Shri Ganesha Puja: Zij zijn allemaal incarnaties

Campus, Cabella Ligure (Italy)

Feedback
Share
Upload transcript or translation for this talk

Shri Ganesha Puja, Cabella Ligure, 13 September 2003.

Nederlandse vertaling versie datum 2022-0811

Nu staan we tegenover kleine kinderen. Zij zijn degenen die incarnaties zijn. Zij zijn het die de mensheid zullen leiden naar een grote vooruitgang – er moet voor de mensheid gezorgd worden. Zij zijn de mensheid van morgen. En wij zijn die van vandaag. En wat geven wij aan hen om te volgen? Wat is hun doel in het leven? Heel, heel moeilijk te zeggen. Maar met de Sahaja Yoga zullen ze allemaal de goede kant op gaan, zullen ze zich op de juiste manier gedragen, en het geheel zal een andere massa van Sahaja yogi’s zijn die opkomt. Maar het is de plicht van grotere Sahaja yogi’s om voor hen te zorgen; om betere morele normen te hebben, om beter te leven zodat ze jullie leven volgen en echt goede Sahaja yogi’s worden.

Het is een zeer grote verantwoordelijkheid, misschien herkennen we het niet, begrijpen we het niet, maar dit zijn allemaal kleine wezens naar het evenbeeld van grote zielen, en zo moeten ze worden opgevoed, gerespecteerd en bemind met grote zorg. Dit moet worden begrepen. Het probleem met onze ouderen is dit, dat wij hen niet beschouwen als iets om rekening mee te houden, om bezorgd over te zijn, om begrepen te worden. We denken dat we te intelligent zijn, te goed en we hoeven onze energie niet aan hen te verspillen. Dit is het probleem van de ouderen. Maar vandaag, nu we hier zitten om Shri Ganesha te aanbidden, moeten we weten dat ze allemaal incarnaties van Shri Ganesha zijn en moeten ze de juiste aandacht krijgen, het juiste begrip over zichzelf. Ik vind een aantal kinderen die zich heel goed gedragen, die heel verstandig zijn, en er zijn er die geen idee hebben van wat ze doen. Het is dus de plicht van de ouderen om hen ideeën aan te reiken, om hen een goed begrip van zichzelf en hun zelfrespect bij te brengen.

Hetzelfde zou ik zeggen voor de oudere Sahaja yogi’s die voor hun jongere broers en zussen moeten zorgen. In deze familie van ons, die wij Sahaja yogi’s noemen, zijn er allerlei soorten mensen, alle types, alle gedragingen. Natuurlijk mogen ze niet gereglementeerd zijn, er mag geen uniformiteit zijn, maar in die verscheidenheid moet er schoonheid zijn, zou er een mooie trend moeten zijn van één zijn met elkaar. Wat we daarvoor moeten doen, is het probleem. Wat moeten de ouderen doen om dat te bereiken? Wat is onze solide bijdrage aan hun leven? Het eerste zal zijn om hen te vertellen wie Shri Ganesha is, en wat de kwaliteiten van Ganesha zijn, waar hij voor staat. Wat vertegenwoordigt hij, welke kwaliteiten heeft hij. En als ze het eenmaal beginnen te begrijpen, dat, al is het een kleine jongen, hij zo vrijgevig is, hij zo vriendelijk is, hij zo vergevingsgezind is.

Ze zullen verbaasd zijn omdat ze ook klein zijn en ze zullen ook dat soort leven aannemen. Ik vind sommige kinderen erg verstandig, erg goed hier. Sommige zijn ondeugend en sommige begrijpen niet wat we hier doen. Wat het ook is, het zijn tenslotte kinderen. En wat je moet doen is voor ze zorgen, ze respecteren, en hen het volledige idee geven over Shri Ganesha. Ik denk dat iedereen een beeld van Shri Ganesha in zijn huis moet hebben, zodat de kinderen het zien en vragen, “Wie is hij? Wat doet hij hier?” En je zult verbaasd zijn hoe ze ze hem zullen begrijpen, hoe zij zijn kwaliteiten zullen begrijpen en hoe zij het zullen uitwerken. Het is belangrijk voor jullie allemaal om tenminste één Shri Ganesha in je huis te hebben, zodat je je kinderen kunt vertellen dat, ‘Jullie moeten allemaal zoals hem worden’. Wat zijn nu de kwaliteiten van Shri Ganesha? Ze zullen kuisheid niet begrijpen, ze zijn te klein, ze zullen al die kwaliteiten niet begrijpen. Maar een kwaliteit die ze wel zullen begrijpen is om eerlijk te zijn. Eerlijk zijn. Geleidelijk aan zul je merken dat al het moeilijke zal verminderen, het zal zo gaan. Want zie je, ze begrijpen mijn lezing niet, zij begrijpen niet wat ik zeg. Maar één ding is er, als er binnenin wat tegenstellingen zijn, zullen ze het laten zien, heel goed laten zien, omdat ze zo onschuldig en zo eenvoudig zijn.

Hun onschuld zal hen helpen om de realiteit te laten zien. Ik hoop dat jullie allemaal goed voor jullie kinderen zorgen, ze goed begeleiden en ze naar een niveau van begrip brengen, dat ze begrijpen wat hun positie is, welke kwaliteiten ze moeten hebben, waarom ze gerespecteerd zullen worden. Je zult verbaasd zijn, dat hun gedrag zal veranderen, het gedrag van alle andere kinderen. Wat ik te zeggen heb is dat niemand moet denken dat je heel volwassen bent omdat je stil kunt zijn, rustig zitten en zo, nee. Je bent pas volwassen als je de kwaliteiten van Shri Ganesha eigen kunt maken. Ik heb mensen gezien die heel volwassen zijn en toch niet de eenvoudige kwaliteiten bezitten van kuisheid, van eerlijkheid. Ze hebben het niet, en ze kunnen het niet hebben, omdat ze denken dat het niet belangrijk is. Ik laat het dus aan jullie over om Shri Ganesha in jezelf te ontdekken.

Ik geniet van hun gezelschap omdat ze zo onschuldig en zo eenvoudig van hart zijn en ik mag ze heel, heel graag. Dus, je moet niet bang of angstig worden voor hun ondeugendheid. Integendeel, je moet weten dat zij veel meer liefde verdienen, veel meer begrip en veel meer ruimte om te groeien. Ik hoop dat tegen de tijd dat ze van uw leeftijd zijn, ze grote Sahaja yogi’s zullen zijn, dat ze zullen begrijpen wat we hier doen. Ik had te maken met bergen onzin met de oudere mensen, maar deze zullen dat niet hebben. Ze zullen heel simpel zijn, heel lief en ze zullen liefde begrijpen. Dus ik zou zeggen dat we deze kinderen kunnen toestaan om naar buiten te gaan en te spelen en iemand kan voor ze zorgen, zodat jullie gerust kunnen zijn. Wie kan ze naar buiten brengen? Je kan me bloemen geven.

 Als je bloemen hebt, zal ik ze nemen. Dank je. Hartelijk dank. Wat is het? Jongen: chocolade. Chocolade. Jongen: Ja, chocolade, chocolade, chocolade Shri Mataji. Dank je. Dank je zeer. Dank je. Dank je. Dank je. Avinash: Kunnen we wat vrijwilligers krijgen? Alsjeblieft, neem de kinderen mee naar buiten. Shri Mataji wil graag dat de kinderen buiten spelen. Kunnen we wat moeders, wat tantes vragen of ze hen alsjeblieft mee naar buiten kunnen nemen. Zodat we verder kunnen gaan, alsjeblieft. Vrijwilligers, iemand?

Als Yuva Shakti…