaikkialla, Somaliassakin. Se on teidän vastuullanne, koska kaiken tämän ovat aivonne luoneet. Ihmisaivot ovat luoneet eri kansakunnat. Ja ennen kaikkea ymmärrämme, että kaikki kansat kuuluvat yhteen maailmaan. Kun nousette kaiken yläpuolelle, näette, että tämän me olemme luoneet, omalla ajattelullamme ja mielemme heijastuksilla. Kun nousette tämän yläpuolelle, alatte ajatella yhtä maailmaa, koska näette, että maailma on yksi. Maailma on yksi. Alatte nähdä, kuinka Jumala on luonut kauniita jokia ja kauniita vuoria, Hän ei koskaan erotellut. Tarkoitan, että Hän halusi luoda teille kauneutta. Mutta sitten me aloimme ajatella: ”Tämä on minun maani, tuo on minun maani.” Suurin osa amerikkalaisista on tullut muualta, enkä tiedä, missä todelliset maan omistajat piileksivät. Näen heitä vain harvoin. Nyt ihmisten mieliin nousee vastuuntunto, että me olemme ottaneet tämän maan, ja tunnemme, että se on meidän maamme, mutta se kuuluu koko maailmalle. Kaikki, mitä ihmiset ovat tehneet, tulee nyt takaisin heidän eteensä. Kun nousette korkeammalle, alatte nähdä vision, kaiken sen, mitä olette tehneet mielenne heijastusten kautta. Monissa maissa ei edes ymmärretä, että maailma on yksi. Mielen heijastuksen toinen taso on se, että olette luoneet materialistisen maailman. Tämän materialistisen maailman kautta olette alentaneet kaiken rahan tasolle. Uskonto on rahaa, kaikki on rahaa. Kukaan ei kunnioita muuta kuin rahaa. Ja sitten materiaaliset asiat. Ihminen alkaa nähdä materian vaurauden lähteenä ja arvokkuuden lähteenä ja korkean aseman ja voiman lähteenä. Mutta kun nousette korkeammalle, Viratan voimien tasolle, näette, kuinka typerää materialismi on. Mitä materia loppujen lopuksi on? Materialla voi kaunistaa paikkoja, tuoda iloa, ja materialla voi myös ilmaista iloaan muille. Kun esimerkiksi antaa toisille lahjan, jostain materiaalista, kauniisti valmistetun. Sitten alatte myös ajatella, kuinka Jumala on luonut tämän kauniin maailman, ja alatte luoda kauniita asioita taiteessa, musiikissa, draamassa, myös elokuvissa. Mutta materiaalisella tasolla ja mielen tasolla heijastus on lineaarista; se liikkuu tällä tavalla. Lopulta se putoaa alas. Kaikki ilmaisumme taso on pudonnut alas. Tiedän, että 20-, 30- ja 40-lukujen elokuvat, samassa Hollywoodissa tehdyt, olivat hyvin erilaisia kuin mitä ne ovat nyt. Joitakin niistä ei edes pysty katsomaan. Samassa mielen heijastuksessa näemme, että kaikki näytelmät, romaanit ja taide ovat tulleet alaspäin, ovat rappeutuneet, ne eivät tuo lainkaan iloa, vaan ovat turmiollisia. Ensinnäkin ne tuhoavat itsensä, ja ovat siten vahingollisia. Sen tuloksena me liikutamme mielemme ja vajoamme edelleen, ja omaksumme turmiollisia asioita. Tasomme on huonontunut kaikessa. Moraalikin on ihmisen sisäinen siunaus, mutta hän on alkanut viedä sitä mielen tasolle. Kun se viedään mielen tasolle, sellaisista henkilöistä kuin Freud tulee Kristuksia, ja ihmiset alkavat seurata heitä, ja sitten ihmiset ovat pelkkiä seksuaalisia olentoja. Minne tahansa katsookin, näkee suurta rappiota, ja se järkyttää, sitä ei voi ymmärtää, kuinka ihmisluonteessa on tapahtunut sellainen rappio, kuinka taide on rappeutunut, kaikki kallisarvoinen on rappeutunut, ihmissuhteet ovat rappeutuneet, rappeutumista näkee kaikkialla. Kun raha otetaan mukaan, tietyt asiat saattavat näyttää tyylikkäiltä ja vauhdikkailta, kuten tennis esimerkiksi. Ihmisillä oli tapana pelata tennistä huvin vuoksi, ei koskaan rahasta. Mutta nyt pelataan rahasta, ja neljän viiden päivän kuluttua näemme, että joku on pudonnut alas, tai että neljän viiden vuoden kuluttua ura on loppu. Nopeus on tullut rahan takia myös urheiluun. Raha on kuin suuri taakka, se on vetänyt kaikki kauniit asiat alas omalle tasolleen. Ne eivät ole enää samalla tasolla kuin mille ne luotiin. Jos ne olisivat samalla tasolla, Sahaja Yoga olisi toiminut todella hienosti Amerikassa. Mutta näin ei ole, sillä täällä on kaikkein suurin taakka mielemme tuotoksista, mielemme heijastuksista. Minne tahansa katsoo, näkee rappeutumisen. Ennen lakimiehet olivat hyvin rehellisiä, ja he halusivat saada aikaan jotain, jolla voisivat auttaa henkilöä, jonka puolesta taistelivat. Mutta tänään lakimiehet voi lahjoa. Lääkärit tekivät kaikkensa parantaakseen potilaansa, nyt he ovat kadottaneet eettisyyden tajunsa. Kaikki ovat menettäneet eettisyyden tajunsa. Ensin tulee materialismi ja raha, ja erityisesti luulen, että tänä aikana ihmisten määrä kasvaa, koska elämme ylösnousemuksen aikaa. Nyt syntyy kaikenlaisia ihmisiä. Syntyy tuhansittain sellaisia, jotka saattavat olla kuin eläimiä tai ehkä jonkunlaisia täysiä idiootteja tai jotenkin muuten tyhmiä. Tänä aikana meidän on tehtävä ylösnousemustyötä, mikä tarkoittaa sitä, että Virata Shaktimme täytyy valaistua aivoissamme. Kun Sahaja Yogassa nousette ylös Virata Shaktiin, nousette ja näette korkealta kaiken sen rappion, kaikki alas menevät mielen heijastukset. Näette myös itsenne, kuinka olitte mukana kaikessa tyhjänpäiväisessä, mutta nyt tunnette, että olette päässeet ulos sieltä, ja teistä on tullut kuin lootuksia. Erityisesti ego. Ego on äärimmäisen vahva nykyaikana. Se ei ole koskaan ollut niin vahva. Luulen, että monia tappelukukkoja on tullut maan päälle, ja myös muutamia viidakon elukoita on syntynyt uudestaan. Heille ei voi puhua ollenkaan. Jos sanoo jotakin, he käyvät heti kimppuun. Heitä ei voi arvostella, ei voi sanoa mikä heissä on vikana, he vain ovat kimpussa koko ajan, ja jos sanoo jotakin, he alkavat iskeä takaisin. He eivät halua nähdä omia vikojaan. Heille on mahdotonta puhua heidän egonsa takia, ja tämä ego on syntynyt tietyn rappeutumisen takia nykyaikana. Esimerkiksi jo lapsuudesta saakka äiti alkaa nuhdella lastaan, joka on pilannut hänen mattonsa. Matto on siis lasta tärkeämpi. Seuraavana päivänä lapsi suuttuu, ottaa sakset ja leikkaa maton rangaistakseen äitiään. Sitten vanhemmat näkevät, että lapsi haluaa rahaa johonkin ja kysyvät mihin. ”Olen nähnyt televisiossa karhun, jolla on oma syntymäaika.” On syntynyt uuden tyyppinen paholaisten joukko, markkinamiehet, ja omien mieliensä heijastusten kautta he kehittävät uudenlaisia ideoita, kuten esimerkiksi nallekarhu, jolla on tietty syntymäaika, voitteko kuvitella, miten tyhmä idea. Ja kaikki lapset haluavat ostaa sellaisen nallen. Jos joku lapsi ostaa, toisenkin pitää saada. Nämä markkinamiehet tekevät kaikenlaista. Ja ihmisistä alkaa tulla heidän orjiaan. Pariisista tuli muoti, että piti olla kuuden tuuman hame. Kaikki muut hameet heitettiin pois. Alettiin pitää kuuden tuuman hameita. Kuvitelkaa, että siinä kylmyydessä naiset pukeutuvat sukkiin ja kuuden tuuman hameisiin. Kaikki näyttävät samanlaisilta. Mitä kaunista sellaisessa on? Mitä tahansa nämä niin sanotut markkinamiehet halusivat, heitä kutsutaan taiteilijoiksi ja myös muotisuunnittelijoiksi, mutta heidän luomuksensa vain tappavat vapautenne, ne tekevät teistä orjan. He tekevät kaikenlaisia temppuja, jotka te hyväksytte. Kun alatte hyväksyä näitä temppuja, silloin ette myöskään tajua, miten teistä on tullut orjia, eikä siinä ole mitään yksilöllistä. Hiusmuoti, he aloittavat jonkun tietyn hiusmuodin. Sitten kaikki kulkevat tukka samannäköisenä. Tai menette kampaamoon. Kun nousette ylös Virata Shaktiinne Kundaliinin valaisemana, Viratangana on voima, joka antaa teille täyden kuvan rappiosta, johon jokainen mielen heijastuma, idealistinen ja kaunis, on joutunut. Esimerkiksi Abraham Lincoln esitti hienon idealistisen ajatuksen valtiosta ja demokratiasta. Mutta nyt monet puhuvat, että vallalla on demonokratia. Venäjällä asuvat ihmiset väittivät, olivat tietysti väärässä, mutta silti he väittivät, että emme halua demokratiaa, koska katsokaa nyt Amerikkaa. Mikään ei ole turvassa, mikään ei ole normaalia, niin miksi pitäisi tulla demokratiaksi. Kuuluuko? No niin, kaikki hyvin, kaikki hyvin. Mehän olemmekin nyt piknikillä. Eikä meillä saa olla mitään ongelmia, koska kerroin, että täällä on se mitä on, ja mitä ei ole, niin sitä ei täällä ole. Jos tulee jotain ongelmia, emme voi auttaa. Vähitellen, pikkuhiljaa te nousette sille tasolle, en tiedä, mitä aluksi näette. Mutta alatte nähdä, mitä vikaa on yhteiskunnassanne, mitä vikaa on ihmissuhteissanne. Lopulta alatte nähdä, mitä teissä itsessänne on vikana, millä tavalla teette väärin. Sanoisin, että se on korkeampi taso, jolle olette päässeet, ja alatte nähdä: ”Tämä asia ei minussa ole kohdallaan”. Sen jälkeen alatte ymmärtää, että teillä on voimia, Viratanganan voimia. Teillä on voimia. Teillä on voimia omissa aivoissanne. Niiden avulla ymmärrätte metatiedettä, tiedettä tieteen yläpuolella. Metataidetta. Taiteen vulgaarisuutta. Erotuskyky alkaa toimia, alatte ymmärtää, mikä on todellista taidetta ja mikä ei. Alatte nauttia sellaisesta taiteesta. Saatte Niranandan ilon, kun nousette yläpuolelle ja näette kaiken toisesta perspektiivistä. Ennen kaikkea näette kaiken näytelmänä, jota todistatte. Ja nauratte. Kerroin tarinaa naisesta, jota haastateltiin, koska hän teki ihmisille taidetta käsiin hennalla. Hän on Intiassa asuva intialainen nainen. Haastattelija kysyi häneltä: ”Miten ulkomaalaiset reagoivat, miten amerikkalaiset reagoivat?” Hän vastasi, että he esittävät hyvin kummallisia kysymyksiä. ”Kummallisia kysymyksiä?” ”Kyllä, he kysyvät minulta: Mikä tämä on? Vastasin, että se on minun ’suhaagini’, merkki, että minulla on mies, siksi pidän sitä.” Sitten he kysyivät: Entä ekstrat? Ettekö ymmärtäneet? – ”Entä jos sinulla on muita miehiä?” Nyt te kaikki nauratte sille, kaikki amerikkalaiset nauravat, mutta sillä hetkellä ette olisi nauraneet, koska tämä on hyvin yleistä. Samalla tavalla jokainen Intiassa tai missä muualla tahansa, missä tehdään absurdeja asioita, ne tulevat hyvin silmiinpistäviksi, ja alatte nähdä selkeästi, hyvin selkeästi, että kaikki, mitä teemme, on täysin absurdia. Mutta tämä ei tapahdu pelkästään mielen tasolla. Tämän aion nyt kertoa teille. Ette näe pelkästään visiota, hyvä – vieläkin mielen tasolla, sitten ymmärrätte, että se on väärin – vieläkin mielen tasolla. Mutta te ette enää tee väärin. Tulette täysin osaksi Virataa. Kun tulette osaksi Virataa, silloin teidän ei tarvitse edes ajatella, te vain näette ja alatte nauraa. Te vain näette ja tiedätte, että se on väärin. Se on täysin järjetöntä. Menimme katsomaan erästä temppeliä Intiassa, ja siellä oli joitain pujareita pitämässä pujaa. Silloin intialaiset sahaja-joogit juoksivat ulos. Kysyin: ”Mitä tapahtui?” ”Äiti, he ovat kaikki teeskentelijöitä, heillä on kamalat värähtelyt, miten he voivat tehdä pujaa, heillä on kamalat värähtelyt, he ovat bhuutteja kaikki.” Tällä tavalla meistä tulee niin voimakkaita; en sano, että olette kuin valoja, koska valo ei näe valoa, eihän? Mutta te näette, olette valo ja näette valon. Kolmas asia, mikä teille tapahtuu Viratanganan myötä, on se, että teistä tulee nöyriä. Teistä tulee nöyriä. Teistä tulee äärimmäisen mukavia ja tottelevaisia, aivan kuin lapset. Eikä teitä haittaa mikään, mikään ei haittaa teitä. Tämän tilan te saavutatte, ei orjina eikä alistettuina, vaan koska se vain toimii teissä, se vain tunkeutuu sisälle aivoihinne, ja te tulette sellaisiksi. Olen nähnyt ihmisiä, jotka ovat aivan kauheita, ja jonkun ajan kuluttua heitä ei pysty edes tunnistamaan samoiksi. Miten he ovat muuttuneet? Miten he ovat saavuttaneet muutoksen? Mitä heille on tapahtunut? Aivot ovat valaistuneet ja tulleet valoksi, ja te tiedätte, että teissä on valo. Sitä on epäilyksetön tietoisuus. Teillä ei pidä olla mitään epäilyksiä itsestänne, että olette sahaja-joogi. Joillakin kuitenkin on. He ovat bhuutteja, mutta sanovat, ”ei, olemme sahaja-joogeja”. Siitä ei ole kysymys. Erotuskyvyn voima tulee hyvin kauniiksi Hamsa-chakrassa, koska kaikki ovat yhteydessä toisiinsa, Vishuddhi, Hamsa ja Virata. Ne ovat toisiinsa kytköksissä olevia keskuksia. Ei vain Virata parannu, vaan myös Vishuddhi ja Hamsa. Sitten tapahtuu se, että hyppäätte sisään kollektiivisuuteen. Kollektiivisuus on Viratanganan siunaus. Hän opettaa teidät rakastamaan toisianne. Hän opettaa teidät nauttimaan toisista sahaja-joogeista. Hän opettaa teille, miten saadaan bhakti sydämeen. Mutta tämä opetus on sisäistä. Jos sanon ”Hän opettaa”, se tarkoittaa, että te olette oppilaita ja Hän on opettaja. Ei, ei. Te itse tulette Viratanganaksi. Ja rakkaus, kiintymys ja ymmärrys toisianne kohtaan on valtavaa, hyvin nautittavaa ja hyvin kaunista. Kaikki tämä tapahtuu, se todella tapahtuu aivoissanne. Siksi aivonne, jotka vastaanottavat kaiken informaation ja luovat kaiken informaation ja mielen heijastukset, muuttuvat uudeksi välineeksi luomaan ulottuvuuden, joka yltää ylemmäksi eikä laske alas. Te olette kaikki osa sitä, olette kaikki sen osasia ja olette kaikki tärkeitä. Teidän on kaikkien tuettava sitä, teidän on kaikkien nostettava se ylöspäin. Se on hyvin tärkeää; teidän kaikkien on ymmärrettävä oma vastuunne. Siksi Etelä- ja Pohjois-Amerikkaan on saatava ainakin 16 000 sahaja-joogia. Krishna oli hyvin ovela, Hän loi 16 000 voimaansa naisiin. Sitten eräs kuningas ryösti nämä 16 000 naista ja piti heidät itsellään. Silloin Shri Krishna voitti tämän kuninkaan taistelussa ja toi kaikki 16 000 voimaa itselleen – tosi hienoa. Hän saattoi tehdä tällaisia temppuja, mutta Minä en. Minulla on oltava 16 000 lasta, jotka ovat ihmisolentoja, ja jotka saavat tämän voiman sisälleen. Minun ei ole tarkoitus ilmentää omia voimiani. Mitä hyötyä siitä olisi? Ette pysty antamaan oivalluksia muille, ette pysty kommunikoimaan, ette pysty tekemään mitään heidän kanssaan. Shri Krishna kertoi vain Gitan, ei muuta. He olivat nokkelia ihmisiä, he eivät halunneet ottaa ongelmia itselleen. Se on hyvin vaikeaa. Jos teillä on huono Vishuddhi, Minä tunnen sen. Jos teillä on ongelmia, Minä tunnen sen. Se voidaan hoitaa vain kollektiivisesti. Minun on otettava teidät sisään kehooni soluina ja puhdistettava siellä, se on hyvin vaikea tehtävä, mutta se on tehtävä. Se on tehtävä ja Minä teen sen. Olen varma, että jonain päivänä, olette kaikki täysin tietoisia Viratanganan voimasta sisällänne, ja en tiedä mitä silloin tapahtuu tälle maalle. Tällä hetkellä Minusta tuntuu, että kaikki kuplii ja on avautumaisillaan. Tänä vuonna on tapahtumassa suuri läpimurto niin sahaja-joogien kuin muidenkin ihmisten joukossa. Shri Krishnalla oli vielä yksi ominaisuus, joka oli diplomatia, kuinka ollaan diplomaattisia. Teidän on oltava diplomaattisia muita kohtaan. Teidän ei pidä käydä ihmisten kimppuun ja yrittää alistaa heitä, tai yrittää mitenkään näyttää, että he eivät ole mitään teihin verrattuina. Ei. Teidän pitää sanoa, että olimme samanlaisia kuin sinä, vielä pahempia. Silloin ihmiset ovat tyytyväisiä. Mutta katso, nyt olemme muuttuneet. Jos joku sanoo: ”Minä salakuljetin huumeita”, teidän pitää sanoa: ”Kuule, minä salakuljetin aseitakin”. Silloin ette loukkaa heidän egoaan, ja jos heidän egonsa ei loukkaannu, silloin kaikki on helppoa. Teidän pitää siis oppia myös diplomatiaa. Diplomatia on alemmalla tasolla myös mielen heijastumaa. Korkeammalla tasolla diplomatia on siellä missä teidän karismannekin, missä vedätte ihmisiä puoleenne, missä vangitsette heidät. Kuinka puhutte heille, kuinka käyttäydytte heitä kohtaan. Teillä pitää myös olla myötätuntoa, koska te istutte nyt Himalajan huipulla, mutta entä nämä ihmisparat. Jos näette koko asian tällä tavalla, olen varma, että ette tunne niin paljon, että tekisitte sitä tai tätä työtä. Shri Krishnan koko filosofia on sellaista, että ihmisen on saatava ’ghyanansa’. ’Ghy’ tarkoittaa gnostikkoa, ”teidän on tultava knostikoiksi” tarkoittaa, että teidän on tiedettävä asiat keskushermostollanne. Se on ensimmäinen asia. Toinen asia oli se, että koska Arjuna oli vielä puolikypsä, hän esitti vielä kysymyksiä. Niinpä hän sanoi: ”Entä ihmisen karma?” Kaikki puhuvat nykyään karmasta. Jälleen diplomaattisuus. Koko Gita on täynnä diplomaattisuutta, ja tavalliset ihmiset eivät sitä ymmärrä. Niinpä Hän sanoi: ”Kyllä, totta kai ihmisen on noudatettava karmaansa, mutta hänen on luovutettava karmansa Minun Lootusjalkojeni juureen.” Se ei ole mahdollista. Se oli hyvin nokkelaa, sillä niin kauan kuin ajattelee: ”Minä teen sitä, minä teen tätä”, ei voi laittaa karmaansa Shri Krishnan jalkojen juureen. Se tarkoittaa, että teidän on saatava oivallus, jolloin tiedätte, että te ette tee mitään. Kun se tapahtuu, että tiedätte, että ette tee mitään, sillä hetkellä karma muuttuu akarmaksi. Ja se, miten puhutte, olen nähnyt ihmisten nostavan Kundaliinia sanoen: ”Äiti, se ei nouse, se ei toimi”. Ette sano: ”Minä nostan”. Sanotte vain: ”Se ei nouse, se ei toimi”, kolmannessa persoonassa. Yksi asia liittyy bhaktiin (antaumus), koska meillä on nyt paljon näitä Hare Rama, Hare Krishna -tyyppejä, jotka pilaavat Vihuddhinsa. Bhaktista Hän on sanonut vain yhden asian. Hän sanoo: ”Annatte Minulle kukkia, annatte Minulle vettä, annatte Minulle puiden lehtiä, otan ne vastaan”. Mutta mitä Hän sanoo antamisesta? ”Mutta teidän on tehtävä ’ananya bhaktia'”. ’Ananya’ tarkoittaa sitä, että ei ole ketään toista, kun tulette yhdeksi Minun kanssani, kun olette yhteydessä. Tällä ’ananya’ -sanalla Hän on leikitellyt kaiken nurinpäin, ja nämä tyhmät ihmiset eivät tiedä, että he eivät ole vielä päässeet yhteyteen, ja he vain höpöttävät, Hare Rama, Hare Rama, Hare Rama. Siksi he eivät ole yhteydessä. He eivät ymmärrä, että heidän on päästävä yhteyteen. Tätä temppua Hän on käyttänyt kaikkiin ihmisiin, että ”Hyvä on, hyvä on, jatkakaa vain Hare Rama, Hare Raman sanomista, niin katsotaan sitten.” Se oli diplomatiaa Hänen tapauksessaan, koska Hänen täytyi tuoda ihmiset siihen pisteeseen, että ”Ei, ei, tämä ei toimi”, ”Ei, tämä ei toimi”. Sitten ”Gyana”. Gyana merkitsi ihmisille, että he alkoivat lukea kirjoja, ”Ei, ei, se tarkoittaa ’bodhia'”, eli ihmisen on mentävä keskushermostoonsa. Vähitellen Hän sai ihmiset nostettua oikealle tasolle. Samalla tavalla, kun olette tekemisissä toisten ihmisten kanssa, teidän on toimittava tällä tavalla. Kun toimitte tällä tavalla, pystytte levittämään Sahaja Yogaa paljon nopeammin. Olette hyvin helppoja ihmisiä, kaikki pitävät teistä, eikä teissä ole minkäänlaista kiukkua. Kiukustumme, koska emme tiedä miten käsitellä tilannetta. Jos tiedämme, miten se tehdään, emme koskaan kiukustu, vaan päinvastoin osaamme käyttää toisen ihmisen kiukkua omaksi hyödyksemme. Kaiken tämän opitte Viratan voiman kautta. Viratangana antaa teille täyden kiintymättömyyden kaikista huolenaiheista. Hän imee ne kaikki pois ja heittää ilmaan. Hänen suurenmoinen voimansa on todellakin antanut teille ymmärryksen elämästä ja itsestänne. Oma arvomaailmanne on muuttunut. Jos näette, millainen muutos se on ollut teille, kaikki tämä muuttuminen, kaikki on Viratanganan voiman ansiota. Ja lopulta Hän antaa teille ’niranandan’. Se on iloa, iloa, eikä mitään muuta kuin iloa. Jumala siunatkoon teitä. (Shri Mataji ylistää Gregoirea.) Minun on nyt tässä annettava täysi tunnustus Gregoirelle, koska hän tuli tänne, kamppaili ja taisteli, ja kuin Arjuna, hän oli hyvin epätoivoinen ja lähti pois. Hänen oli joka tapauksessa mentävä. Ja yhtäkkiä, kun hän oli mennyt, huomaan, että täällä on kaikki alkanut versoa niin hienosti, ja ihmiset ovat alkaneet ottaa vastuuta Sahaja Yogasta. Mutta muistan häntä silti nyt, koska hän oli todella epätoivoinen ja täysin kyllästynyt amerikkalaiseen ajattelutapaan. Mutta nyt voimme antaa hänelle oikein hyviä uutisia, kuinka Amerikka on mennyt parempaan suuntaan. Meillä on paljon sahaja-joogeja Amerikassa, jotka ovat olleet hyvin omistautuneita huolimatta kaikenlaisista negatiivisista voimista. Kaikkien painajaismaisten kokemuksien jälkeenkin he ovat pitäneet kiinni Sahaja Yogasta, ja näen, että nyt heidän ponnistuksensa ovat tuottaneet tulosta. En luettele heidän nimiään, koska tunnette kyllä heidät joka ikisen. Mutta Minun on sanottava, että Steven on auttanut todella paljon. En ole pyytänyt häntä tulemaan Amerikkaan. Mutta hän itse päätti tulla ja tuli tänne omin neuvoin, ja hän on todella auttanut Sahaja Yogaa paljon tulemalla tänne. Jumala siunatkoon teitä. Tietysti teillä on täällä oma johtajanne, ja kaikki johtohenkilöt joka paikassa ovat tehneet työtä todella ahkerasti, ja näen, kuinka asiat ovat alkaneet kukoistaa yhden vuoden aikana. Se on hyvin ansiokasta. Meillä ei koskaan aikaisemmin ole ollut näin paljon ihmisiä pujassa. Olen aika yllättynyt, että olette kaikki täällä. Kiitos paljon.