Letter about Dharma 1976 (England)

Kjo është se si unë e përshkruaj Dharma shkurtimisht. Dharma është  i mbështetja e të gjitha gjërave që janë  lindur ose krijuar. Është fuqia e  natyrës që i jep valences së atomeve në një element. Është Dharma që është e shprehur si cilësi e këtyre elementeve. Për shembull, ari ka një cilësi që nuk nxihet. Qeniet njerëzore janë si instrumente të përsosura, si kompjutera. Sigurisht, në qoftë se Dharma e tyre është në ekuilibër, ata janë receptorët më të mirë. Ju mund të kuptoni se vetëdija hyjnore është si rryma kryesore elektrike e cila bën të punojë një kompjuter (Vetë-realizimi). Nëse Dharma në instrument mungon, vetë-realizimi nuk jep rezultate të plota. Ajo bëhet si një makinë e dorës së dytë. Dharma është pikëmbështetja (boshti) dhe ai që është në Dharma nuk e humbet asnjëherë ekuilibrin. Pra, vëmendja duhet të jetë në “Dharma”, pika ku graviteti i mëkatit nuk vepron. Informacioni i Dharma vjen nga pavetëdija, por lëvizja nga boshti mund të marrë vëmendjen e njeriut aq shumë në një dimension ose aq shumë si një sharrë deti që në fund të fundit rrezja e jetës anon nga njëra anë, ose drejt ferrit ose drejt shkatërrimit. Sepse, nëse lëvizjet ekstreme janë si një sharrë deti, lulja delikate e vetëdijes njerëzore bëhet më konfuze dhe njerëzit vuajnë nga të gjitha llojet esëmundjeve. Pra,çfarë duhet të bëjmë? Qeniet njerëzore kanë për të ardhur në gjendjen e Gautama i cili u bë Buddha. Ai kërkoi me të gjithë sinqeritetin dhe ndershmërinë. Ai hoqi dorë së pari nga  të Read More …