Guru Purnima, Mumbai 1972

(Location Unknown)

1972-00-06 1 Guru Puja Hindi 1, 31' Watch on Youtube: Upload subtitles

Feedback
Share

Unë duhej te behesha Guru në këtë jetë, pasi kjo nuk ishte bërë në ndonjë jetë tjeter. Për herë të parë, puna e një Guru duhej bërë. Ndoshta sepse edhe një nënë duhej te behej Guru.
Kjo është menduar të jetë Kali YUGA dhe ndoshta vecanerisht për këtë arsye, të gjitha shaktis e Hyjnores vënë së bashku duhej të rrjedhin nga zemra e nënës …..  Eshtë e gjitha në fatin tonë dhe kjo është arsyeja pse në këtë jetë pozita e Guruse duhej te ishte pranuar.
Nëse një nënë duhet te behet nje Guru, krijohet  një situatë tepër e vështirë, sepse një nënë supozohet të jetë e një natyre shumë të butë.
Një Guru mund të godase ose qelloje ose mund të jetë shumë i ashpër ndonjehere. Por për një nënë, madje edhe në qoftë se ajo duhet te flase ashpër, lendohet në zemër dhe është shumë e dhimbshme për të. Dhe kur ajo e kupton  sa kanë luftuar fëmijët e saj të rriten pasi të ketë arritur të gjitha Sadhana (ndershkimet dhe kerkimet shpirtërore), ajo shqetësohet se si ti ushqeje ata me gjithë dashurinë dhe kujdesin ne menyre qe ti shpëtoje ata ….
Ramdas Swami, njeherë duke folur mbi cilësitë e një Guru, tha se njeriu duhet të pranojë një guru i cili në në cilësitë e tij të është me te vertete po aq i çmuar si një Paras [si Midas qe shnderron gurin në ar]. Prekja e tij Midas nuk I kthen të tjerët në ar, por i transformon ata në një tjetër Midas si veten e tij. Dhe kjo është arsyeja pse është ne formën e një nënë. Një nënë është brenda fëmijëve të saj. Ajo ndjehet krenare në krenarinë e fëmijëve të saj. Ndoshta kjo është arsyeja pse Zoti i Plotfuqishëm ka pasur dëshirën qe ju te merrni  këtë dashuri dhe dije nëpërmjet një nënë …. Mundohuni tua jepni të tjerëve. Mundohuni ti bëni ata ta kuptojnë …. Ata janë të gjithë fëmijët e mi.