Letter about Dharma 1976

(England)

Upload transcript or translation for this talk

Kjo është se si unë e përshkruaj Dharma shkurtimisht. Dharma është  i mbështetja e të gjitha gjërave që janë  lindur ose krijuar. Është fuqia e  natyrës që i jep valences së atomeve në një element. Është Dharma që është e shprehur si cilësi e këtyre elementeve. Për shembull, ari ka një cilësi që nuk nxihet. Qeniet njerëzore janë si instrumente të përsosura, si kompjutera. Sigurisht, në qoftë se Dharma e tyre është në ekuilibër, ata janë receptorët më të mirë. Ju mund të kuptoni se vetëdija hyjnore është si rryma kryesore elektrike e cila bën të punojë një kompjuter (Vetë-realizimi). Nëse Dharma në instrument mungon, vetë-realizimi nuk jep rezultate të plota. Ajo bëhet si një makinë e dorës së dytë. Dharma është pikëmbështetja (boshti) dhe ai që është në Dharma nuk e humbet asnjëherë ekuilibrin. Pra, vëmendja duhet të jetë në “Dharma”, pika ku graviteti i mëkatit nuk vepron.

Informacioni i Dharma vjen nga pavetëdija, por lëvizja nga boshti mund të marrë vëmendjen e njeriut aq shumë në një dimension ose aq shumë si një sharrë deti që në fund të fundit rrezja e jetës anon nga njëra anë, ose drejt ferrit ose drejt shkatërrimit. Sepse, nëse lëvizjet ekstreme janë si një sharrë deti, lulja delikate e vetëdijes njerëzore bëhet më konfuze dhe njerëzit vuajnë nga të gjitha llojet esëmundjeve.

Pra,çfarë duhet të bëjmë?

Qeniet njerëzore kanë për të ardhur në gjendjen e Gautama i cili u bë Buddha. Ai kërkoi me të gjithë sinqeritetin dhe ndershmërinë. Ai hoqi dorë së pari nga  të gjitha shqetësimet e rreme të kësaj bote. Kjo nuk është e nevojshme, por kur ai u dorëzua nga të gjitha shpresat e kërkimit, (për pushtimin e mendjes), ai pranoi humbjen e tij. Ai u ndje i lodhur dhe ra në këmbët e Frymës së Shenjtë.

Buddha kishte Dharma. Trupi i tij ishte i pastër, mendja e tij, vëmendja, nuk gjeti asnjë gëzim në lakminë e kësaj bote apo dëshirës. Kupa e tij ishte e mbushur dhe u zbraz kur ai u lodh dhe i dorëzuar dhe se ishte momenti: si rrebesh shiu , Shakti mbushi kupën e Tij dhe e bëri atë Shakta, Të Ndriçuarin. Pra, kur ju jeni duke folur për  virtytitin, ju jeni duke paralajmëruar ata për të mbajtur kupën të paprekur dhe të pastër.

Sahaja Yoga është dëshmi e të gjitha shkrimeve të shenjta që janë sfiduar (kundërshtuar). Por unë kam për të ardhur për të shpjeguar, për të dhënë realizimin dhe të ju them “e di se si”.