Heart and Omkara, London 1977

(India)

Feedback
Share
Upload transcript or translation for this talk

Fjalim rreth Çakres se Zemres dhe Omkaras. Londër (UK), Shkurt 1977.

Tani, kjo ane e majte e zemres është e lidhur me nënën tuaj dhe Shivën, ekzistenca, ju e arrini ekzistencën tuaj nëpërmjet nënës tuaj dhe Shivës dhe Parvati. Ata janë prindërit tuaj, të dy ata janë prindërit tuaj, per aq kohë sa ekzistenca juaj është e interesuar ne te ajo eshte nje qender kaq e bukur, eshte qenrdra e zemres tuaj.

Ju doni që dikush te behet me i matur ose ju ndeshni dike qe shumë kokëfortë, mire, une ju kam thënë qe mund ti gjuani ata me këpucë (shoes-beat), bëjini të gjithë këto gjëra, por është një mënyrë shumë e thjeshte nëse ju dini si ta bëni ate, Vetem mendoni për zemrën e tyre dhe vendosni një bandhan ne te dhe ju mund ta bëni atë aq bukur, ju mund ta zbusni një person pa ndonje vështirësi nëse ju dini si ta trajtoni zemrën tyre. Ju duhet ta therrisni zemrën e tyre dhe kjo është tërheqja më e mire, unë po ja u tregoj , dhe metoda sekrete e perëndimit përmes së cilës ju mund të sillni mirësi kur ju jeni duke folur me dikë. Duke supozuar se tani unë intelektualisht filloj të grindem me ju, ju do hiqni dorë prej meje shume shpejt  por unë do duhet të përdor fuqinë e zemrës tuaj dhe une duhet të hyj në zemrën tuaj dhe kjo eshte se si funksionon.

Kështu gjithmonë kur ju doni të bëni dicka te tille, vetem peruleni  veten brenda ne zemren tuaj, kjo është e para. E para mbi të gjitha ju duhet ta përulni veten tuaj në zemrën tuaj dhe më pas punoni ne zemrën e të tjerëve. Vetem vendosni një bandhan dhe do shikoni, qe personi do te shkrihet fare. Ne shkrijmë inteligjencën tonë, egon tonë, çdo gjë, madje dhe super egon tonë, në zemrën tuaj. Kështu kjo është një gjë shumë e lehtë nëse ju dini se si ti afroni njerëzit nëpërmjet zemrës së tyre dhe kjo është e mundur vetëm nëse ju jeni i vertete, sepse e vertetesia është diçka që zemra e njeh. Ju mund të mashtroni një person me metodat tuaja dinake, por zemra do ta kuptoje atë më vonë dhe personi do t’ju urrejë. Edhe nëse flisni me dikë: “Oh, shumë mirë, oh, shumë lezetshëm, faleminderit shumë, shumë mire”….. dhe zemra e di: “Oh ai po mundohet të më mashtojë dhe  është shumë dinak”.

Zemra do ta urreje një person të tillë dhe zemra ka sy për të parë dhe ndjere personin, kështu nëse ju doni te therrisni zemrën e dikujt dhe vendosni një bandhan në zemër, ju mund ta beni per vete atë person dhe nëse ju doni dikë dhe dëshironi që ai person të korrigjohet. Duke supozozuar se i till= person  është pijanec ose një person që ju rreh dhe eshte duke ju torturuar sepse është në ndikimin e disa drogave ose të ndonje lloj gjeje te huaj, më pas ju vetem vendosni bandhan në zemrën e tij, dhe do e shikoni, ato do ta ndryshojnë, ato do e ndryshojne atë shumë shpejt, dhe kjo eshte pse ju thoni ndryshimi i zemrës, do shihni gjithandej, në çdo shkrim, është e shkruar, një ndryshim i zemrës eshte i nevojshem jo një ndryshim i rrobave, pra nuk është ndryshim intelektual, por është ndryshimi i zemrës, dhe kjo behet duke e levizur chakren e zemres ne te djadhte ne drejtim te akrepave te ores, kjo është vete zemra duke levizur ne mënyrën e lëvizjes se akrepave të orës. Nëse ju mund ta bëni këtë, ju realisht mund të bëni mrekulli, dhe kjo eshte se si n= baza kolektive, zemra është një lloj thellësie, nje varg i thellë kolektiv, një varg qe është duke kaluar përmes te gjithëve ne. Kështu nëse ju mund të arrini tek me e thella, sepse në një qark 3 ½ është pjesa më e thellë. Nëse ju e prekni atje, ajo kalon p=rmbi (…)

Supozojm= se ju e prekni diku tjetër ajo mund të thyhet, por në fillim nëse ju filloni ta arrini atë, ajo vazhdon shumë kendshem dhe kalon brenda një qarkoreje të plotë.

Tani njera nga qendrat që unë ju kam thene ju është pleksusi i zemrës të cilin ne e quajmë pleksusi kardiak i cili ka dymbedhjete nën-pleksuse dhe emrat e tyre ne Anglisht jane, per te cilat une do tju jap nje liste te plote, Nuk e di se kur mund te kemi kohë të shikojme revistat mjekësore, por une do ti gjej, dhe do t’ju them se si quhen ato në terminologjinë mjekësore. Por ata e dinë që janë dymbedhjete nën-pleksuse të cilat furnizojne muskujt e zemrës, te mushkërise, anën e djathtë te mushkrise dhe kjo eshte menyra se si  ndahen. Por ata nuk e dinë qe ajo eshte ne tre pjesë dhe që janë dymbedhjete petale qe i bejne ato te funfsionojne, i suportojne. Do te flas më vonë rreth tyre. Pra tre pjese ne ndara ne dymbeshjete bejne kater nen-pleksuse per secilen pjese. Por aktualisht nuk është kështu. Dymedhjete petalet jane se bashku ne qender, dhe qendra eshte njohur si ”zemra e shenjtë”. Në bibël është quajtur një “zemëra e shenjtë” dhe ky shenjtërim i zemrës në formën abstrakte është dashuria memesore e Zotit. Për këtë arsye Jagadamba[1], Nëna e Universit, qendron atje. Dhe këto dymbëdhjetë petale veprojnë ne perputhje me Nënën Tokë, zemren dhe kjo eshte pse ne nuk mund ti lejojmë ato në këtë anë apo në atë anë, sepse ajo është Ajo e cila i bën ato të pulsojnë, kështu ajo bëhet një person dominant, dhe jo zemra, aty udheheq Shpirti.

Kështu Shpirti udheheq vete, dhe ai udheheq me ndihmen e  reflektimit të vete Zotit të Plotfuqishëm. Kjo eshte sipas menyres se tij, eshtë arbitrare. Ai shikon, vëzhgon, behet dëshmitar. Ai veshtron lojën e këtyre dymbedhjete petalëve, por nëse zbulon se ka shumë tendosje ne qender, ajo mbyllet, dhe kur ajo mbyllet, i gjithe mekanizmi ndalon. E shihni, ju duhet të kuptoni diferencën midis chakrave te tjetëra dhe kësaj chakre, në te qendron Shpirti në njërën anë dhe Nëna në anën tjetër dhe në anën tjetër është një qënie, nje personalitet perfekt, të treja gjërat të vendosura së bashku. Tani, nëse ju i ktheni ato në tre fuqitë tuaja, ju do e kuptoni.

Në njërën anë është instrumenti ose mund të thoni berthama për funksionimin e anës  se majtë. Ne qender eshte, ose mund te themi ana e majtë, Mahakali[2] duke punuar ne qender, mund te themi eshte per funksionimin e Swaddha Mahalakshmit dhe berthama per funksionimin  e anes se djathte ku  Rama qendron, Arsyeja perse ne mund ta quajmë atë nje bërthamë eshte sepse Ai nuk ishte aktiv. Ai ishte aktiv pa ndjenja, pa ndjenja, Ai e deshmoi kete.

Tani kombinimi ketu ku Krishna erdhi dhe Ai ndjeu, e deshmoi ate dhe e quajti Leela,  gjithesi. Rama asnjehere nuk e quajti ate Leela, por e quajti asplain. Kjo eshte pse Krishna  eshte i kompletuar dhe kjo eshte pse ne e quajme ate Sampurna, qe  eshte rimisherimi total Adi.

E dini që Krishti ishte këtu dhe sic ju kam folur rreth Tij në kete libër, une ja u kam lexuar, Devi Mahatmyam, se çfarë kanë pershkruar rreth Tij, si u krijua dhe si u soll ketu. Ai ishte Mahavishnu dhe se si.………

Ai u vendos ketu, por kjo nuk eshte, dhe pikerisht tani ne jemi duke diskutuar rreth ketyre tre fuqive te zemres.

Tani cila është lidhja e këtyre tre fuqive? Pse duhet të vendoseshin në ate kohë? Sepse ne kete nderthurje kemi tre bërthama qe punonje se bashku në tre kanale të ndryshme dhe ato duhet të lidhen në një lloj mënyre. Ato duhet të lidhen, përndryshe, mund te shihni një qënie njerëzore e cila nuk ka nje lidhje të stabilizuar dhe kjo per arsye se Kundalini i saj nuk eshte zgjuar. Aty parasimpatetiku varet, perkulet në gjysem të rrugës dhe se si mund te lidhen ato me zemrën e cila është ekzistenca ne mes te zemrës, e cila është evoluimi, e cila është zemra, e cila është aktiviteti.

Keshtu ne kete nyje, e cila  mbahet e lidhur, në momentin që zemra ndalon ndalon gjithshka ne te njeten kohe. Por kur ju jeni në këtë nivel, ju parashikoni zemren tuaj.Parashikimi mund te funksionoje vetem ne kete pike, sepse nese ju parashikoni se nje njero do te vdese. Tani thone, ata thone ao do te vdese, le te themi neser, por ai vdes shume me vone. Ose ai do te vdese  kur te ndjeje se eshte duke ndaluar se jetuari dhe kjo ka ndodhur, sepse ai shkon me tej ketij limiti kur te tre keto gjera jane te lidhura. Keshtu sic e shihni , ne themi se ju keni nje numer te kufizuar frymemerrjesh. Frymemarrja behet kaq e ngadalte mbas realizimit, ritmi saj behet aq i ngadalte. Kjo meqenese sa me i realizuar ai eshte aq me shume ajo zgjatet dhe lidhja behet shume me ndryshe, sepse zemra ndalon, ne momentin kur ju e ndaloni ate, ajo nuk mund te ndaloje per shkak te aktiviteteve te tjera qe jane ende. Mbi te gjitha , kur nje shpirt i realizuar vdes, kundalini duhet te kaloje qe ketu dhe pastaj zemra e tij ndalon.Eshte nje fenomen ndryshe dhe kjo sepse kur nje shpirt i realizuar vdes ata zbulojne se prana, shpirti nuk kalon nepermjet gojes apo hundes, por ai kalon ketu, dhe ju mund te gjeni ne mpiksje gjaku, por kjo eshte shenja qe ky  person ka qene i realizuar ne nje lartesi te madhe, por ata qe vdesin perpara se nje arritje te tille,ata nuk vdesin me sy te hapur, dhe as me hunde te gjakosur apo me goje hapur ose thjesht pa  asnje gjakosje. Dhe ka mundesi qe ata te marrin analiza gjaku tek ata.

Perndryshe, ne cdo vdekje tjeter ka…… Syte ne disa njerez mund te jene te hapur, por nese ata jane plotesishte te realizuar ato do te jene te mbyllur. Keshtu ky eshte ndryshimi, por ne kete nivel cdo gje funksionon prej jush , sepse ju jeni akoma ne nivelin ne te cilin nuk e keni arritur gjendjen e deshmitarit dhe kjo eshte arsyeja qe parashikimet funksionojne prej jush, te gjithe gjerat materiale jane duke funksionuar ne kete nivel dhe kjo eshte si ju beheni mrekullisht ndryshe.

Do ju jap një shembull tjetër të kësaj, se si ju bëheni të mrekulliberes. Për shembull, një shpirt i realizuar po udhëtone në një tren, treni u përplas, duke bere  shume saltro por asnje nuk vdiq. Askush nuk mundi ta shpjegonte.

Ndodhi një aksident me makine, nje shpirt i realizuar, po ecte me ate makine, ishte një makinë shumë e madhe, atje ndodheshin shumë djem dhe disa prej tyre ishin rrembyer me njeri tjetrin dhe ata te gjithë ishin të dehur, ata ishin duke kënduar dhe ai nuk dinte cfare të bënte, por ai ishte atje në nje mënyre apo tjeter dhe kur perplasja ndodhi askush nuk vdiq, njerëzit ishin shumë të habitur se si ndodhi kjo.

Nese një shpirt i realizuar është duke ecur dhe nëse aty eshte duke ndodhur ndonje aksident ai papritmas do ta beje dicka dhe ky aksident do te shmangej.

Nëse ju do te mundnit të vendosnit një bandhan ne ata kohë, ju menjëherë do ta shmangnit aksidentin.

E shihni, një person i tille cili është i realizuar dhe  ka kaluar përtej kësaj gjendje dhe është bërë  dëshmitar ne kete, jo vetëm shpëton veten por edhe të tjerët, te gjithe fatet tuaja dhete gjitha keto gjera, ju futeni  në kategori te tjera, për një person të realizuar të gjitha gjërat ndryshojnë. Të gjitha gjërat ndryshojnë, absolutisht ndryshojnë dhe ai bëhet një person tjeter. Duart e tij ndryshojnë, linjat e tij, dhe njerëzit fillojnë te  thonë, “Oh ju duhet të keni bërë këtë,  ju duhet të këni bërë atë” dhe ju i takoni keta njerëzit të cilët nuk janë të realizuar, nëse ata ju shikojne duart ata mund te pershkruajne spiritualitetin që është futur brenda tyre, por ende ata ngecin ne disa gjëra, megjithate ata thone disa gjëra, e shihni, ata nuk mund të shohin qarte. Por nëse është një shpirt i realizuar, ai mund t’ju thote ju menjëherë se në çfarë moshë do e arrini realizimin e plotë, çfarë do ndodhë, të gjitha llojet e gjërave te gjitha keto nëse ai është një person plotesisht i realizuar. Por aktualisht, njerëzit pas realizimit nuk kanë asnjë interes te mbetur ne gjera, dhe rrallë pyesin. Nuk kam njohur askend I cili eshte nje shpirt i realizuar I cili te mos jete I gatshem per te shpjeguar duart edhe gjera te tjera te tilla. Ai eshte pa asnjë interes.

Por tani, kthehemi përsëri tek zemëra. Në anën e djathtë të dorës ne kemi vendin e Rama-s. Rama eshte shquar për bindjen e tij ndaj Swaddha-s, nëse e dini historinë. Babai i tij ishte në Ayodhya, ai po drejtonte atje, dhe ai kishte tre gra. Gruaja e tretë kishte dy djem, por ajo nuk mundi ta shihte Rama-n në fron. Ajo ishte një nënë shumë e mirë, por dikush, disa gra vajten dhe i thane dicka asaj , ajo i degjoi ato dhe i tha bashkëshortit të saj se, “Nëse ju dëshironi të më bëni nje nder, nderin e premtuar, ju duhet ta çoni Rama-n në xhungël për 14 vjet, dhe tja jepni fronin djalit tim Bara” Por kur ai e dëgjoi këtë, atij i ra të fikët, i ra të fikët prej kësaj kërkese, por Rama ndodhej aty. Ai e dëgjoi atë dhe menjëherë i tregoi asaj se unë po shkoj në pyll, une e pranoj kete.Une e pranoj kete propozim  ne lidhje me djalin tuaj. Ne rregull. Dhe keshtu Ai shkoi, e shihni thjesht për t’ju bindur urdhërit të babait të Tij, edhe pse babai as nuk e kishte urdhëruar, por sepse ai ishte i detyruar. Ai i kishte premtuar gruas se Tij dy favore,  sepse  dikur ajo i kishte shpëtuar jetën në luftë, dhe ai i pat thënë që kurdo qofte mund ti kerkosh keto favore, dhe ajo e beri,  ajo kurre nuk do ta kishte menduar mund ti përdorte ato ne nje mënyrë kaq qesharake.

Më vonë ajo u pendua, sepse……………

Ai refuzoi të pranonte fronin dhe vendosi vetëm pantoflat e Rama-s atje dhe çdo gjë ndryshoi,  Dasaratha vdiq, kur Rama u largua, ai thjesh  vdiq.

Pra e shikoni, jeta e Rama-s tregon se sa i bindur ishte ai ndaj prindërve të Tij. Ai vuajti shumë. Ju e shikoni, kur prindërit tuaj bëhen të rrepte, ju keni çdo të drejtë ti thoni atyre se ata nuk duhen të jenë të rrepte me ju dhe se ju ndjeheni të lënduar, por ju nuk duhet ti ktheni atyre përgjigje ju duhet ti respektoni. Ju duhet të jeni të respektueshëm sepse ata perfaqesojne prindërit tuaj te hershem. Ju nuk duhet ti bërtisni atyre apo të silleni keq me ta. Ju duhet ti respektoni ata. Ata mund të jenë njerëz të këqinj, por ju duhet ti respektoni ata, sepse ju i keni zgjedhur ata. Kur ju keni lindur, ju i keni zgjedhur ata. Ju vërtetë i keni zgjedhur ata dhe keni thënë, “Këta do jenë prindërit e mi”.Kështu nëse ata janë prindërit tuaj janë për shkak të nje arsyeje te caktuar. Sepse ju i keni kerkuar ata ne jetet tuaja te meparshme, dhe kjo eshte arsyeja pse ju jeni femijet e tyre. Për shembull tani, ju takoni disa prindër dhe ju mendoni se ata janë prindër shumë të mirë me fëmijët e tyre. Ajo tha,” Oh Zot, a mund ti kem unë ata si prindër?” Oh.. duke kerkuar, i merrini ata. Nëse i zgjidhni ata, ju e dini se çfarë është qe te jeni fëmijët e tyre.

Më pas ju filloni të silleni keq me ta, nuk është kjo mënyra. Tani mos i bëni me këto lloj gabimesh qe te zgjidhni prindërit e gabuar, por bëhuni të respektuar ndaj tyre dhe do t’ju kthehet si një bekim. Është gjithmonë shume e pelqyeshme, pindërit tuaj mund te jenë shumë të vështirë, perjudha disiplinimi, keqkuptimesh, e di që është shumë e vështirë dhe me edukimin që keni dhe me botekuptimin qe keni per boten ne teresi ju mendoni se ata janë absoutisht qesharak, foshnjarak dhe të pamatur dhe veçanërisht kur ju keni vibrime, ju ndjeheni dhe më keq ne lidhje me ta, të varur pas gjerave, dhe mund te jene bere pothuajse robër, por ju duhet të kuptoni se  ata kanë probleme, ju mund te ishit njesoj si ata nëse nuk  do te kishit ardhur ne Sahaja Yoga, ju mund të bëheshit edhe më keq, prandaj le ti kuptojmë ata, mundohuni ti ndihmoni ata dhe nëse  ju jeni  i respektueshëm po ju them se, dhe te jeni shumë të sigurtë, nëse jeni të respektueshëm mund ti ndryshoni ata.

Ju nuk mund ti ndryshoni kurrë të vjetrit duke i kthyer atyre kurrizin, kjo nuk është mënyra për te ndryshuar të moshuarit tuaj, filloni të silleni në një mënyrë që ata ate jene te respektuar. Kjo është, po ju them sekretin si ti trajtoni prinderit tuaj, duhet të beheni ekstremisht te respektueshëm ndaj tyre ne kete menyre ata do ta kuptojne, “Oh Zot, kur ai më respekton mua kaq shumë si mund te guxoj une te sillem keq ne pranine e tyre.” Ky është sekreti si ti trajtoni prindërit tuaj, jo duke i bërtitur atyre, me te moshuarit tuaj, ju duhet të krijoni tek ata, ndjesinë se ata do te respektohen.

Ndodh, e keni pare, ju përpiqeni, ju përpiqeni ti bëni këto gjëra me prindërit tuaj. Nëse ju dëshiron që prindrit tuaj të sillet mire me ju, perpiquni te beheni  ekstremisht i respektushem dhe personi fillon te pyese, “Tani çfarë duhet të bëj unë që ta ruaj respekin e mos ta humbas atë?.”

Dhe ajo çfarë ata vlerësojnë më tepër është respekti.Te moshuarit më tepër vlerësojnë respektin. Dhe nëse ju tregoni respekt ndaj tyre ata nuk do duan ta humbasin ate per asnje lloj gjeje. Ju mund ti beni ata te bejne  cfaredo qe ju  doni nese ju  vertet tregoni respect per ta. Dhe ata do te luftojne per ta mbajtur ate edhe nese duhet te  heqin dore nga cdo gje, i mbajne ato larg nga ju vetem per te ruajtur respektin.

Por sic e shihni, kështu ndodh, ju zbuloni se prindërit tuaj nuk po bëjnë gjënë e duhur, dhe filloni të dyshoni për ta, më pas ata mendojnë, “Kjo ishte,, ne e humbëm respektin, çfarë do fitojmë tani ne?” Sepse sic e shihni e shikoni, këto gjëra nuk krijojnë ndonje, ndonje gjurme në trurin e tyre.

Ne patem një rast, një djalë, ai më tha rreth babait të tij, që ai kishtë qenë ashtu dhe se ishte sjellë ne te tille mënyrë, dhe ishte gabuar shume ne lidhje me të.

Unë thashë, “Jam dakord se është shumë gabim dhe ai nuk duhet ta bente” dhe gjithashtu i  thashë,”Çfarë jeni duke bëre?”

Ai tha, ”Ne po e godasim atë, po e godasim, po abuzojmë me të.”

Dhe unë i thashë, “Nuk eshte kjo menyra. Kur ai të vijë në shtëpi perpiquni të beheni  shume të respektueshëm. Përpiquni.”

Funksionoi. Ai e la gruan. Sepse per te ka rendesi respekti. Dhe ju e dini se sa i madh është respekti? Pas te gjithavej, shumica e njerëzve që ju shihni në kete botë, kerkojne respekt. Nëse ju respektoni dikë, ai personi është i predispozuar të heqë dorë nga gjithçka për kete respekt. Dhe një baba e meriton atë, sepse ai është babai juaj dhe sapo ju ta pranoni ketë, “Po, baba, po, po,” dhe në një mënyrë të respektueshme, ju vetem provojeni, dhe do shihni se do të funksionojë.

E shihni, nëse ju dëshironi diçka, në rregull,  çfarëdo të keni, thjesht pyesni, por a mund ta ndalojmë atë në kete pikë, le te flasim rreth diçkaje, ju mund ta drejtoni vëmendjen e babait tuaj vetëm nëpërmjet te qenit i respektueshem, ju vetem povojeni me nenen dhe babain tuaj. Ju nuk duhet ti drejtoni ata, është e vërtetë, po ju them sekretin. Nuk është ndonje gje, e shihni, ti ndryshoni menyrat , metodat  apo cdogje tjeter, por une jam duke ja u thene sekretin sepse ju e keni humbur idenë e menyrave secrete të të fituarit mbi njerëzit, duke i kuptuar dhe manaxhuar ata, ju vërtetë do te jeni ne rrugen tuaj. E vetmja gjë është ti respektoni ata. Mendoj se mund të kemi disa pyetje.

(Muzikë)

Bibla është një libër i cili është përpiluar nga njerëz të ndryshëm në vende të ndryshme në faza të ndryshme dhe tek te gjithë kjo është zbuluar nëpërmjet Pavetedijes. Te gjithe njohurite qe ju gjeni ne Bibel jane zbuluar tek ata nga Pavetedija dhe ata me te vertete nuk munden ta kuptonin tekstin e plotë të saj. Çfarëdo ata kuptuan apo mblodhen, e hodhën poshtë. Një pjesë e saj humbi sepse nuk u regjistrua menjëherë dhe sepse vete Bibla origjinale humbi, kështu të gjitha shpjegimet, të gjitha gjërat u lane mbas  dhe kjo eshte pse njerëzit paten dore te lire per te bere cfardo te ata ndjene sikurse me te gjithe fjalet e bukura qe jane ne Bibel.

Për shembull ‘Fjala” – çfarë është fjala? Eshte Krishti apo diçka tjeter? Nga çfarë është eshte e perbere? Çfare kuptimi ka, si filloi, nga erdhi?  Ajo është OM.

OM vjen nga tre fjalë: UH, OOH, MUH. UH, OOH, MUH.

UH perfaqeson krijimin e parë të kanalit së majtë, ate qe ne quajmë fuqia Mahakalit. E para qe zuri vend ne manifestimin boteror te superegos, kështu ne mund të themi se kjo  UH perfaqeson  fillimin vetem deri tek etapa kur jeta nuk ishte krijuar.

OOOH perfaqeson etapen tjetër,  ku, tingulli tani është i njëjtë. Tingulli është i njëjtë, manifestimi është ndryshe. Zëri është i njëjtë, tingulli Im është i njëjtë, për shëmbull cilido të jetë tingulli Im, ju mund ta kuptoni kudo qe Une te flas, ky është fjalimi i Shri Mataji.

Ndoshta manifestimi është ndryshe tek UH, OOH, MUH, kështu fillimisht UH fillon,  pastaj vazhdon OOH, e cila është fuqia Mahasaraswati[3]. Ne mund te themi të treja notat qe kemi si, SAH, UH SAH…………. tre notat bazë, kështu nota e dytë është Mahasaraswati nga e cila jeta, jeta Diellore filloi te funksiononte.

Dhe e treta është MUH nëpërmjet së cilës filloi të zërë vend evolucioni. Kështu kjo është etapa Mahalakshmi[4]. Kështu ju i keni këto tre fuqi qe punojne së bashku dhe kjo është, nje forme te shkurtuar, ne  themi  eshte OM.

Por nuk eshte thënë vetëm nga qëniet njerëzore. Kur ju meditoni ju keni parë kete OMMMMMMMMMMMM. Unë po them së këto tre fuqi kanë një të tretë, këto tre tinguj dhe ne kete menyre është krijuar kjo fjalë, OM.

Për një shpirt të realizuar, OM është gjeja me e fuqishme. Për shembull, nëse ju dëshironi të mbroni veten tuaj, fjala OM ne vetevete mund te mbroj  dhe kur këto tre fuqi kombinohen si një OM ne themi se eshte  vetëm fëmija ose Djali  Zot qe përfaqësohet në formën e tij me të pastër të OM. Prandaj në jetën e Krishtit ose mund të themi në jetën e një personaliteti që përfaqësoi djalin e Zotit, OM është shumë e rëndësishme sepse ai e mishëron këtë OM brenda Vetvetes. Të gjitha këto tre fuqi janë tek Ai në formën më të pafajshme.

Ajo çfarë po përpiqem të them është kjo mënyrë, tani zgjidhni ndonje hyjni tjeter, hyjni te tjera, përveç kësaj ketu. Zgjidhni ndonje tjetër hyjni, ju do zbuloni se ata kanë më shume fuqi se kjo fuqi. Për shembull, nëse ju zgjidhni Vishnu, ai perfaqeson evolucionin, nëse ju  zgjidhni Brahmadevan, ai perfaqeson krijimin. Nëse ju zgjidhni Mahesha, ai perfaqeson atë që ju quani ana e superegos. Edhe nëse zgjidhni Krishnan, ai perfaqeson evolucionin. Por kur ju ngriheni këtu, vetem atehere ju zbuloni se këto tre fuqi kombinohen këtu tek Agnya. Deri te Agnya ata janë të ndara. Tek Agnya ato bashkohen.

Prandaj është shumë e rëndësishme se te tre keto forca kontrollohen nga Krishti dhe prandaj Jezu Krishti është hyjnia më e rëndësishme për sa kohë Sahaja Yogistët janë të shqetesuar, sepse evolimi është në rregull, por koordinimi dhe mbrojtja totale e një qënie humane është e mundur vetëm nëse ju keni këto tre fuqi në duart tuaja.

Ajo e arriti evolimin e saj pothuajse ne rregull, ajo e arriti realizimin e saj, por më pas ajo zbuloi se ana e saj e majtë është  thyer. Por të supozojmë se edhe nëse ajo ka evoluar, çfarë do të bëjë ajo nëse ana e majtë po e mbytur atë? Vetëm Krishti mund ta shpëtojë. Tani të supozojmë se ana e djathtë është hiperaktive, tek disa njerëz është, ju e dini shumë mirë kete,  ana e djathtë e shume njerëzve është aktive kur ju shikoni se ego e tyre është shumë e forte. Për ata gjithashtu, të supozojmë se ata jane evoluar, çfarë do të ndodhë  ata do te na qellojne të gjithve. Por nëse ata janë të sulmuar nga egoja e tyre, vetëm Krishti është personi që mund ti japë atyre balance.Dhe nëse ju e shihni Krishtin, Krishti eshte një balancë e plotë. Është një balancë e plotë e nje pozite të lartë. Keni parë një balancë, si është ajo? Balance e cila qendron ne nje pozicion me te larte se qendra. Dhe keshtu Ai eshte, Ai balancon dhe kjo eshte pse Ai eshte vete Omkara, mishërimi i Omkarës sepse siç e dimë Ai është Ganesha dhe Ganesha është personifikimi i Omkaras.

Në këtë tingull të Omkarës, te gjithe tingujt e botes ndodhet aty. Të gjitha ndryshimet dhe kombinimet, melodia e plotë e këtyre universeve brenda këtyre tre tingujve: UH, OOH, MUH. Eshte bazuar në OM.

Gjithashtu kur Kundalini lëviz , lëviz në tre mënyra: UH, OOH, MUH, sepse në një pjesë më të ulet te saj është UH. Në pjesën qëndrore është OOH, dhe ketu është MUH. Do të thotë se në pjesën e ulët e qënies njerëzore ne jemi ajo qe eshte krijuar si nje lende e vdekshme. Në qendër ne jemi çfarë është

krijimi, do të thotë kreativiteti dhe në të tretën është evolucioni, keshtu edhe pse ne jemi të ndarë në tre pjese, te cilat jane, pjesa jonë më e lartë është MUH, pjesa qëndrore është OOH dhe pjesa me e ulët është UH. Kjo eshte se si ne jemi, dhe kur ju thoni OM në  mënyrën e duhur, ju ndjeni se Kundalini është duke u ngritur.

Nuk na asnje dallim ne lidhje me  ato  qe  shqetesojne Biblen,  Sahaja Yogen, Kuranin apo Giten. Vetëm njerëzit me vizion të limituar mund te shikojnë diferenca. Ai që ka parë brendësinë e saj nuk mund t’i shohë ndonje diference, sepse ajo eshte e njëjta. E vetmja gjë është për shkak të rrethanave, për shkak të metodave të ndryshme me te cilat u manifestua, ju mund te gjeni diferenca te vogla tek ato, por për sa kohë lenda eshte e interesuar dhe substanca eshte e interesuar, është e njëjta. Une nuk mund të gjej qoftë edhe një fjalë te cilen nuk mund ta shpjegoj në Bibël, në Kuran apo në Gita.

Çdo gjë mund të shpjegohet shumë qartë, por problemi me njerezit është se ata nuk mund të mendojnë në mënyrë unifikuar, qëniet njerëzore nuk munden. Ata do të përpiqen të gjejnë nje guacke apo ndonje lloj pellgu për të ngecur.Kjo është natyra humane. Ata duan të bëhen krimba,  gjithë kohës, sepse ata ishin dikur, ata duan përsëri të bëhen krimba dhe amoeba, unë mendoj se ata do i japin fund kesaj gjendje, nuk di çfarë të them. Kjo eshte pse, ata nuk mund ta shohin  të vërtetën e vetme universale e cila po rrjedh tek ata, dhe kjo është arsyeja e cila ka vrarë fetë, kudo, sepse sapo ju te dini që eshte i njeti  tingull që po kalon nëpërmjet gjithë këtyre feve të bukura, lulet e krijimit universal, më pas nuk mund të ketë asnjë problem apo lufte dhe duke krijuar këtë lloj vdekje për të gjitha fetë që ata kanë lejuar keta njerëz te tmerrshëm të vijne dhe të pushtojne fazen tani, kështu ju silluni me ta me miresjellje, dhe lini pas të gjitha problemet tona fizike, emocionale dhe mendore.

OM funksionon si gjithçka. Tani ju mund të thoni se ku është fjala OM ne fene e Krishterë? Ajo është tek Amen. Amen nuk është asgjë tjeter veçse OM, sepse MUH do të thotë një tingull hundor fund i një tingulli hundor dhe NUH gjithashtu do të thotë tingull hundor, sepse në gjuhën Arabe është e shkruar si NEE, e shihni, dhe NEE bashke me emrin Tim, ju thoni, NOOH, me emrin Tim fillon NUH, gjithashtu e shkruar me një pikë, të gjitha ato kane marre nga nje pikë. Është kjo pikë që tregon se është një NUH. Dhe në gjuhën e Sanskritisht, pike do të thotë NUH. Dhe prandaj është MUH dhe NUH. Amen është e njëjta si OM.

Tani problemi është cdo gje, sic evolimi po perparon, ka ndryshuar dhe kjo eshte arsyeja qe OM është sjellë në nivelin e Amen. UH u bë AH dhe OOH u bë MUH, dhe MUH u bë NUH. Siç ju thashë Krishti erdhi si qënie njerëzore, por Ai ishte Ganesha. Dhe swastika u be kryqi. Ne te njeten menyre, OM është Amen.

Kështu pas çdo lutjeje ju duhet të thoni Amen. Pse jo Amen? Çfarë do të thotë ajo? Nga këtu fjala OM mbaron në gjuhën Angleze. Nëse e shihni, madje edhe në fjalë, në gjuhë, universaliteti tingëllon por ne nuk kemi sy ta shohim universalitetin. Ne mendojmë, “Oh ne jemi Kristianë. Ne besojmë tek Krishti. Ne nuk besojmë tek të gjitha këto te pakuptimtat“. Sepse të gjitha te tjerat jane te pakuptimta.

Por nese jeni të lidhur me Krishtin? Sa shume dini ju për Krishtin? Askush nuk di, e shikoni. Dhe kjo eshte se si të gjitha problemet e feve tani jane duke u shfaqur përpara jush,  dhe se njerëzit nuk besojnë më në asgjë. Ata thonë se të besosh në fe është marrëzi. Dhe gjithe kjo marrëzi vazhdon. Pse ka aq shumë para nëpër kisha? Pse duhet të kemi ndonje papë dhe pse duhet të kemi keto organizata të mëdha në emër të Zotit? Pse duhet të kemi tempuj, pse duhet? Dua të them, ka, si këtu, kemi kudo njerëz që revoltohen kundër të gjitha këtyre të ashtuquajtura fe, por çdo gjë ka ardhur tek qëniet në emër të Zotit, në pastërtinë e zemrës së tyre ka ardhur tek ata nga vete Zoti. Problemi i vetëm është, kur i është komunikuar një qënieje njerëzore i cili nuk është akoma i realizuar, mjaft i realizuar, sa shume mund te kuptojne ata? Ju e keni pare tashme, sa shumë di Kevin dhe sa shumë dini ju.

Kështu edhe ata qe janë pak të realizuar, sa shume po perpiqen ata per te ditur cfare deshiron Ai do të komunikojë? Dhe prandaj kjo lloj ndarje qesharake filloi nder qëniet njerëzore dhe ne momentin qe ju e shpërbëni fenë tek fetë, mbaroi. Kjo ka qene rruga më e mirë për ti dhene fund fesë, sepse ata nuk dhanë thelbesoren, rëndësine e thelbesores. Ata thjesht u përpoqën ti japin rëndësi diçkaje që është kaq siperfaqesore dhe kjo siperfaqesi gjthashtu u krijua nga ata njerëz të tmerrshëm, të cilët thjesht donin të përdornin Krishtin si kuleten e tyre. Krishnan sikur Ai te ishte vatra e tyre.

Kjo Om është përdorur në të gjithë botën në një mënyrë shumë delikate dhe fjala MUH do të thotë Ma, dhe ju e dini që të gjithë ne për nënën përdorim fjalën Ma. Kudo që të shkoni në të gjithë botën ata e  kuptojne fjalën Ma. Askush s’ka problem sa kohë qe perdoret fjala Ma, sepse ajo perfundon brenda saj, kjo do të thotë se i  gjithë krijimi mbaron tek këmbët e Nënës, edhe Krishtërimi ju mund ta kuptoni se ai është Nëna, eshte edhe dashuri.

Kur ata flasin për Mahommed Sahib, ata duhet të dinë se Ai duhet të ndihmohej nga e pesë gra për të qenë atje. Dhe ato ishin njera me e mire se tjetra,  të gjitha ato ishin UH OOH MUIH, me te, fuqite. Ato ishin fuqitë që ai kishte, dhe prandaj ai duhet të martohej me kaq shumë. Askush nuk e kuptoi se çfarë ishte kjo, për shembull gruaja e tij e parë Hadjia nuk ishte askush tjetër veçse Mahasaraswati. Vajza e tij nuk ishte askush tjetër veçse Mahalakshmi. Kështu te gjitha fuqite e tij ishin te shprehura tek gruaja e tij, motra, ose vajza të cilat e ndihmuan atë në jetën e tij, per te mbajtur fuqitë e tij.

Tani e njëjta fjalë Om është përdorur edhe nga forcat negative gjithashtu. Si ata e përdorin atë? Ata do ja japin këtë emër disa djajve, normalisht ata nuk e bëjnë, sepse kjo është një nga fjalët më të pastra e cila nuk mund të ndotet. Normalisht ata nuk munden. Nuk kam takuar asnjë deri më tani që ka brenda tij ndonje djall me ketë emer OM, dhe asnjëri deri tani nuk i ka vene këtë emër askujt, por kam parë njerëz që të vene emra si ………….

Këto janë emra, të ndryshëm – “imee” perfaqeson Mahakalin, “glee”  Mahasaraswatin, “ree” Mahalakshmi. Kështu ata mund ti vene këto emra, vec e vec tek djajte qe ata duan te vendosin.

Për shembull do marr emrin e nje xhentelmeni, ju e njihni atë, i cili e quan veten i jashtëzakonshëm, ai i përdor këto emra. Patjeter, i pari prej tyre Imee tashme është lidhur diku. Tani keto Imee bree glee, megjithese janë emra te Hyjnive. Ai mund ti përdorë, por ai nuk mund të përdorë emrin OM, dhe ai nuk mund të përdorë emrin e  Jezusit. Ai nuk mund të vendosi emrin e Shri Ganeshes. Këto emra janë përtej ……….te tyre. Ju e shihni sepse ata janë të tmerrshëm, një Nënë mund të falë, por këta njerëz janë, ata thjesht i djegin ata dhe prandaj ata nuk guxojne ti vënë këto emra. Ju nuk mund te gjeni, megjithate ata mund ti thone ato keshtu, kjo ne emer te Jezusit, e shihni, mund te thone ata. Ata mund të përdorin emrin Jezus: në emër të Jezusit unë ju jap juve këtë, keshtu, ata thonë fotografia e Jezusit, ata madje mund të përdorin edhe kryqin. Sepse ju mund ta  shihni kryqin e bere vetem nga këta njerëz. Ata mund ti vënë ato. Por ata nuk mund ti vene emrin e Jezusit këtyre djajve, ata nuk mund t’ju kerkojne juve, “Thuaj Jezus, Jezus”. Ata kurrë nuk do të thonë këtë. Por ata thonë…………. Ata mund të thonë nga të gjitha llojet e  OOHM-s dhe çdo gjë. Por me të gjitha këto ata mund të sulmojnë ndonje, ne kete menyre, ata thonë, “OM Namo Shivaya,” është në rregull. OM Namoh Shiva, tani, OM-in ju tani e keni vendosur, keshtu ajo neutralizon, ata ndoshta nuk e dinë që ajo neutralizohet pak.“OM Namoh Shivaya.”

(Fund i njërës anë)

Kështu emri i dikujt është Namoh Shivaya dhe ai vjen permes tij. Dhe  do të thotë kaq mrekullueshem, do të thotë se ju përkuleni tek Shiva. Atij aspekti te Zotit i cili është i perjetshem. Por ata do të thonë se ju moret emrin  “OM Namoh Shivaya” sepse me të gjërat mbifuqizohen nga Shiva dhe kështu ata do ta perdorin OM-in, por ata kurrë nuk do perdorin OM si nje fjale te vetme , sepse asnjë djall nuk do ta zotërojë atë emër, eshte shume madheshtor. Dhe këto janë hilet me te cilat njerëzit luajne me fjalën OM dhe ju duhet të luani njesoj. Kurdo që të ndjeheni keshtu, ju thjesht thoni OM. Mos thoni asgjë tjetër, thoni OM. Për ju, çdo fjali ka një fund. Edhe nëse ju thoni “OM Namoh Shivaya” ………… Por edhe nëse thoni “OM Jesus,” është mjaftueshëm.

Tani në një rreth, nëse ju thoni universin e plotë në një rreth, më pas ju bëni tre pjesë të saj, ju perftoni tre harqe. Themi njëri është UH, tjetri OOH, tjetri MUH. Kur ju përpiqeni ti rindertoni ato, ju perfitoni UH, OOH dhe MUH, këto janë tre harqe, ju rindërtoni ato. Harku i parë është i vendosur kështu, UH, OOH, i dyti po kështu dhe i treti është MUH. Dhe pika në të është pika qëndrore. Është pika qëndrore e rrethit, pika në të. Tani ju keni parë se si fjala OM është shkruar dhe kjo eshte se si ajo eshte të tre harqet janë përshkruar njesoj,  kështu i gjithë krijimi dhe pika qëndrore, e cila është vete Zoti, të gjitha të vendosura  së bashku bëjnë OM-in, dhe kjo eshte se si ajo eshte duke u  quajtur.

Mendoj se ju tregova tani se pari kur krijimi ndodhi, si ne fillim OM u  formua. Nuk  ju them me parabola, me vizatime, kështu tingulli i parë, tingulli i parë që filloi për shkak të ndarjes, ndarjes se parë, kur ai u vendos midis dy identiteteve, Zoti dhe Fuqia e Tij, kjo ishte koha kur tingulli filloi dhe ai tingull nuk është asgjë tjetër veç se OM. Ai tingull do të jetë aty dhe do të funksionojë derisa këto dy identitete të bëhen një, më pas nuk do te kete relativitet të mbetur, kështu aty nuk do te kete asgjë, kështu njerëzit mendojnë se bota është krijuar nga asgjëja, sepse aty nuk ka  relativitet, kur ato bëhen dy atëherë ka diçka, per ndryshe ato jane një dhe absolutë dhe kështu aty nuk ka asgjë, kur tingulli bashkohet ose perfundon, ose sic themi  zhduket……. (i padëgjueshëm). Kjo  është koha kur i gjithë krijimi bashkohet në një veprim. Pra kjo është pika kur cdonjeri i duhet të shkoje.

Tani, brenda qenjes tuaj kjo ndodh. Në fillim ju ndjeni OM, ju ndonjehere ndjeni tingullin qe vjen, ndonjehere disa lloj shpimesh duke ndodhur, sepse jane shtatë tinguj, të cilët janë lehtesisht te dallueshëm jashtë kesaj OM. Lehtësisht. Por aty jane shumë, por unë po them të paktën shtatë prej tyre mund ti gjeni lehte. Nëse bini ne qetesi ndonjhere ju mund të dëgjoni disa lloje zilesh duke tingelluar, ndonjëherë ju do të mund të dëgjoni si tingull e ujit qe bie dhe ndonjëherë mund të dëgjoni sikur se gjate natës kengen e bulkthit. Ju shihni të gjitha llojet e tingujve jane duke ardhur, ju  ndjeni që ato janë atje, dicka po ndodh, gjate nates, e shihni, kete lloj ndjesie do te keni, të gjitha llojet e tingujve janë aty, por shtatë tingujt ju mund ti dalloni lehtësisht dhe të gjitha ato te vendosura se bashku formojnë OM. Kështu, nëse i luani të gjitha ato në mënyrën e duhur, në një mënyrë melodioze, mire mund të themi në një mënyrë harmonike, më pas ju do dëgjoni tingullin OM.

Tani, nese një sygjerim eshte duke ardhur tek ju nga diku, ju gjithmoni do ndjeni një tingull në veshët tuaj, kështu ju duhet te beheni  vigjilent. Ju jeni paralajmëruar dhe thjesht  ju duhet beheni te vëmendshem cfare ideshe jane duke ardhur dhe papritur ju vjen nje ide. Kushtoini vemendje asaj. Këto janë ide që vijnë nga e pavetedijshmja.Vetem prisni,  tingulli do të vijë. Dhe tingull do të sugjerojë se po eshte një sugjerim duke ardhur, shënojeni ate.

Por me djallin, një gjë e tillë nuk do të kurre ndodhë, ju kurrë nuk do ta arrini te degjoni tingullin, ju gjithashtu do të arrini Ad ose dicka………….. me fragmente të vogla ndoshta sepse ata mbajne fragmente, tamam………… Por më tepër ju ndjeni nje ere shume te keqe, si te nje lekure te djegur, ose dicka si vezë e prishur, ju ndjeni nje ere te tmerrshme nga ata njerëz të cilet jane te posesuar. Kështu kjo OM është një tingull që kupton, qe flet, qe organizon, qe informon dhe ky është tingulli i dashurisë Hyjnore. Kjo është ndjenja elektrike që ju e ndjeni në duart tuaja. Por ky është tingulli.

Gjithashtu ne kemi pesë lloje shume delikate te te shprehurit të pesë elementëve dhe ato janë tingujt fin e te persosur te OM-it. Vibrimet janë elektrike, është një magnet në atë tingull ose në atë fuqi për një person që është i realizuar.

Personi që është i bekuar nga Zoti ka një fuqi magnetike. Ai person tërheq. Ky person mund edhe të mos flasë, por njerëzit e kuptojne. Ata e dinë që ai është një njëri i realizuar, ka diçka te vecante ne lidhje me te. Ju mund ta zbuloni kete menjëherë, se çfarë është ai. Është për shkak të këtij tingulli dhe magnetit. Ju duhet ta keni dëgjuar kete tingull kur ne  u konvertuam ne materie. Në të njëjtën mënyrë, të gjitha gjërat janë konvertuar, tingulli bëhet magnet, magneti bëhet vibrime, vibrimet mund të bëhen Shpirt. Kështu te gjitha janë të konvertueshme dhe pjesë perberse te te njetes gje, e njëjta energji e cila është dashuria Hyjnore, e cila është dashuri. Dashuria ka një tingull dhe dashuria ka elektricitet, ajo ka magnetizëm dhe ajo ka fuqine.

Kur të gjitha këto fuqi delikate jane derdhur brenda cdo qënie humane, ajo vepron, vepron dhe njerëzit fillojnë te përmiresohen ne shëndetin e tyre. Ju duhet të keni dëgjuar për eksperimentet ku njerëzit kanë provuar muzikën në disa njerëz te cilet nuk kane qene mire dhe ata janë shëruar. Dhe ajo çfarë ndodh është se delikatja, fuqia delikate e tingullit që ne po manifestojmë qe eshte mbas tij, fuqia qe e manifeston ate, futet ne veprim. E cila eshte një gjë shumë e vogël këtu por me ju njerëz, kur ju vendosni doren tuaj ky është tingulli OM i cili eshte duke vibruar, eshte  është  I vogel , mikrovale vibrimesh, të cilat ju nuk mund ta shihni me një lupe, ju nuk do ti shihni. Gishtat e mij jane duke u shkundur fare, ju mund te thoni se ato jane shume te qendrueshme, por ato jane vale shume te vogla. Dhe kur mikrovalët kalojnë në trupin e qënies njerëzore, atje ato zgjojnë mikrovalët që jane duke fjetur në trupin e qënies njerëzore ose çfarëdo gjëje  ju te përdorni  ato fillojnë te gjenerojnë  te dyten, atë që ju e quani, faze…………… e te jashtmes………..

Për shembull, do ju a tregoj se si. Tani, unë e vendos dorën tek një person që është i sëmurë. Tani une e vendos ate ketu dhe ai është i sëmurë ne kete pjese, ai ka disa probleme, çfarë ndodh? Këto valë, jane duke kaluar në të dhe çfarëdo që është duke fjetur aty, ato e rigjenerojne. Dhe ato fillojnë zgjohen dhe fillojnë bëhen më të forta. Tani, ato gjenerojnë pjeset  te tjera , ato më të dukshmet, prej të cilave njeriu ndihet i sheruar Për shembull, ne bejme kështu, tani gjaku është i mpiksur ketu, aty nuk ka qarkullim te gjakut. Ju i vendosni vibrimet tuaja aty, çfarë ndodh, mpiksja e gjakut fillon shpërndahet, sepse fuqia shperberese e gjakut është Vitamina K. Dhe prodhimi i vitamines K është e ngacmuar nga keto vibrime qe kalojnë permes kësaj pjese dhe Vitamina K është e ngacmuar aty. Më pas nëpërmjet mikovalëve të cilat e largojne ate dhe kështu funksionon. Por ju nuk mund ta shihni atë. Ajo Thjesht funksionojnë. Ato janë abrusha (?) Ato janë të padukshme. Por ato janë aty. Ti regjistrosh ato  eshtë e pamundur. Sepse qëniet njerëzore nuk kanë ndonje instrument te tille. Tani mee  pakta, falë Zotit, shkencëtarët e kanë pranuar se ne nuk kemi veshë të regjistrojmë çdo gjë që është brenda tingull. Kështu, në të njëjtën mënyrë, ata nuk paten rregjistrues  per të regjistruar vibrimet e këtyre mikrovalëve.

Tani, kur ju o njerëz thoni OM, njerëz te realizuar, kur ju thoni OM, valët e tingullit te OM, ju vetem provojeni tek një person i cili është, pikerisht tani ju jeni duke patur dhimbje aty. Në rregull. Pikërisht tani vendoseni doren atje dhe thoni OM. Provojeni.

(muzikë)

Une dëshiroj se pari tju flas ne lidhje me takimin Tim dhe pse Gandhi eshte kaq i rendesishem. Ndoshta ju kurrë nuk e keni kuptuar se çfarë instrumenti i fuqishem Gandhi ishte. Në moshën shtatë vjeçare ai më mori nga familja Ime, dhe Unë qëndrova me të, shumë,  shumë afër, ekstremisht afër dhe ai filloi të më quante Nepali. Ky ishte emri Im. Dhe të gjithë më njihnin me kete emër. Pas 40 vitesh, ose  pak a shume 45 vitesh, papritur unë e takova në dasmën e djalit të tij. Unë shkova tek ai, ai më njohu menjëherë.

Ai tha “Oooh, Nepali, si eshte e mundur qe  jeni ketu “’

Lotet filluan te me rridhnin poshte syve. Ai ishte Gandhi. Ai ishtë një mjeshtër shume i rrepte  gjithashtu, dhe unë gjithmonë i thosha  se ai mund te ishte i ashper por si mund te jesh i ashper me te gjithe keta njerez? Ai na zgjonte ne në orën 4 te mengjesit. Për Mua ishte e shume e lehte të zgjohesha në katër sepse  trupi Im s’ka zakone, kushtezime, Unë mund të zgjohem në çdo kohë dhe mund të fle në çdo kohë, por unë flas për të tjerët………..të zgjohesh në orën katër, dhe ata duhet të pastronin tempujt e tyre, ata ndonjëherë duhej të pastronin, të pastronin banjot dhe lavamanet dhe çdo gjë me duart e tyre.

Ai ishte një mjeshtër shume i ashper, por gjithashtu një person ekstremisht  i dashur dhe i mëshirshëm. Ai, tamam si tani, siç thoshin të gjithë, ai gjithmonë më drejtohej shume pozitivisht dhe në një mënyrë sikur unë të isha gjyshe, dhe ai bisedonte me Mua gjëra, në një mënyrë që habiteshin të gjithë, ne nje menyre sikur une te isha me e madhe dhe me e mencur se cdonjeri, dhe ai më bënte të thosha (?). Dhe ai thoshte se udheheqja mund te jete me mire nga disa femije se sa nga njerezit e moshuar Edhe kur unë isha në Gamlasha (?) kesaj here, bashkëshorti Im më tha të njëjtën gjë, “E mban mënd , keshtu e kishte zakon te thoshte ”

Unë i thashë, “Po e mbaj mend ate”

Por në një fare mënyrë ai më kishte njohur mua dhe ai kishte marre vesh rreth Meje nga………i cili me kishte njohur dhe nga te tjere te cilet ne nuk i njihnim

Ai ishte një personalitet i jashtëzakonshëm. Dhe gjëja që unë mësova nga ai, duhet ta them se ishte një nga gjërat që nuk do e kisha kuptuar kurrë, është  kuptimi i parasë publike. Në te vertete  nuk e kam fare sensin parave,  Nuk e di së çfarë është banka, nuk di si të arketoj nje cek. Une akoma, Une mund te kem arketuar shume çeqe por akoma nuk e di se si behet, edhe nëse ndonjeri përpiqet të më mësoje unë thjesht nuk mundem. Nuk jam e afte per kete. Por kam parë sensin e Gandhiji’t për paranë publike, ai ishte aq i  prirur, me i prirur dhe me i zgjuar se çdokush tjeter që ka jetuar me të, Une nuk mund ta kuptoj se si munden ata të bëjnë te tilla marrveshje të lira me paratë publike.

Një herë patem një takim me të gjithë liderët e mëdhenj dhe ata erdhën në Nandi ashram ku të gjitha ne vajzat po qëndronin dhe disa djem ishin atje, duke i pare ato, dukë i dhënë atyre broshura dhe gjëra, dhe papritur Gandhiji vuri re se ishtë bërë shumë vonë dhe se ata duhet të hanin drekën në ashramet e tyre .

Kështu ai tha,”Pse te mos e hani dreken këtu.”

Ata thanë,”Në rregull, nëse ju mendoni kështu, në rregull.”

Kështu ai u ngrit., a gjithmone kishte…………. me vete sepse…………….. nuk ishte atje kështu ai zbriti poshte dhe na tha, ”Lë ta ndajme ushqimin edhe për ta”

Kështu ne na u desh ta rraciononim sipas numrit të njerëzve që ndodheshin atje. Ai tha unë jam një bakhta pavya, ju duhet ta ndani ne menyren e duhur dhe te peshoni gjithcka, ai e mori ate dhe më pas atij ju deshen 15 minuta për ta bërë kete, pastaj serisht  mori nje rracion…, e vuri prap ne vend dhe vazhdoi ne punën e tij.

Unë mendoj se ishte Maulana Azad ose dikush tjeter që ishtë atje cili tha, “Babu unë kurrë nuk jap, ne nuk menduam se do te hapje kaq shumë telashe për shkakun tone. Ne mund të ishim kthyer pak me vone dhe te kishim……..

Ai tha, “Telash, çfarë telashi? Jo.”

Mënyra se si ju u ngritët dhe  deshët te largoheshit (?), ju jeni kaq i matur dhe i kujdesshëm ne lidhje me kete.

Ju e dini cfare fjale ai perdori, ju e dini.”Ky është gjaku i njerëzve të mi nuk mund ta lejoj atë të shkoj dem apo të derdhet ne ndonje lloj menyre.”

Vetem imagjinojeni, ai tha,“Nibhani dani mira droga” dua të them, nuk mund ta harroj sensin e tij të te mirkuptuarit. Edhe pse kam parë z. Shastri duke bërë të njëjtën. Dua të them, nuk ishte aspak e nje standarti të dyfishtë. Perkundrazi, sa me afer tyre te jeni, ju do ti respektoni ata më shume, sepse ata janë kaq të pastër, kaq te paster, dhe ata mendonin se me kete ata do ta ruanin ate pastërti dhe atë standart.

Ne jemi vërtet shumë me fat që kemi te tille njerez te medhenj të lindur vendin tonë. I vetmi shqetësim është se kemi harruar se çfarë kontributi të madh kanë dhene ata, se Gandhiji ishte  njëri nga ata që erdhi në këtë tokë për të na shpëtuar ne nga ky dominim i degraduar , në nje mënyrë kaq unike ai hodhi themelet e Sahaja Yoges. Në te vertete ai hodhi themelet ne cdo drejtim. Për shembull nëse shihni idetë e tij, idetë ekonomike, janë absolutisht në perputhje me Sahaja.

Pas Revolucionit Industrial siç e quajnë në perëndim, njerëzit kanë përparuar kaq shumë në krijimin e nje ekonomie agresive saqë ata jane te shtangur me menyren se si gjerat jane duke funksionuar ne keto vende. Agresioni që filloi me industrinë, makinerinë, ështe drejtuar tani drejt vetë qënieve njerëzore. Ne Angli ju do te mahniteni, kush eshte vendi me esell nder te tjeret. Në Angli, çdo javë vriten dy fëmijë nga prindërit e tyre sipas statistikave. Mund ta imagjinoni? Fëmijë të mirë. Ata nuk janë fëmijë të paligjshëm. Asnjë familje nuk është e sigurtë nga ky agresion. Agresioni tani është kundrejt vetes, është absolutisht vetë-shkatërrues. Makineria, fëmija që filloi të krijojë gjëra, gjithashtu edhe qënie  njerëzore makineri dhe këto makineri nuk kanë ndjenja brenda tyre dhe ndjenjat filluan të thahen dhe te thahen aq shume saqe qëniet njerëzore filluan të bëhen pa ndjenja. Ata nuk kane emocione.

Nuk e di nëse Gandhiji e kishte ndjere ate ne te tilla permasa, sepse sic e dini, është e vështirë për një të shenjtë të shikojë forcat e djallit, sa shume mund te demtojne, është një gjë shumë e vështirë. Ai pa diçka, kështu ai paralajmeroi: mos hyni ne industries e rendë. Industritë e rënda janë shumë të rrezikshme, dhe ai e hodhi poshtë…………… dhe u përpoq te mbante…………………..vend në industri.

Me gjithë këtë ecuri në perëndim, ju do të habiteni se kushti është se ju nuk mund të merrni asgjë të freskët. Ushqimi që ju merrni është asgjë por nje Zot e di se çfarë lloj kimie kane adaptuar ata, dhe gjate gjithë kohës ju ndjeni sikur po hani kimikate. Ju nuk ndjeni skur po hani ndonjë ushqim.

Nëse ju i flisni njerëzve, ju ndjeni se ata janë të habitur (?), janë të shokuar dhe të frikësuar nga njëri tjetri. Nuk ka dashuri, nuk ka besim, nuk ka dhenje dhe marrje. Është një shoqëri kaq qesharake absurde kjo që është krijuar, dhe eshte e rëndësishme për ne te shohim se ku kane rene keto te ashtuquajtura vende ne zhvillim , se nga çfarë kanalesh kanë shkuar dhe po qendrojne, dhe shihni per veten tuaj se ndonese jeni duke u perpjekur te perdorni shkencen, te perdorni keto arritje industriale te ketyre vendeve te tjera si nje mjet per progresin tuaj, ju duhet ta dini se ato mund te na shkaterrojne ne totalisht, sikurse kane shkaterruar keta njerez .

Shkatërrimi nuk vjen nga jashtë dhe aq shume. Natyrisht është në një farë mënyre, mënyra së si ne krijuam Hiroshimën dhe të gjitha këto, por shkatërrimi vjen nga brenda dhe ky shkatërrim është duke marre permasa shume te medha, dhe është e pamundur ta ndalosh tani. E vetmja menyre  është ta kthesh të gjithë gjënë në një dimension të ri nëpërmjet të cilit ju mund ta kontrolloni atë dhe kjo është e mundur  vetem nëpërmjet Sahaja Yoges. Falë Zotit, bashkëshorti im u zgjodh dhe unë shkova në Londër, keshtu ne kemi nje baze tani.

Gandhi është njeriu i cili ka krijuar themelin e dharmes në këtë vend të koheve moderne. Nëse ju shihni Bajanawin e tij  (?) e tij ju do të mahniteni, ai është i teri i bazuar në Çakra të ndryshme, njëra pas tjetrës dhe i gjithë ky Bajanawi do të fillojë nga njëra tek tjetra. Është thjesht ashtu siç veprojme për zgjimin e Kundalinit. Eshte bazuar njera pas tjetres, nga nje Çaker ne nje tjeter Çaker, ne nje tjeter Çaker, ne nje tjeter Çaker, edhe pse ai nuk ka permendur asgje Përveç kësaj, ne tek Sahaja Yoga, ne duhet të marrim ne konsderate të gjithe mishërimet, të gjithë profetët, të gjithë mjeshtërit e lashtë, të cilët erdhen në këtë tokë dhe rregulluan ne lidhje me veprime te ndryshme te Kundalinit. Sepse sipas Sahaja Yoges të gjitha keto mishërimet janë brenda nesh dhe ata na ndihmojnë dhe ne duhet ti zgjojmë ata. Gandhiji ka bërë të njëjtën gjë duke na treguar neve se duhet të shikojmë përreth, duhet të njohim Biblën, duhet të njohim Gitan, duhet te njohim te gjitha shkrimet e shenjta, njerëzit e mëdhenj dhe të integrohemi.

Natyrisht, kjo pjesë më është lënë Mua, është aktualizimi i asaj qe ai donte te  të bënte. Meghithese padyshim ai hodhi bazat ekonomike, më pas  gjithashtu edhe ato politike. Ai kurrë nuk besoi në agresion. Kurrë. Dhe ai tha se kjo ndarje duhet të sillet. Ai gjithmonë besoi se edhe kapitalizmi duhet të mposhtet nëpërmjet ndricimit. Megjithese ishte ai shumë i zënë me punën emergjente te shpëtimit te gjithë kombit, ai nuk mund ti kushtonte shumë vëmendje anës delikate të Sahaja Yoges, të cilën unë e quaj zgjimi i Kundalinit i Vetërealizimit. Por ai gjithmonë fliste për, ai gjthmone thoshte ne lidhje me të, më e çuditshmja, ai është i vetmi që kam parë deri tani që nuk po bënte Vetërealizimin, por ishte kaq afër me të dhë mundi të shihte qartë se Vetërealizimi është e vetmja rrugë për emancipimin e qënieve njerëzore. Vlerat e tij dhe menyrat e tij ishin kaq korrekte.

Si një nënë gjithashtu, unë isha një fëmijë por unë isha një nënë gjithmone dhe unë e ndieja se Gandhiji ishte pak si shume strikt dhe zakonisht i thosha: “Ju jeni shumë strikt, unë thjesht nuk e duroj dot” dhe lotët me rridhnin nga sytë.

Unë i thashë, “Kjo është pak shumë.”

Ai tha, “Jo. Ne jemi në emergjencë. Ne duhet të disiplinohemi. Ne duhet te disiplinohemi dhe duhet ti  themi atyre.”

Një herë une i thashe,”Babu, nëse ju doni ti disiplinoni njerëzit, pse te mos i jepni disipline nga brenda?”

Ai tha,”Si të arrij tek vendi i tyre?”

Unë thashë, “Është shumë e lehtë. Ju mund ta bësh atë.”

Ai tha, “Jo pikërisht tani. Jo pikërisht tani. Mbi të gjitha, të jemi të lirë. Nëse ne nuk jemi te lirë, çfarë mund të gëzojmë ne? Ne nuk mund të flasim rreth saj. Njerëzit do të thonë se ne as te lire nuk jemi. Si mundemi të flasim për lirinë e Shpirtit? Ne duhet të lirohemi nga dominimi i te huajve.”

Do të thoja ne emergjencë, të supozojmë se po përdorim një varkë për të kaluar matanë. Pastaj ne nuk  arrijme ta mbajmë varkën me mendjet tona, por ne mbajmë eksperiencën e kalimit dhe këto eksperienca janë shumë të mëdha. Dhe madhështia rreth Gandhit ishte se ai krijoi madhështi vetëm nëpërmjet karakterit të tij personal dinamizmit te tij, absolutisht nje lidershipit dinamik. Dhe vendi ku kjo ka ndodhur, une i kam parë këta njerëz ishin absolutisht të rigjeneruar. Nuk mund ta besoni se sa te sakrifices ishin ata. Une kam parë vetë babain Tim, dhe sot besoj se ai ishte një burrë legjendar, nëse ju them se sa i madh ai ishte. Dua të them, ne çdo gje, nuk mund të gjej një gabim të vetëm ne jetën e tij si lider.

Por sot është shumë ndryshe dhe shumë e trishtueshme dhe se ata që supozoheshin të ishin njerëzit e Gandhijit, ndjekësit tij. Ditën qe kaloi, unë fola me dikë që pse te mos fillosh me edukimin bazë, sepse ne nuk jetojmë në qytete, pse duhet ta kemi këtë edukim? Ai nuk i shkon  fshatit.

Dhe tha ai, ”Është shumë ndryshe, është një sygjerim shumë ndryshe” dhe te gjitha keto. Une u habita, ai ishte një Gandhini, si mund të fliste ai kështu? Nuk është aspak e vështirë të adoptosh mënyrën e Gandhiji-t në Indi. Ashtu siç ju tha Gregoire, une kam qenë në Kinë dhe Mo padyshim e ka ndjekur Gandhin. Ai ka kopjuar cdogje që ka bërë Gandhi. Unë u mahnita sepse kur isha atje pashë edhe…………… qe eshte praktikuar nga ai. Të gjitha gjërat që kishte menduar Gandhi, ai i kishte bërë dhe i kishte sjelle perparim Kinës. Dhe sot, Kina është si një tigër. Njerëzit jane frikësuar. E shihni, ky tigër tani është zgjuar. Tani çfarë do të ndodhe? Ajo po zoteron vete fuqine e saj. Dhe kjo është ajo që Gandhi ka ëndërruar, imagjinoni që Mao e ka përdorur atë dhe pse jo njerëzit tanë? Nuk e di. Duhet të fajësoj burokratët ose kongresmenët ose politikanët të cilët kurrë nuk e kuptuan se Gandhi ishte njeriu më praktik dhe tani Sahaja Yoga jam e sigurtë që do te rivendosi menyrat e tij. Padyshim duhet të vendosen. Pyetjet e teperta, zhvillimet e teperta, materialism i tepert ju bën ju skllav të materialit.

Ju do të habiteni. Në jemi supozuar per te qene njerëz të varfër, jemi supozuar, por nuk jemi. Në Londër apo ne Amerikë, njerëzit Amerikanë janë njerëz kaq doreshtrenguar aq sa jam absolutisht e shokuar. Absolutisht kopraci shokuese. Të shpenzosh pesë rupi për, dikë që vjen ne shtëpine tone, per ne nuk është asgje, por Amerikanët janë njerez kaq te doreshtrenguar, edhe nese ata duhet të shpenzojnë një rupi ata do të mendohen dhjetë herë. Te njëjten gje kam pare në Angli. Te njëten  në  disa vende te tjera. Tmerresisht njerëz te llogaritur dhe doreshtrenguar.

Kam njohur disa njerëz, nëse shkoni në shtëpitë e tyre do tju numërojnë kokat dhe do ju japin sanduiçin qe ju takon. E temerrshme! Dhe ata sillen në një mënyrë aq qesharake. Gjate gjithë kohës ata mendojnë për parate, si ti fitojne keto para, si ti mbajne ato. Ju nuk mund ta imagjinoni, ky bollek, i ka bërë ata kaq të varfër. Absolutisht absurde.

Une gjithmone kam ndjere se nëpërmjet ketyre fitimeve materiale ata mund të bëheshin nje lloj i kënaqur njerezish dhe do merreshin me pak me materializëm. Por nuk është kështu. Është pikërisht e kundërta. Njerëzit e kanë marrë materializmin si një fe, dhe është kaq acaruese, kaq acaruese saqë ju nuk e kuptoni dot. Jeni absolutisht vetem nga idete materialiste qe keni, vlerat (?). Është një bote kaq e çmendur saqë vetem nëse qëndroni këtu, mund ta kuptoni  se sa materialist ata janë.

Kështu si përfundim, njerëzit që janë këtu, mund ti shihni ata, ata revoltohen. Ata nuk mund ta durojne dot më. Ata thonë, “Ne do te dalim jashte kesaj.”

Por ende kthetrat e materializmit janë kaq të mëdha saqë atyre i duhet të jetojnë me to dhe ata e kane shumë të vështirë kete, vetëm nëpërmjet Sahaja Yoges ata  kanë  bere të aftë të stabilizojnë veten e tyre dhe te jene vetvetja. Do të thoja se këta janë pionerët e mëdhenj të cilët do të ndryshojnë të gjithë perëndimin. Ata janë burimi i së ardhmes së bukur të perëndimit, në të kundërt perëndimi tani është një tokë e konsumuar, asgjë përveç se një tokë e konsumuar. Shpresoj se këta njerëz do ta marrin Sahaja Yogen me seriozitetin e duhur dhe do ta perhapin  mesazhin e Sahaja Yoga dhe do krijojnë kete atmosphere si pikërisht si tani Dr……………… po thoshte, e zbukuruara atmosphere, e transformuara atmosfere. Në të gjitha vendet perëndimorë, perhapet, funksionon dhe sjell agimin e një botë të re në të cilën ne të gjithë jetojmë së bashku si qënie njerëzore dhe si motra dhe vëllezër të vërtetë.

Sahaja Yoga i ka bërë një shërbim të madh njerëzimit dhe ju ka dhënë juve antar yogen brenda vetes tuaj, ju ka dhënë antar yogen midis Sahaja Yogisteve dhe është kaq e madheshtore sa disa prej këtyre njerëzve kanë qenë në Indi disa herë, ata kurrë nuk kanë qenë të aftë të afrohen me njerëzit Indianë, sepse të gjithë Indianët, ata të cilët kanë takuar, ishin të gjithë të perëndimizuar  pa………………..

Ata kishin të njëjtat ide, të njëjtën filozofi, çdo gjë të njëjtë, dhe ata ishin, ata ishin të dashuruar me perëndimin dhe ata po çmonin  kulturën perëndimore dhe menyrat perëndimore. Por per here te pare ata thanë, kur ata u kthyen tani, ata shkuan tek besimet Indiane, dhe menyra se si ata perqafuan te gjithe fshataret dhe menyra se si kercyen sebashku dhe menyra se si u gezuan, kjo është antar yoga e vërtetë, dashuria e vërtetë midis tyre.

Gëzimi i vërtetë, unteti i vertete që cdokush ndjen. Nuk është thjesht të flasësh apo thuash gjëra ideale, që ne jemi motra dhe vëllezër dhe  ju po dëgjoni, që ju të gjithë jeni motra dhe vëllezër, dhe asgje qe eshte, ju thjesht beheni, është aktualizimi ju nuk mundeni vetem ta ndihmoni ate, duke ndihmuar një person tjetër.

Për shembull tani. Nëse jam e ulur këtu dhe nëse them se kam shëruar, nuk po bëj mirë, nuk po e bëj atë për ndonje nga ju, po e bëj atë sepse ju jeni pjese perberese e gjithësisë Time (?). Unë duhet t’ju tju mbaj mire tju kuroj nese une dua te ndjej veten time. Une mund tju ndjej ju brenda vetes. Ky është aktualizimi i vetëdijes kolektive. Dhe sa here qe ndodh, ju thjesht filloni të ndjeni uniken dhe sot do ju flas për vetëdijen kolektive, nëpërmjet Sahaja Yoges, si ta arrijmë  atë, është një aktualizim, jo shpëlarje truri apo leksion. Kjo është diferenca midis mënyrës se si njerëzit kanë folur, ne flasim përpara se ajo të ndodhë, por tani koha ka ardhur, duhet të ndodhë.[1] Shri Durga si Nëna e Universit

[2] Energjia hyjnore e farës së ekzistencës dhe shkatërrimit.

[3] Energjia hyjnore e farës së krijimit.

[4] Energjia hyjnore e farës së zhvillimit.