Introduction to Nabhi-Void, New Delhi 1981

(India)

1981-02-07 Public Program, Nabhi, Void, Incarnation, Religions, Fanaticism, Women, 62' Download subtitles: ENView subtitles:
Download video (standard quality): Transcribe/Translate oTranscribe

Feedback
Share

 Programi Publik, New Delhi (India) 7 Shkurt 1981

Ju lutem uluni në mënyrë të rehatshme, është shumë e rëndësishme. Nuk duhet të keni tendosje në ndonjë pjesë të trupit, si për shëmbull kur qëndroni ulur ndonjëherë këmbët mund ti ndjeni pak të mpira në pjesën e poshtëme të tyre. Ju mund ta ndryshoni qëndrimin tuaj dhe nuk duhet të vazhdoni të qëndroni të sforcuar dhe jo rehat me veten. Kjo është gjëja e parë që duhet të mbani mend.

Për më tepër disa njerëz mbajnë pozicione të tendosura  duke i shtrirë duart shumë drejt ose ndonjëherë duke i përkulur  ato shumë. Uluni shumë rehat me të dyja duart në prehër në një mënyrë shumë të rehatshme. Nuk duhet të ketë asgjë ekstreme për tu bërë nga jashtë.

Ne duhet të kuptojmë parimin e procesit jetësor dhe pastaj ju do të kuptoni pse unë ju thashë se  nuk është e nevojshme të bëjmë gjëra ekstreme për të arritur qëllimin tonë. Parimi është kështu, duke supozuar se  kjo dhomë është e tëra e papastër ose është në kaos ose ndoshta është në errësirë totale,  ju nuk mund të shikoni asgjë, kështu ju hyni brenda dhomës, qëllimi që duhet të arrini është arritja e ndricimit shpirtëror. Disa njerëz do të thoshin le të pastrojmë njëherë dhomën në errësirë duke mos parë, ju do të filloni të pastroni trupin tuaj, ju nuk e dini se cfarë duhet të pastroni kështu që nuk është e nevojshme të mërziteni në lidhje me pastrimin kur ju jeni i verbuar. Disa njerëz mendojnë se nëse ju pastroni mëndjen tuaj përpara realizimit do të ishte më mirë. Ju i keni provuar të gjitha këto por duke bërë kështu ju keni shkuar në ekstreme. Është errësirë e plotë , e gjithë puna juaj është bërë në errësirë, aty nuk ka ndricim. Fillimisht ju duhet të gjeni ndricimin tuaj, kjo është ajo që unë kam kuptuar. Deri në momentin kur qënjet njerëzore të kenë arritur ndricimin e tyre shpirtëror ata nuk do të mund të pastrojnë veten e tyre  sic duhet. Ata nuk mund ta kuptojnë SahajaYogën. Ata nuk mund ta kuptojnë Zotin. Ata nuk mund ta kuptojnë, apo ndjejnë  shpirtin e tyre. Asgjë nuk është e mundur derisa dhe kur ata do të ndricohen shpirtërisht. Ka mundësi që kur të arrini ndricimin, mund të shihni se drita nuk ka arrdhur sic duhet, mund të ketë luhatje të saj, luhatje të hijes ndoshta dhoma ju duket e papastër dhe ju nuk mund ti shihni gjërat qartë , ndoshta ju nuk mund të shihni imazhin tuaj në pasqyrë, sytë tuaj janë të dobët, për të gjitha këto ju keni nevojë për një dritë të ndritshme. Por pa gjetur vetë dritën, pa e ditur dicka në lidhje me cfarë keni brënda vetes, si do të arrini të pastroni veten ? Sigurisht drita mund të jetë e zbehtë, por prapë ju mund të shikoni se cili është problemi, cfarë duhet bërë, cfarë duhet të pastrohet . Kjo është arsyeja pse ndricimi është gjëja e parë që duhet të arrihet.

Për këtë, edhe nëse ju pastroni të tërë dhomën, e keni mbaruar të gjithë atë, ju nuk e keni bërë punën të plotë, përkundrasi ju mund të thyeni disa gjëra, mund të prishni disa gjëra, mund të gaboni, cdo gjë mund të ndodhë në errësirë. Kjo është ajo që ndodh tek njerëzit kur ata bëjnë ndonjë sadhna[1] të verbër. Mbas ndricimit tuaj ju e dini rrugën tuaj, ju dini se si të ecësh në të dhe ju kuptoni cdogjë.

Një tjetër mit që ne kemi është që nëse ne qartësojmë mëndjen tonë në mund të arrijmë spiritualitetin tonë. Ne nuk do të mundnim edhe nëse kjo dhomë do të ishte e pastër, derisa të ketë dritë atje nuk do të mund te ketë ndricim, kështu më e rëndësishmja është të keni ndricimin.

Unë kam njohur njerëz që bëjnë një jetë të mirë dhe vërtetë të pastër.Kur ata arrijnë ndricimin ata e arrijnë atë shumë shpejt dhe e kanë atë të stabilizuar këndshëm, shumë me lehtësi ai është atje. Por disa njerëz të cilët bëjnë një jetë të mirë dhe të rregullt, e kanë mbi bërë atë aq të shumë sa ata kanë  krijuar ego rreth asaj. Ata thonë «Unë nuk kam nevojë për asgjë, Unë jam i përkryer, Unë nuk bëj gabime, Unë nuk kam asnjë problem, Unë jam një person shumë i lumtur « . Të tillë njerëz bllokohen sepse ata nuk i duan gjërat më të larta të jetës. Ata nuk duan që shpirti i tyre të ndricohet kështu kjo ndonjëherë bëhet shumë frenuese.

Tani në Sahaja Yoga ju duhet të dini se ju keni fuqinë brenda jush. Ajo është aty, ajo ekziston aty, ajo duhet vetëm të zgjohët në disa njerëz. Ajo mund të kërkojë kohë të zgjohet në mijra njerëz. Unë e kam parë që ajo nuk kërkon kohë , ajo që unë sygjeroj është të mbani mëndjen tuaj të hapur dhe mos u bëni kokëfortë në lidhje me gjërat. Nëse ju jeni një person kokëfortë Kundalini është edhe më kokëfortë. Mos u bëni kokëfortë, vetëm mbajeni veten të hapur mos e argumentoni atë, duke argumentuar ose duke menduar atë, Kundalini nuk do të zgjohet , përkundrasi kur Kundalini është zgjuar brenda jush mendimet tuaja qetësohen aq shumë sa ju ndjeni se asnjë mendim nuk është duke ardhur tek ju nga  nënvetëdija  ose nga mbivetëdija juaj. Kështu që mundohuni ta mbani veten tuaj absolutisht të hapur dhe mos u mërzisni edhe nëse vibrimet tuaja nuk janë mirë. Parimi është se drita është dritë dhe dhoma është dhomë, drita nuk ka asnjë lidhje me dhomën,  kur drita  është e ndricuar ajo ndricon dhomën, dhoma ka dicka për të bërë me dritën  ndërsa drita nuk ka asgjë për të bërë me dhomën. Panvarësisht se dhoma është aty apo jo drita ekziston, në të njëtën mënyrë ne duhet të kuptojmë që mardhënjen e atmës tonë me trupin , e shpirtit me mendjen, egon dhe superegon tone.

Shumë prej jush duhet të keni bërë shumë « tapasyas » dhe shumë gjëra të cilat nuk duheshin bërë,  duke menduar se ju keni bërë kaq shumë « teerath yatra », ju keni bërë kaq shumë peligrinazhe, dhe të gjithë keto peligrinazhe dhe të gjithë këto vende, që sipas jush duhet të ishin bekuese për ju, por aktualisht ndërkohë që shkoni atje, ju nuk dini se si të  marri bekimin nga nga këto tempuj, këto vende të cilat janë të shenjta aktualisht në natyrë por janë të rrethuara nga njerëz të cilët janë aktualisht negativ dhe për shkak të këtij miksi atje në vend të marrësh bekimin ajo që merrni është vetëm një dhimbje koke.

Sot ne do të diskutojmë për Void –in. Ajo që ne quajmë Void në Sahaja Yoga është ndryshe nga mënyra se si njerëzit flasin për Void-in, zgavrën e totalisht të thellë  e cila është quajtur në gjuhën e Sahaja Yogës si Bhavasagara se paar utaroo.Çfarë është Bhavasagara[2] ? Ky është një simbol apo është reflektimi  i të gjithë universit që është krijuar. I gjithë ky univers është krijuar nga Brahmadeva[3], ai është i vetmi i cili është krijuesi …..rachivata e kësaj bote  i cili krijoi këtë univers të bukur,  gjatë kësaj ai vecanërisht  krijoji  nënën tokë, ai vendosi hënën dhe diellin në të dy anët e nënës tokë , ajo përfaqëson tek ju nënën tokë brenda jush, e cila është Kundanini  në çakrën mooladhara.. Tani ky univers që ekziston brenda nesh dhe është bhavasagara e cila ekziston në shumë etapa të formës së saj të evolucionit dhe sot është etapa kalyuga[4] në këtë bhavasagara. Unë dua të them është një agim i satayuga-s në fund të kalyuga. Bhavasagara është vendosur në qendër të Nabhit dhe rreth kësaj çakre lëviz qëndra e çakrës Swadishthana, Nabhi çhakra sic ju e dini është e udhëhequr nga Shri Lakshmi si nj fuqi e Shri Vishnu dheSwadishthana lëvis rreth tij, e cila përcakton personalitetin tonë, e cila krijon të gjithë këto yje të ndryshëm brenda nesh dhe planetet brenda nesh. Në këtë hapsirë, Void, kanë lindur mishërimet e mjeshtërit të hershëmi cili është quajtur Dattatreya. Dattatreya është pafajsia e Shivës (vibrime itne hai) i Brahmadevës dhe Shri Vishnu, Brahma, Vishnu, Mahesh, thelbi i tyre, pafajsia e tyre është trupëzuar në formën e Dattatraya -së që është mësuesi i hershëm. Pra këta mjeshta që janë lindur në këtë tokë janë më të pafajshmit, të integruar të gjithë së bashku. Këta mjeshtra janë mishëruar në këtë tokë më së shumti dhjetë herë por ka patur edhe mishërime të tjera, ka patur përsëritje, thjesht për të korrigjuar vetveten. Siç ju thashë dje Mohammed Saab dhe Nanaka të dy janë i njëti personalitet i Dattatraya-s . Shembulli jepet në jetën e Guru Nananka -së, ndërsa ai flinte njerëzit i thonin që këmbët e tua janë në drejtim të Mekës Kaaba, ai tha në rregull do ti lëviz këmbët dhe do ti vendos nga do të thoni ju, më pas ata i vendosën këmbët e tij në drejtimin  tjetër por, përsëri panë që këmbët e tij drejtoheshin nga Kaaba. Atëherë ai tha më tregoni vendin ku nuk ka Kaaba dhe unë do ti vendos këmbët, por ata nuk mundën ta arrinin këtë sepse kudo që ai vendoste këmbët e tij ishte si një Maya dhe gjithmonë ata shihnin që këmbët ishin në drejtim të Kaabe-s.

Tani Kaaba është një vend ku ju keni një Shivlinga të bukur e cila quhet Mekkaeshwar Shiva në puranas[5], që nga kohët e lashta është përmendur se  aty është një pinda e cila është apsolutisht e vibruar dhe e cila ndodhet aty.

Mohammad Saab në mënyrë religjioze shmangu të folurën rreth saj. Ai vetëm tha « Nëse ky gur mund të jetë kaq i mirë, pse qenjet njerëzore të mos jenë ? ».Por ai nuk e shpjegoi mirë për arsye se sa herë që ai përpiqej ta shpjegonte njerëzit ishin aq të pandjeshëm, aq mizorë sa u përpoqën ta vrisnin atë shumë herë, ata e helmuan atë, së fundmi ai vdiq në një gjendje shumë të keqe, ata e torturuan jetën e tij, ata ishin njerëz të çmendur, ata jetojnë në fise, shumë  të ashpër nga natyra. Ai u përpoq  me të mirën e tij për të thënë që ekziston  Zoti, Zoti është mbi të gjitha, dhe unë jam lajmëtar i Perëndisë, po ata nuk  donin ta dëgjonin atë. Pastaj erdhën , ju e dini Nanaka i cili predikoi se nuk duhet të ketë armiqësi midis Hinduve dhe Myslimanëve, ai predikoi sepse, ai pa Myslimanët të silleshin në një mënyrë, ata ishin aq fanatikë, dhe ata ishin bërë aq qesharak dhe ai nuk po e kuptonte si kishte ndodhur kjo?Këta janë njerëzit që unë i kam bërë Myslimanë dhe cfarë janë duke bërë ata këtu ? Aktualisht Mysliman do të thotë njeriu që është i realizuar dhe Peer është personi realizimi i të cilit është i stabilizuar aq shumë kështu që ai tha ata që janë bërë Musalaman duhet të varrosen dhe jo të digjen sepse ai mendonte se ata janë të gjithë shpirtra të realizuar, por realizimi mbaroi me dhëndrin e tij dhe vajzën e tij, pas kësaj ai pati dy djem të cilët ishin dy shpirtra të mrekullueshëm, të cilët janë vërtet rimishërimi i Lov dhe Kush.

Tani ndoshta ne nuk e dimë cfarë ndodhi me Lov dhe Kush kur ata u lindën. Lov dhe Kush kur nëna e tyre u zhduk në nënën tokë dhe babai, ata u mërzitën me të dhe shkuan në Veri, njeri shkoi në Kokacious dhe tjetri shkoi në Kinë. Lov shkoi në Kokacious dhe që aty ai u bë një mbret i fuqishëm në Rusi. Rusët gjithmonë e përdorin gjuhën Sanskritishte, ne nuk e dimë sa sa shumë Sanskritisht ata përdorin , për shembull ata do të thoshin kharoshou që do të thotë Harushivaye  vetë Pravada-n fjala Pravada vda është  si të thuash Pra që do të thotë  i ndricuar. E shihni gjuha e tyre, është plot me fjalë në Sanskritisht, praktikisht është absolutisht e bazuar në Sanskritisht dhe ju do të thoni njerëzit sllavë ….slaws, kështu lov sla…..

Lov drejtoi atje për shumë vite, reth katërqind vite më parë, dhe pasardhësit e tij të vërtetë u shpërngulën që aty dhe shkuan në Iran, atu ku ndodhej një Perëndeshë , tempulli i Perëndeshës Hindolika ndodhet atje  e cila është e tëra e përshkruar në Puranas, ku ata adhuronin Perëndinë Hindolika, që aty ata zbritën poshtë dhu u shpërndanë gjithë andej, është një histori e gjatë. Ndërsa Kush shkoi në Kinë , kjo është pse ju keni Kushan në Kine dhe suprizuese në se i dëgjoni ata të flasin , për shembull ata thonë ; Ma tza tum, tza është vetëm në gjuhën Marathi, ata përdorin këtë fjalë tza, ne nuk themi asnjëherë në Hindisht tza ose në ndonjë gjuhë tjetër nuk do të gjeni fjalën tza vetëm në gjuhën Kineze dhe në gjuhën Marathi ata e kanë këtë flalën tza. Është shumë interesante të shikosh se si spiritualiteti është shpërndarë në këto vende dhe pastaj se si u shua. Të gjitha këto ndodhën , por pastaj ata u lindën përsëri dhe përsëri, ata u lindën si Mahavira dhe Buddha, ata janë të njëjtët, ata kanë lindur si Markendeya, ata kanë lindur si kabira[6], si Adishankaracharya, ishte Buddha ai që lindi si Adishankaracharya vetëm për të korrigjuar vetveten. Buddha u trondit për rrugën që njerëzit po ndiqnin, pastaj ishte Nirakara[7] i cili do të lindte përsëri si Shankaracharaya për tu treguar njerëzve, Oh Zot! Çfarë jeni duke bërë? Ishte vetë Buddha i cili erdhi për të korrigjuar vetveten si Shankaracharaya. Është shumë surprizuese që njerëzit janë duke luftuar, Budistët dhe Hindut janë armiq të mëdhenj të njëri tjetrit, por ata nuk e dinë që personi që vërtet themeloi Hinduizmin ishte i njëti që themeloi Budizmin.

Kështu imagjinoni i njëti personalitet që vjen përsëri dhe përsëri në këtë Tokë që përpiqet të korrigjojë dishepujt e tij përsëri gjen se janë dy grupe që ai i ka krijuar, ky është një problem i madh.

Mahavira  gjithashtu ishte njëri nga ata, i cili u lind përsëri e përsëri dhe ai ishte Markendeya  dhe ai ishte Kabira, nga mënyra se si Kabira ndëshkoi njerëzit  mund të kuptoni se ai ishte i madh, ai është si Bhairava[8] dhe fuqia e Bhairaves, Kabira u përdor në gjuhën e tij, por për poetët Hindu ishte Sadhukadi dhe ata u tallën me të. Gjëja më e mirë tek një njeri i cili nuk do të përballet me realitetin është të tallet me cdo njeri, kjo është rruga më e mirë, ato thoshin cfarë është kjo e folur Ida, Pingala, Sushumna ? Kush ishte ai ? Çfarë mendonte ai për vetveten ? Por ai ishte i vlerësuar shumë nga të shenjtët dhe vecanërisht nga Guru Nanaka, i cili përfshiu të gjithë poezitë e tij  në Grantha Sahib –in e tij. Ai është i përfshirë  në kaq shumë poezi, të tëra nga shpirtra të realizuar nga Maharashtra[9] gjithashtu. Por unë pyes veten sa shumë Sikhs e dinin se kjo ishte për të dhënë vetërealizimin, ai mendonte nëse ju shkruani një upanishad, ………ata përpiqen të korrigjojnë gjithshka vetëm që të bëjnë njerëzit të kuptojnë që ju duhet të përfshiheni në të. Së pari ata mendojnë se nëse ju shkruani Gita, ata do e mbajnë mend përmendësh, më pas ata menduan se do të ishte më mirë që ju të shkruani diçka prej  shpirtrave të  realizuar, të  bashkuara , kështu që kjo është një Grantha e fuqishme nëpërmjet të cilës kur njerëzit e lexojnë atë ata marrin vibrime dhe ata do të rrinë  me to,  por nuk është kështu, edhe aty njerëzit ishin vetëm duke e lexuar atë. Unë nuk e di se si ? Gradualisht ne jemi duke u xhiruar në të njëtin vend, ne jemi duke humbur ndjeshmërinë tonë. Të paktën në kohën e Ramës njerëzit e dinin se ai ishe një rimishërim. Në kohën e Krishnës ata e dinin që ai ishte një rimishërim. Shumë njerëz e dinë, pa dyshim, Raksasha e dinte gjithashtu se ata ishin rimishërime. Raksashat edhe në ditët e sotme e dinë se rimishërimet e kujt janë shumë të sigurtë për këtë dhe ata janë vetëm të friksuar prej tyre. Por në ditët e sotme edhe njerëzit e zakonshëm e dinë se kush është i rimishëruar. Tani ndjeshmëria  midis qenjeve njerëzore ka filluar të pakësohet dhe të pakësohet dhe ata e gjejnë veten të përfshirë në fanatizëm, në të gjitha llojet e tantrismit që janë përhapur në vendin tuaj, në vendet e tjera gjithashtu, lëvizje të papara janë bëre atje vetëm për të krijuar fanaticismin, dhe gjithë këta fanatikë janë njërëz të sëmurë, ata janë të sëmurë, ata janë aktualisht njerëzit që janë të posesuar, apsolutisht të posesuar, ata nuk janë njerëz normal, kur ata flasin , ju çuditeni, si mundën ata të flasin kështu? Kur ata nuk dinë asgjë rreth saj, por falë Zotit sot , fanatizmi ka arritu një stad që të rinjtë janë duke e kuptuar absurden e saj. Është një shans shumë i mirë për Sahaja Yoga –n për tu lartësuar. Në Sahaja Yoga, e bukura është se ju nuk mundeni të formoni një kult, në momentin që  ju do të provoni  ti bëni këto gjëra ju do të humbisni vibrimet tuaja, nëse ju provoni ndonjë nga këto truke, përpiqeni të bëheni fanatik ju do të humbisni të gjitha vibrimet tuaja, cfardo truku të provoni në Sahaja Yoga , e para ju do të humbisni vibrimet tuaja, ju nuk do ta pëlqeni atë, ju nuk do të jeni të lumtur me këtë, ju do të doni të vazhdoni të mbani vibrimet tuaja , të buta, të qeta, të këndshme dhe ju ndiheni apsolutisht të lumtur me to dhe të gëzuar, por nëse ndokush provon ndonjë truk apo hile me Sahaja Yogën do të futet në probleme.

Tani këta Guru kanë ardhur në këtë Tokë për të larguar fanatizmin, i fundit i tyre erdhi si Shirdi Sai Nath, ai është i vetmi që e ka thënë qartë,  tek Marathi ai ka thënë , që të flasësh keq për ndonjë besim tjetër është mëkat, është mëkat

asgjë nuk mund të  jetë më e fuqishme se kjo. Ka shumë njerëz  që e adhurojnë Sai Nath , shumë njerëz, por ata pijnë alkol.Ai ishte kundër të pirit, të gjithë ishin kundër të pirit, pse ishin kundër të pirit, sepse vetëdija është përhapur në Voidin tuaj. Vetëdija, Chitta , vëmendja është në Voidin tuaj dhe ushqehet nga mëlcia.

Mëlcia nxjerr të gjithë helmin nga vetëdija juaj, nga shëndeti i keq, nga mendja e sëmurë, nga cdo efekt i keq ose negativitet dhe më pas vetëpastrohet ashtu sic ju tregova dje. Pra kjo vetëdije brenda jush, ju dini që vetëdija jonë, vetëdija njerëzore humbet nëpërmjet të pirit. Këta njerëz predikuan që ju nuk duhet të pini, e kam fjalën që e vetmja gjë që të gjithë ata predikuan ishte që nuk duket të pini alkol. Në kohën e Mohammad Saab nuk pihej duhan,  edhe në kohën e mjeshtër Nanakës gjithashtu, por në këtë kohë shikonit njerëz me llulla shumë të mëdha, ai tha për hir të Zotit mos tymosni sepse sipas tyre është thënë vetëm mos pini alkol, kështu që ne do të tymosim tani.

Si në Angli ku njerëzit pyesin ctë keqe ka droga ? Drogërat nuk janë të ndaluara nga të shenjtët kështu që ne mund ti marrim, prandaj është në detyrën time  që tu themi atyre që me drogën ndodh e njëjta gjë. Cdo gjë që është kundër vetëdijes nuk është e mirë. E kam fjalën që s’është dicka që i keni thënë ‘JO’ sepse ata ishin të marrë, cfarëdo që kanë thënë e kanë thënë sepse ishte e vërteta. Nëse pini pije të cdolloji, alkolike, apo të kësaj të natyre, cdo gjë që ju largon nga vetëdija juaj është e gabuar, sepse vetëdija juaj duhet të ndricohet si vetëdija e juaj, dhe nëse kjo vetëdije që duhet të ndricohet është plot alkol si mund të ndricohet? Si mund ta bëjmë ?

Por të flasësh kundër alkolit këto ditë, një person më pyeti (nënë keni ndërment të bëheni ministre e lejimit? Domethënë është e pa mundur të flasësh rreth këtyre gjërave delikate me njerëzit. Madje nëse shkon në një festë do të thonë pse nuk pi? Ti duhet të pish, po humb një gjë të madhe, ke humbur kaq shumë nga jeta jote. I thashë që kam pirë që nga fëmijëria, mos më jepni asgjë për të cilën nuk kam nevojë, por të gjithë ata më detyronin duhet të pish. Ju e shihni si një gjë të vecantë, ajo është një gjë edhe kaq. Ata nuk kanë turp prej saj fare. Ata mendojnë se po përpiqen të jenë të sjellshëm dhe nëse ti i thua atyre pse pini ? Mbaroi, ti je një cështje e humbur, nuk ke mirësjellje. Ti je njeriu më i pasjellshëm. Si guxon ti ti thuash një gjë të tillë dikujt? Shiko tek këto qënje njerëzore , kaq ………… unë nuk di si të sillem më ta me ta? Ata mendojnë se unë duhet tu them në rregull « vazhdoni pini, vrisni veten » Si mund të jeni shenjtor duke u lejuar të pini? Më thoni kur ata e dinë që kjo është kundër vetëdijes së tyre, sigurisht këta banditë do të thonë « në rregull, pini sa të doni, bëni c’tju pëlqejë, mbani dhjetë gra ose bëni atë që ju pëlqen vetëm më jepni kuletën tuaj » sepse ky është interesi që kanë ndaj jush.

Ata janë të interesuar vetëm për kuletën tuaj, sa para keni në kuletë? Cfarë pune jeni duke bërë? Ose ka raste nëse jeni zyrtar do të thonë më gjej punë për djalin ose për dikë. Duhet të kuptoni që shenjtori nuk friksohet nga askush, nuk mund të jetë, është i pa trembur, tërësisht apsolutisht i pa trembur, nuk friksohet nga askush sepse qëndron në të vërtetën, vetë e vërteta ju jep forcën të thoni të vërtetën, por unë kam marë disa mësime në jetët e mija të shkuara që qënjet njerëzore nuk e pëlqejnë të vërtetën, mos ja thuani atyre, nëse ja thua ata do të kryqëzojnë menjëherë. Ju nuk duhet t’ja thoni direkt, duhet ti krijoni atye probleme në këtë mënyrë që ata do të dalin vetë në përfundim. Nëse ja thoni atyre në mënyrë të drejtëpërdrejtë, mos bëni diçka ata mund t’ju kryqëzojnë mbas disa kohësh nëse ju i thoni atyre që nuk duhet të pini, është kaq keq këto ditë. Të pirit në Angli është është vërtet problem, tani ata Anglezë që përpara kishin zakon të pinin shumë pak tani janë duke pirë me shishe, duke filluar që nga mëngjesi. Në moshën e tretë ju rëndoheni shumë. Cfarë ka ndodhur me Indianët që kanë vajtur atje? Edhe Sikhs-te të cilëve i është thënë të mos pinë, pinë më shumë se sa Skocezët. Është një gjë shumë e turpshme dhe ata mund të mbrohen se ne nuk do të vëmë një kokore në kokë për të mbrojtur kokën tonë ndërsa ecim me motorr. Është e shkruar në ndonjë  Grantha Sahib të jesh idiot dhe budalla? Po ata do të luftojnë, por mos luftoni për këtë, por që asnjë Sikh të mos pijë. Nëse ju keni veshur këtë pagadi, ju nuk keni punë me të pirin. Ata nuk mendojnë që thelbi i besimit është më i rëndësishme se të gjithë gjërat e pakuptimta që ju mendoni se jeni duke bërë. Sa fe madhështore Islami! Sa besim madhështor është Sikhism! Sa besim madhështor është Hinduizmi! Sa besim madhështor është Kristianizmi! Cdo gjë ka shkuar kot, sepse të kotët kanë ardhur tek ajo. Ata nuk e kanë sensin e masës, ata nuk dinë se si të respektojnë Guru-të e tyre……në mënyrën e duhur duke i vendosur ata në zemrën e tyre dhe në sjelljen e tyre. Kjo është ajo që ata duhet të bënin. Ata duhet vetëm ti bindeshin Guru-ve të tyre.Nuk ishte e nevojshme të qëndronit me kokë poshtë dhe të merrnit mantrat nga këta banditë duke i paguar ata. Nuk ishte aspak e nevojshme të bënit të gjitha këto gjëra, por jo ata mendonin që këtu ne jemi duke bërë para të pista, le të ngremë disa tempuj të mëdhenj kështu që atje do të ketë Hindu të mrekullueshëm, tempuj të mëdhej ndërtohen dhe vazhdon tregu i parave të zeza. Këtu Myslimanët janë duke vrarë kaq shumë njerëz, kështu që ata mund të thonë që jemi duke e bërë këtë në emër të Zotit, bukur shumë. Muhameti ka folur për Rehmat dhe Rahim, gjatë gjithë kohës ka folur për Rehmat dhe Rahim, ta dini ata ishin gati duke e vrarë atë në cdo moment kudo që ai shkonte, ishte një situatë kaq e rrezikshme, po jetonte fshehurazi dhe i duhej të mbronte veten. Kështu ne tani duhet të mbrojmë veten tonë nga këta njerëz, në vend që këta njerëz të mbrojnë veten e tyre. Nuk është një mbrojtje, është një sulm, këta njerëz janë duke vrarë të tjerët dhe ata mendojnë se janë duke bërë një shërbim shumë shumë të madh  njerëzve. Pastaj të Krishterët, ata janë nga fanatikët më të këqinj. Fanatikët më të këqinj janë të Krishterët. Nuk mund të ketë fanatizëm më të keq se Krishtërimi. Krishtërimi është një besim i cili është shumë i zgjuar dhe dinak, asnjë nuk mund ti mund ata. Për shëmbull ata do të bëjnë të gjithë punët misjonare mund të thonë ha ha ha sa njerëz të këndshëm. Puna misionare, ata janë duke u kujdesur për njerëzit e  varfër.Njerëz shumë të këndshëm, njerëz të mrekullueshëm dhe bujarë dhe ata janë duke konvertuar njerëzit. Për cfarë jeni duke i konvertuar ata? E keni ju fuqinë e realizimit? A e keni ju fuqinë për ta thirrur veten i Krishterë? A jeni ju i pagëzuar në kuptimin e vërtetë ? Kjo është mënyra se si të Krishterët janë duke u sjellë kudo. Ata kanë ndërtuar një shfaqe kaq të madhe, kjo nuk është puna e Zotit , të marrësh njerëz që janë duke vdekur nga rruga dhe ti vendosësh në dhomë dhe të kujdesësh për ta. A është kjo punë e Zotit ? Është kjo punë e qënjeve njerëzore? Puna e Zotit është vetëm të ngrejë Kundalinin, kjo është puna e Zotit. Nuk është punë e Perëndisë të ketë spitale, shkolla apo të tjera të kësaj natyre. Kjo nuk është një pune e Zotit, kjo është puna juaj, kjo është ajo që ju jeni duke bërë, por ata janë duke përdorur emërin e Zotit për të fituar para. Në emër të Zotit më jep mua para. Të tillë lypsa, mund tju them të kategorisë së parë. Të lypurën njeriu, i cili beson në Zot, nuk do ta bënte kurrë. Cfarë të lypësh ? Pse të kërkosh para? Ditët e sotme do rrijnë  rrugëve të Oksfordit, Hare Rama dhe Hare Krishna dhe  lypin para në emër të Zotit.

A mund të ketë mëkatues më të mëdhenj se ata që lypin në emër të Zotit dhe marrin para nga të tjerët dhe jetojnë me paratë e të tjerëve? Gjithë kohës si parazitë. Kjo është që ajo kanë bërë nga besimi, apo ritualizmi duke shkuar nëpër tempuj, atje gjendet një prift i cili ju jep Ghanta, ai bën dicka, vendos dicka mbi kokën tënde, një Zot e di nëse ai njollos chakrën tuaj Agnya apo cfarë bën ai ? Dhe ju mendoni « unë kam qënë tek ky tempull unë kam qënë tek ai tempull, unë kam qënë tek ky Teerath tek ai Teerath dhe unë kam qënë një njeri shumë besimtar ».Unë ju them juve se këto ide ekstreme rreth Zotit na kanë verbuar totalisht nga realiteti.

Nëse ju doni realitetin, ju duhet të dini që Zoti duket të gjeni brenda zemrës tuaj dhe jo në ato vende. Deri sa ta gjeni atë brenda zemrës tuaj atëherë do ta dini se ku ndodhet Zoti i vërtetë në cilin tempull dhe si ti afroheni. Tani nëse unë ju pyes ju, në Delhi sa tempuj janë vërtet jaagrut, përvec Sahaja yogistëve askush nuk mund ta thotë, ju shikoni një gur e falenderoni, një tjetër gur i cili mund të jetë sjellë nga disa banjo e falenderoni edhe atë. Është ky një Jaagrut i vërtetë ? Është thënë në Bibël se cfardo që është krijuar nga Nëna Tokë dhe nga Qielli nuk duhet të rikrijohet, tani cfarë është ajo që është krijuar ? Cfarë është ajo që është krijuar nga Nëna Tokë ? Ne Indianët e dimë që ato janë Hyjnit Jaagterut të cilat janë krijuar nga Nëna Tokë, këto janë Hyjnitë Jaagrut dhe ato duhet të adhurohen dhe jo të bëni Ganapati[10] në ndonjë vend për  dy rupi,  stërgjyshërit e mij ma kanë dhënë mua kështu unë jam duke e mbajtur. Unë duhet të bëj Puxhën e tyre ndoshta paraardhësit e mij janë ulur mbi të. Ju nuk do ta besonit, është një zotëri në Bombay, i cili erdhi tek Unë, për të më takuar, emëri i tij është Zt. Shah, ai tha « Nënë shumë gjëra janë duke ndodhur, nuk e di se si ? »E pyeta Cka ndodhur ? «  Në shtëpinë time unë unë jam duke gjetur disa hyjni të vjetra nga diku, vetëm vijnë në shtëpinë time nga ndonjë vend, unë nuk e di se nga ku  janë duke ardhur ? Ndonjëherë unë i mbaj dritaret hapur natën dhe në mëngjes aty është një hyjni në argjend,  ndonjëherë ka diamantë në hundën e hyjnisë Lakshmi dhe unë jam shumë i cuditur se si po më ndodh kjo «? Dhe burri nuk ishte aq i pasur për të patur të gjitha këto gjëra, ai mi tregoi mua dhe më tha tani cfarë duhet të bëj ? Unë i thashë , hidhi ato të gjitha në det, kjo është ajo që ato meritojnë. Ai tha nga kanë ardhur ato ? Këta janë njerëz të cilët kanë zakonin e adhurimit të këtyre hyjnive shumë seriozisht, pa kuptuar se këto hyjni kanë vibrime apo jo, nëse janë Jaagrut apo jo, nëse janë në rregull apo jo. Edhe plastike ata mund ti bëjnë, ata mund ti bëjnë prej alumini. Unë nuk e di tani se cfarë do të përdorin më pas për të bërë një hyjni dhe ata do ta mbajnë atë. Nuk ka vlerë, nuk ka kuptim , nuk ka respekt. Kështu njerëzit të cilët i zotërojnë ato, do ti sjellin ato, njerëzit e moshuar dhe do ti vendosin ato në shtëpinë tënde, kështu më mirë hidhi ato në det, përndryshe ato nuk do të kenë Mukti -në e tyre dhe ky djalë do të ketë lakmi. Ai gjithmonë është duke patur një chakkar me këto gjëra. Ai tha « Cfarë është duke më ndodhur » ? Ky femijë është duke u futur në telashe, gruaja e tij është duke u larguar nga shtëpia. Të gjitha llojet e problemeve janë duke ndodhur, humbi të gjithë paratë e tij, të gjitha llojet e problemeve po i vijnë, dhe kjo hyjni është duke ardhur dhe ai thotë, A mund ti shes ato dhe të marr ca para ? Unë i thashë të lutem mos e bëj atë, gjithkujt që do tja shesësh, ti do ti shesësh asubah. Këto janë duke ardhur nga disa njerëz të vdekur duke përdorur këtë bhanawati, ata janë duke i sjellë ato këtu. Por atje ku, ai më tha, mijra njerëz dëshironin vetëm të preknin këmbët e këtyre bhootas. Ata mendojnë se të tillë bhootas nuk mund ti sjellin këto hyjni dhe që duhet të jetë Zoti që ka ardhur në këtë formë. Edhe nëse në këtë gjënë është shkruar gjithashtu, është prodhuar afër Mumbadevi kështu dhe ashtu. Ju doni të thoni që Zoti është ulur aty dhe ka bërë ato statuja? Ne edhe trurin tonë nuk e përdorim, kur bëhet fjalë për Zotin. Unë dua të them besimi është i nevojshme pa dyshim, por kjo është pas vetrealizimit, përpara vetrealizimit është një besim i verbër, i cili mund të jetë cdo gjë e pakuptimtë.

Unë kam parë kaq njerëz të cmendur që vetëm sa shkojnë dhe shkulin flokët e tyre dhe thonë se janë duke e bërë atë në emër të Zotit, vërtetë? Pse zoti ja u dha këto flokë ? Nëse ai do donte që ti shkulnit ato, të uleshit nga mëngjesi deri në darkë  duke i shkulur flokët, do bëheshin kaq nervozë sa që nëse nuk janë vërtet të vetëdijshëm ata do të fillojnë të shkulin edhe flokët tuaja gjithashtu. Është një situatë kaq e rrezikshme në këtë besim të verbër, sa ju krijoni disa zakone. Ju e dini se njerëzit kanë një ide kur përdorin mala- ne, kjo sepse Kabira ka thënë « kar kamana ka chade de manna ka de manna ka pher ». Kështu ata gjithashtu do të thonë, ata do ta kenë atë, « kar kamana man ka chade de manna ka manna ka pher » mbaroi. Edhe fëmijët e kanë kuptuar lojën, kjo është ajo që ne jemi duke bërë, që kur i thuhet se ju duhet ta keni Zotin në zemërën tuaj dhe mos i bëni këto rituale, ju mund ti gjeni këta njerëz të përdorin rruzare në një masë të tillë , që nëse ata janë duke folur ata nuk e kanë atë, ata nuk mund të ulen drejt , është si një nervozizëm brenda tyre, është një nervozizëm me të cilën ato vazhdojnë me (aur main to hamesha mala jappti houn 108 dhe falaana) dhe ju ndjeni që ky person është gati për tu ngritur në disa azile të cmendurish me numrin 108. Mënyra se si njerëzit janë marrosur nëpër fe  i bënë njerëzit vërtet ateistë, ata i shohin këta njerëz të marrë, cfarë janë duke bërë ata është fe? Në këtë fe, ku njerëzit e shesin atë, ju shkoni në cdo tempull? Dikur ne blemë pak Am rood , Guavas dhe shkuam në tempull dhe ne po mendonim se ne do të merrnim prej tyre, pastaj ne ishim shumë të rinj, dhe ne ishim shumë motra dhe vëllezër ne ishim poshtë në tempull dhe ne menduam se pas parjes së tempullit ne do të shkonim jashtë mbas tij dhe ne do të hanim gjërat aq shpejtë sapo të arrinim atje, Pujari na i morri pakot nga dora, ju e dini, të gjithë fëmijët, të varfër, ishin duke mbajtur tre apo katër pako që kishim, dhe ata na i morën të gjitha që kishim, ne po duke i parë ata, pse na i morën të gjitha dhe na dhanë secilit nga ne wa wa !

Ne ishim gati të qanim, por motra ime më e vogel nuk duroj dot dhe tha : » pse mi morët të gjitha uavas-it e mij të lutem mi ktheni. Por kjo ishte një lloj e drejtë e tyre që duhet të jetonin me paratë e të tjerëve parazitë.

Në emër të Zotit këta parazitë, jeni ju ata që po I ushqeni, thjesht I jepni para, është më mirë tua jepni lypësve se sa këtyre lypsave të tmerrshëm të sofistifikuar që ulen nëpër tempuj apo kisha. Ju jeni njerëzit përgjegjës për krijimin e një rrëmuje të tillë sepse gjysma e njerëzve janë indiferentë: ata që sjanë indiferentë janë bhagvaan ke naam pe, gjysma e tyre janë si të shkosh tek një Sidhhi Vinayak mandir dhe Mangalwaar ditën e (martë), do shihni që rradha ndonjëherë është dy milje në Bombay, ku njerëzit nuk kanë kohë për asgjë. Njerëzit lëvizin me ritmin e një milingone, një inch (cm) në orë, ka njerëz që fillojnë natën dhe vazhdojnë, shkojnë me naariyal dhe me naariyals e tyre, vijnë nga ana tjetër dhe shesin përsëri muajin tjetër.

Ata dinë këtë: derisa thonë që kemi bërë këtë me bhakti[11] dhe Ganesha do të na japë atë që duam. Ganesha do ju japë juve vetëm dituri, do të doja që ai të mundej, do doja që mund t’ju jepte dituri dhe mirëkuptim për fenë (religjonin). Kjo është një rrëmujë që e kemi bërë nga feja, cdo fe, cdo fe jo vetëm Hinduizmi, Islami, apo Kristianizmi ose Sikhizmi. Ne e kemi vrarë vërtet fenë me indiferencën tonë, ose nga shumë indulgjenca, besim I verbër qorrazi, besim në këta njerëz të tmerrshëm, që pretendojnë se janë njerëz fetarë, në c’kuptim janë? Shkoni shihni mënyrën e tyre të jetesës. Shkoni shihni c’lloj njerëzish janë. Po ju them se disa prej tyre janë raksasha, kur shkova në Vrindavan ndjeva gjithë anucharaas e Kansa janë fundas e tyre. Në të gjithë ata nuk gjeta një human, janë kaq njerëz të tmerrshëm dhe mënyra si ju torturojnë e prapë ju shkoni pas fesë.

Duhet të kuptoni që Zoti qëndron në pastërtinë e Tij, Ai është një qënie e pastër dhe Ai pëlqen diturinë tonë. Nuk I pëlqejnë njerëzit budallenj e të marrë. Ai pëlqen njerëzit e mencur, të mencur…si Prahllad, Prahllad ishte një djalë 8 vjecar, kur babai I tij Hiranyakashipu[12] e sfidoi, Shri Vishnu u shfaq në një kolonë (shtyll), e dini në një avatar Narsimha dhe vrau të atin e pyeti djalin e vogël 8 vjecar Prahllad, I tha: “fëmija im, ithtari (besimtari) im, cfarë dëshiron?”.  Mund të kishte kërkuar për gjithcka, Sakshaat Vishnu ishte aty, por ajo cka tha ishte: “Tav charna arvinde pritii” Më jep dashuri në këmbët e tua lotus, O Zoti im kjo gjithcka dua. Të të dua ty dhe këmbët e tua lotus. Nëse ke dashuri të pastër për Zotin Ai do të japë mencuri. Nëse nuk ke pastërti do shkosh të kërkosh këtë apo atë; Më jep një transferim, sidomos shërbyesit e shtetit, nuk janë kurrë të kënaqur, duan të transferohen gjithë kohës; Më jep këtë ngritje në detyrë; Më jep një djalë, kur merrni një djalë më jep një punë për djalin tim. Kur ai gjen punë, më jep një grua për të, e gjora Ganesha duhet të lodhet. Kjo është ajo që është, nuk është religjion (besim), kjo nuk është Zoti, kjo nuk ka fare të bëjë me spiritualizmin, ju duhet të kërkoni për një gjë “Tav charna arvinde pritii”

Oh zot më ler të jem tek këmbët e tua lotus që një ditë Kundalini im të mundë të zgjohet dhe që atma[13] ime  të mund të ndricohet brenda vetëdijes sime. Më lër ta kem jetën kaq të bukur “Ye chaadar rishi muni jann odhi, Odhi ke meli kini chadariya,Daas Kabir jatan se odhi, Jaisi ki taisi rakh dini chadariya.”

Kjo është ajo që duhet të bëjmë, në vend që të shkojmë në këtë hile Tan, këtë bhajji, atë Pundit ji, atë Paney ji, apo disa Paadri ji të tjerë ose sic I quani  lloj tjetër njerëzish ata Aullah ji’s dhe gjithë llojet e Mau Lana ji’s dhe Pri’s dhe gjithë llojet e gjërave, por cfarë merrni? Një Agnya të keqe. Ato nuk kanë të drejtë të jenë aty, janë aty sepse duan të bëjnë biznes prej Zotit.

Fola sot për këtë sepse është e rëndësishme të kuptohet, C’është besimi? Sidomos në Indi kam parë njerëz  që pendohen në emër të Zotit, që është një gjë shumë e mirë, por pse të bësh pendesë, për cfarë të vuash? Pse e bëni trupin tuaj të vuajë kaq shumë? Mbajeni trupin si duhet, mos e mbingarkoni, bëni një jetë të moderuar, ndiqni një jetë normale, kjo është ajo që u ka thënë Buddha, s’është nevoja të shkoni për cdo gjë në ekstreme, por edhe budistët kanë vajtur në një tjetër ekstrem. Pra ai duhet të vijë në këtë Tokë si Shankaracharaya tu tregojë njerëzve c’gabim po bëjnë? Kur e kam thënë këtë? Më pas u lind si  djali I Fatimabai [14] që ishte askush tjetër vec Janaki dhe ata ishin djemtë e saj Hassan dhe Hussein, që kishin predikuar jo dhunë dhe kishin parë njerëzit që përpiqeshin të ruanin buburreca dhe mushkonja. E dini që ka disa kulte qesharake ku ne jemi në mënyrë të vecantë në mushkonja e buburreca dhe të gjithë llojet e krimbave, nuk jemi aspak të vecantë si qenie njerëzore, ata, unë nuk e di se c’mund të bëj me buburrecat? A do ju jap atyre realizim? Edhe pulave…a do ju jap atyre realizim. Unë duhet tu jap realizim qënieve njerëzore. C’është nevoja tu japësh kaq shumë rëndësi këtyre gjërave pa kuptim? Të ruash buburreca dhe mushkonja e ti bësh ato të pickojnë Bahmin dhe tu paguash atyre para, sepse ata mendojnë se kanë bërë një kalyana të madhe në buburreca. Ndoshta ata në jetët e shkuara kanë qenë buburreca përderisa interesohen në këto insekte. Tani, lindën këta të dy si Hassan dhe Hussein dhe për t’u cliruar nga këto ide të  jo-dhunës patën këtë Karbala, në të cilën luftuan dhe vdiqën si shuras (luftëtarë) të mëdhenj.

Kjo është një histori e rimishërimit të madh në këtë Tokë. Ka shumë nga ata që u lindën, nuk kam kohë t’ju tregoj por Sokrati ishte I njëjtë, nxënësi (dishepulli) I tij ishte një nga këta të dy  Abraham, Moses[15], që I propagandojnë Cifutëve fenë e tyre (jo e qartë____) njerëzit kanë një tjetër cmenduri, mund t’ju them  të tjerë njerëz të cmëndur këta cifutë, Zoti I shpëtoftë ata prej çmendurisë së tyre, ata do të bëjnë një përmbledhje të librave të tyre të quajtur Todhat (jo e qartë_________), I bëjnë mikroskopike, sa më e vogël të jetë aq më shpirtërore është dhe e lidhin këtu lart, as mund ta lexosh dot, duhet të përdorësh një xham magjik që të lexosh atë, në fakt nuk e lexojnë kurrë, është e lidhur këtu.  Sipas tyre, nëse është zbukuruar me diamante, atëherë je një person shpirtëror akoma më I madh, e shikoni që ata janë njerëz shumë të pasur, kështu që e lidhin këtu lart dhe shkojnë para një muri vajtimi dhe si të cmëndur përplasin kokat e qajnë për ato që kanë bërë. E kam fjalën që nuk ka fund cmenduria e njerëzve.

Mund ta kuptosh që kjo nuk është fe. Dje vjen tek Unë një Arya samiji, s’mund të merrte realizimin; duhet t’ju them që këta janë një tjetër tip fanatikësh që kemi, arya samaji, kanë qenë të aftë të futen në shpirtin e tyre? Ata thjesht shqetësohen për konvertimin e njerëzve, të martojnë njerëz ose të ngrejnë ndërtesa dhe të thonë, jo ne nuk besojmë në Zot, nuk besojmë në këtë Zot. Ne nuk besojmë në të. Kujt I intereson nëse besoni apo jo, kush jeni ju? C’të drejtë keni ta thoni këtë?  Është sikur një majmun të ngrihet e të thotë “Unë nuk besoj në këtë qeveri, nuk besoj në këtë qeveri”. E kush e vret mendjen për këta njerëz që flasin kështu. Kush janë ata? C’autoritet kanë ata të thonë c’është e mirë apo e keqe. A e dini se c’është e mirë apo e keqe?

Të thuash për gjëra të tilla unë nuk besoj në këtë, nuk besoj në atë.  Themelorja per ne është të dimë që fillimisht të njohim veten, le të marrim dritën tonë të shndritur dhe në këtë dritë të shohim të vërtetën sic është, s’mund të kërkosh të vërtetën që të jetë kështu. Nuk mund të organizosh Zotin. Ai është Ai që është, Ai qëndron sic është, nuk mund ta tranformosh Atë. E vetmja gjë që mund të bësh është të bëhesh një me TË. Ajo që mund të bësh është të bindësh Atë, ta ndjesh Atë, të jesh, kjo është ajo që mund të jesh, por nuk mund ta bësh Zotin ashtu sic të pëlqen, Ai është Ai që është sic ju kam thënë, dhe gjëja më e mirë është të jeni të përulur si Prahllad, të thoni “Tav charna arvinde pritii” Kush jemi ne të kritikojmë këto rimishërim të mjeshtërve të Hershëm? Cfarë kemi bërë? Si një herë dikush Më kritikoi, një nga dishepujt e mi e thirra  Bardaf, eja këtu, eja këtu sa njerëzve u ke dhënë realizim? Ai tha asnjërit. Cfarë bën kështu? Ai thotë Unë jam berber, më mirë të jesh berber. Për cfarë po flasim këtu? Me c’të drejtë? Cila është gjëndja juaj për ti thënë këto? Por në këtë Kalyyaga, edhe një person që nuk njeh një fjalë për fenë, për Zotin, që nuk ka zgjim, që nuk është I realizuar, të flasë për Zotin. Kjo është ghour kalyuga, ata nuk kanë frikë, s’kanë frikë , të bësh para në emër të Zotit është mëkati më I madh, mëkati më I madh, po ju them të bësh para në emer të Zotit dhe të prishësh Kundalinin e dikujt, sic po bëjnë këta Guru false. Duke përdorur aty bhoot vidya nuk e dinë që do të shkojnë përgjithmonë në ferr, absolutisht do jenë aty përgjithmonë pa mundur të kthehen.  U jane dhanë shumë shanse përpara, por nuk ka më për ta.

Ne jemi njerëzit që duhet ti korrigjojmë, duhet të qëndrojme së bashku dhe tu themi, jo të bëjmë, kemi disa njerëz në Bombay që janë Brahmins, që janë Brahmins, që janë Brahmins të urdhërit të lartë nëse mund ti quajmë kështu, dhe kanë arritur realizimin e tyre. Tani ata duhet të marrin detyrën mbi vete të hedhin poshtë gjithë këta njerëz të tmerrshëm që janë duke bërë para nga publiku. Kështu njëri nga këta është mësues dhe I tha një Brahmini në familjen e tij, sepse kishte ngecur aty përgjithmonë, e shihni Në Brahmins ngjitim tek familjet. Ai thotë “Ime”, “Unë duhet të bëj Shard për babin tim, kur do të vini brenda Pitrupaksh?  Ai I thotë mund të vij vetëm të Mërkurën apo dicka e tillë. I thotë a jeni I sigurtë që ka një Muhrata për këtë? Po I thotë ky, po jam shumë I sigurtë për këtë. Pastaj ai shkoi tek një tjetër mik, mori Panchanga, Maharashtrians. Ju dini mjaft për këto gjëra si Panchanga e tjerë, dhe ai hapi Panchangan studio aty dhe kuptoi që aty nuk kishte Muhrata, në cfarëdo Panchanga.

Ka tre Panchanga që ne përdorim, nuk e di nëse kemi dijeni për të, ai I pa të gjitha ato, dhe në përputhje me rrethanat muhrata ishte të Martën që ai e festoi. Më pas erdhi miku, “rehne dijiye, rehne dijiye, baad mein le lenge rehne do”, erdhi dhe tha “ Unë kam ardhur tashmë, eja me ne të kesh shard”, Ai tha “Nuk të jap as edhe një filxhan caj sot”, Pse pyeti ai? Më thirret për Shard dhe supozohet që të ha në vendin tuaj, ai thotë jo, nuk kemi gatuar asgjë dhe nëse nuk është dita Muhrata nuk të jap as edhe një filxhan caj. E thotë këtë në bazë të Tilak Panchanga, I thotë që kam studiuar edhe Tilak Panchanga, kam studiuar këto gjëra kështu që dil jashtë. E gjora nënë thotë “si mund ta bësh këtë, është zakoni yne i vjetër”, ai thotë “ky është I vetmi shans që kam për tu cliruar nga ky budalla I vjetër” dhe I thotë dil jashtë nuk do të qëndrosh në këtë shtëpi dhe nuk të jap as edhe një filxhan caj.

Në tempullin Punduranga ka, e dini për Vitthhalla Panderpur jo qartësisht por kemi njerëz që shkojnë atje dhe kur I pashë mbeta e habitur, ishin të gjithë të cmëndur të gjorët për një muaj këndonin këngë hanin pak (nasha of tambacco) dhe vazhdonin të këndonin me muaj, së bashku shkonin të shihnin Panduranga dhe këta njerëz që jetonin atje quheshin si Badwe, emrat iu përshtateshin absolutisht, si në Kolapur quhen Bhootis, mund ta imagjinoni? Brahmins quhen Bhootis dhe ata quhen si Badwe, dhe këta njerëz pyetën: Si ka mundësi, që keni marrë të cara në koka? I thotë që ky është Naral, ky naariyal ose ju mund ta quani arrë kokosi u ca në këmbët lotus te Panduranga, I thashë si? Nuk mund ta kuptoja, këta Badwe ishin duke bërë këtë punë dhe kur thashë që këta Badwe duhet të dijnë që nëse nuk sillen si duhet do të kenë kohë të vështira, të gjithë u tronditën, por ju do cuditeni që brenda tetë ditësh qeveria mori në kontroll vendin dhe po funksionon, gjuha e tyre tani ka ndryshuar por në këtë mënyrë këta njerëz na kanë turbulluar. Tani ne kemi katër Brahmins, katër Brahmins që jetojnë në Panderpur që kujdesen për fytin e tyre dhe shkojnë u thonë njerëzve në tempuj që mos dëgjoni (e paqartë) dhe propagandojnë e thonë nëse doni ndonjë gjë na e kërkoni neve, por mos u jepni as edhe një Pai këtyre Badwa që s’janë për asgjë, të padobishëm, cfarëdo gjëje që doni të bëni bëjeni për hyjnitë e mos I prekni këta njerëz, trajtojini si të paprekshëm njerëzit që e filluan këtë. Jemi ne që mund të ndryshojmë botën.

Me të marrë realizimin tranformimi fillon zë vend brenda nesh. Kur zë vend transformimi personi bëhet I patrembur. Nuk tundohet lehtë nga gjërat, p.sh kam njohur njerëz që dikur merrnin rryshfete hoqën dorë nga marrja e tyre sepse kushtet financiare iu përmirësuan, Lakshim tattwa e tyre është zgjuar dhe nuk marrin rryshfet, Dharma e tyre është jaagrut, nuk pijnë, shumë njerëz që ishin pijanecë hoqën dorë nga të pirët, sepse Dharma e tyre u zgjua përbrenda, thjesht nuk e durojnë dot. Ashtu si një qënie njerëzore nuk mund ta durojë pisllëkun por ama kafsha po. Në të njëjtën mënyrë ndodh me ju, thjesht nuk e duroni, nuk doni ta keni më. Në të njëjtën mënyrë, situata juaj politike do të përmirësohet, sepse cili është problemi që keni sot, cili është? Nëse keni zbritur poshte në Maharashtra dhe aty njerëzit thonë se kemi problem sheqeri, jua them pse, prodhoni shumë sheqer, ai tha se ka një shok të njohur si mbreti I Sheqerit, ai ka grumbulluar gjithë Sheqerin. Vërtet, I thashë pse nuk informoni policinë për këtë? Thanë që kur qeveria Janta ishte atje ai u dha para, tani qeveria është këtu ai u jep para, u jep para gjithë policëve, ai I drejton të gjithë dhe na korrupton dhe na bën të gjithëve të votojmë për njerëz të caktuar, që I ka nën kontroll. Atëherë I thashë ju jeni përgjegjës për këtë.

Ju merrni realizimin tuaj dhe herën tjetër votoni apo qëndroni me një shpirt të realizuar. Mos votoni për asnjë që nuk është një shpirt I realizuar dhe do shikoni që ky vend do ndryshojë, e gjithë situata do ndryshojë. Jeni ju që I keqpërdorni votat tuaja, në fshatra qoftë edhe për njëherë kanë nevojë për votat tuaja. Si mund ti përmirësoni njerëzit tuaj? Si mund ta ndalni këtë përkeqësim – vetëm nga parivartani[16] juaj, nga transformimi juaj, kjo është e mundur vetëm nëpërmjet zgjimit të Kundalinit.

Kur vendoset zgjimi I Kundalinit njeriu njeh vlerën e tij, qëndron si një qënie njerëzore dhe nuk sillet si një qen, që vrapon pas cdo pozicioni që gjen, cdo paraje që gjen, “më jep, më jep”. Nuk është kështu. Qëndron me dinjitet dhe askush nuk e poshtëron dot. Kjo është ajo që është; Sahaja Yoga është si një bekim, për të gjithë ne, në të gjithë botën, kudo ku ka kaos, është kudo tani dhe në kaq shume drejtime, edhe për Samaj Karya, Në Samaj sidomos në veri do shihni kushtet janë shumë të këqija, gratë trajtohen me përbuzje, thonë që është ndikim I fesë Muslimane apo cfarëdo. Por nëse shkon në Turqi, do habiteni që njerëzit I trajtojnë gratë me shumë respekt dhe mirëkuptim. Në shkrimet tona shkruhet që, “Yatra naariya pujyante,Tatra ram ante devata” do të thotë atje ku gruaja respektohet atje qëndrojnë Zotat, por gruaja duhet të jetë gjithashtu e respektueshme, nëse ajo nuk është e respektueshme s’ka kuptim ta respektosh atë. Është e dyanshme, por mënyra që trajtojmë gruan tonë, në fshat, sidomos në Veri, si Bihar, U.P, Punjab, Punjabi është më mirë tani, gratë kanë më tepër përgjegjësi. Por nuk duhet të jetë rasti, gratë duhet të qëndrojnë gra dhe burrat me patjetër ti respektojne ato. Ajo që du atë them është që gratë duhet të respektohen për atë që janë dhe burrat duhet të respektohen për atë që janë. Nuk duhet të ndryshojnë vendet, por në këto zona, në gjithë Bengalin e dini vetë, në këtë vend gratë kryejnë vetëvrasje se nuk mund të martohen dhe poshtërohen. Nëse nuk mund të martohesh ca problemi ka? Të duhet të japësh pajë, nëse nuk jep pajë nuk mund të martohesh.

Gjithë llojet e problemeve, një burrë që vjen I dehur, që rreh gruan sepse ka rënë në dashuri me një grua tjetër, shkon tek një tjetër. Gruaja duhet t’ia dalë si një grua që nuk ka burrë, të gjithë do e trajtojnë kështu. Ka gjithë këto gjëra, pse? Sepse nuk e kuptojnë që gruaja është Shakti. Në të qëndron Shakti, duhet ta respektojmë gruan.

Kur gratë nuk respektohen ai vend shkon për dhjamë qeni dhe gratë duhet ta dinë që ato janë Shakti dhe duhet të respektohen dhe jo të jenë të lira dhe qesharake (jo serioze) në mënyrën që gratë Indiane po përfshihen në jetën perëndimore, jam vërtet e tronditur kjo tregon që traditat tona nuk kanë thellësi. Kjo është mënyra që kemi pranuar gjithe këto vlera të pakuptimta prej Perëndimit, ku Perëndimi ka shkuar për dhjamë qeni dhe ne po shkojme për dhjamë qeni, për këtë ngarkoj me përgjegjësi gratë që sillen kaq lirë nëpër rrugë, zyra dhe shtëpira. Është gruaja ajo që duhet të mbajë Dharman. Tani me këtë. Është shumë e dukshme, ajo që po ndodh, nëse mamaja nuk respektohet në shtëpi, trajtohet si shërbyese nuk ka vend në familje, burri vjen nga zyra dhe I bërtet, fëmijët nuk e respektojnë, nuk disiplinohen nëse nëna nuk respektohet. Fëmijët tuaj nuk mund të jenë kurrë të disiplinuar.

Hidhini sytë  flisni për mosdisipline, mosdisiplinë kudo. Kujtoj kur isha e re, nuk mund të bënin as edhe një gjë pa pyetur mamanë. Nëse do kishim baba do na thoshte: “A e pyete mamanë? Shko pyet nënën”. Në familje, në shtëpi ajo ishte Grahalakshmi, kishte gjithë celsat dhe paratë, as edhe një qindarkë nuk harxhohej pa pyetur atë. Por në këto kohë, gratë janë bërë ose shumë dorështrënguar ose ngarkesë e madhe (rimorkio) dhe burrat nuk dijnë c’të bëjnë me to. Në të dyja anët gratë duhet të jenë të mëncura, ato jane Dhuri boshti I shoqërisë, kjo është e mundur vetëm kur ato janë të realizuara, papritur kam parë që femra shumë rebele janë shndërruar në kaq të bukura, kaq të bukura dhe kaq femërore, të ëmbla, gjuha e tyre e gjithë sjellja cdo gjë ndryshon kaq hijshëm, është surprizuese madje e kam parë edhe tek gratë perëndimore që zakonisht ecin si kuaj.

Vërtet po ti shihni ecin si kuaj, por ndryshojnë fustanet e gjithcka të tyren dhe bëhen kaq femërore,kaq të ëmbla, në të folur në gjithcka, më pas c’ndodh me gratë indiane? Burrat duhet të mësojnë të respektojnë gratë, nëse do përpiqen ti dominojnë gratë e tyre ato më pas do të shndërrohen si gratë perëndimore dhe nuk do dinë c’të bëjnë me veten. Nëse gruaja vendos të jetë e keqe, nuk ka fund marrëzia që bën. Pra le ti biem shkurt dhe le të kuptojmë që për Sahaja Yoga është e rëndësishme respektimi I gruas. Pra që të ketë disiplinë, duhet tu japësh gjithë respektin grave indiane, pavarësisht gjithë këtyre, pavarsisht gjithkaje, të gjithë burrat kanë ndryshuar veshjet janë shndërruar në Anglezë, gratë indiane kanë mbajtur ende veshjet dhe disiplinën e tyre. Burrat tanë mendojnë akoma se jane anglezë të mëdhenj, por gratë tona Indiane nuk dëshirojnë ta pranojnë këtë situatë.

Nuk po them që është gabim të jesh Angles, por nëse jeni Indianë duhet të jeni Indianë, nëse ata janë angleze duhet të jenë anglezë dhe të njëjtën gjë me jetën tonë, aty ku ka realizim, një grua bëhet tërësisht një grua dhe një burrë tërësisht burrë. Dhe një burrë I kompletuar është para nesh Shri Rama, si e deshi ai gruan e tij, në largësi dhe afër, si e deshi aid he pavarësisht gjithë dashurisë tyre sa shumë vuajtën. Kemi para nesh Shri Ramën që e respektonte gruan e tij. Është një Seashell (guackë) për burrin të kuptojë që ju jeni Indiane dhe duhet të silleni si të tilla. Nuk e njihni madhështinë e grave tona Indiane. Nëse nuk I trajtoni ato mirë ju siguroj që do vijë një ditë që do jenë të lira e të ndyra dhe ato që ju I quani gra djallëzore do lindin këtu dhe mezi do ju lënë të hyni në shtëpitë tuaja. Do qëndroni jashtë, rrugëve. Kështu që jini të kujdesshëm dhe për atë që keni mbartur, siç trajtoni gruan tuaj ashtu do të trajtohet edhe vajza juaj madje edhe më keq, më pas do kuptoni cfarë keni bërë, kështu që jini të sjellshëm me të sepse ajo është martuar me ty, nuk është skllavja jote. Është shumë e rëndësishme. Në Indinë veriore më shumë, pasi mendojnë se në Indinë jugore gratë indiane të jugut dhe gratë Maharashtra I sundojnë burrat. Pasi sipas tyre burrat sundohen nga gratë nëse nuk I rrahin ato.

Duhet të hiqet dorë nga këto ide, por kjo bëhet e mundur vetëm kur merr realimin tënd, gëzimin e vërtetë e të drejtuarit të një jetë martesore të lumtur jashtë mase të bukur, jetë martesore me një dashuri dhe mirëkuptim të përbashkët dhe kam parë që ndodh kaq shumë përmirësimi I mardhënieve mes njerëzve, midis prindërve dhe fëmijëve duke përmirësuar gjithcka, duke e shndërruar kaq të gëzueshme kaq të bukur jetën, dhe fëmijët bëhen kaq të bindur e të ëmbël, është një gjë kaq e bukur kështu që kur atmosfera është kaq aromatizuese me shpirtin tuaj e gjithë aroma, e gjithë atmosfera mund të themi është e gjitha e magjepsur, absolutisht e magjepsur nga jeta juaj paqësore.  Kjo është lumturia që duhet të shohim.

Fola sot për këto gjëra sepse Voidi është një gjë shumë e rëndësishme për ne ku të gjitha problemet tona sociale, samajic, politike, rajkiya dhe gjithashtu shpirtërore mund të zgjidhen.

Përvec kësaj dje ju fola për problemet tona fizike nesër do ju flas për cakra të tjera, shpresoj të keni kuptuar leksionin e sotëm. Unë flas në një mënyrë argëtuese por duhet të dini që gjithë ky argëtim duhet të shkojë në brendinë tuaj, duhet ta mbani me veten, nuk është për të tjerët sa më shpejt të thoni është për të tjerët, gratë do hedhin sytë tek burrat dhe burrat tek gratë. Ata nuk e dinë që kjo është e për  ju e jo për të tjerët. Të gjithë ju do të filloni, jam duke bërë këtë, jam duke bërë atë, përpiquni të korrigjoni veten, duhet të jeni burra të denjë dhe gra të denja dhe do më pëlqente të shihja cifte të martuarish shumë të lumtur midis Sahaja Yogis, kur të ndodhë kjo atëhere do të lindin shpirtra të mëdhenj në këtë tokë, do të shihni që do të lindin njerëz të mëdhenj.

Mjaft Sahaja Yogis tashmë kanë sjellë në jetë shpirtra shumë shumë të mëdhenj. Do habiteni që ata e njohin Kundalinin që nga fëmijëria e tyre, jam e sigurtë që kjo do të ndodhë, do vijë një ditë që të gjithë shpirtrat që duan të lindin do të lindin në këtë tokë, sidomos në Indi.

Tashmë Kam parë shpirtra të mëdhenj edhe në Angli, nëse shkoj shoh edhe në Australi jam e sigurt që po ndodh gjithandej. Por nëse jeni shpirtra të realizuar ju vërtet bëheni prindër perfektë dhe vërtet që ftoni (sillni) shpirtra të mëdhenj në këtë tokë që funksionojnë.

Faleminderit![1] Praktikë  devotshmërie (përkushtimi)

[2] Oqean i ekzistencës kësaj bote apo oqeani i  iluzionit, ajo qe Ajshtani iu referua si Relativiteti.

[3] Hyu I Swadistan Cakra, Zoti I Trinitrisë Hindu që krijoi universin. Ai u mishërua vetëm njëherë në formën njerëzore, si Hazreti Ali.

[4] Yuga-Periudhë  kohe, mijëra vjet e gjatë, që ndodh në një progresion ciklik apo spiral. me gërma kapitale, kur je duke iu referuar një YUGA të veçantë, të tillë si Kali YUGA.

[5] Tekst I shenjtë, zakonisht në Sanskritisht.

[6] Shenjt I Realizuar nga Bihar. I përdorur shpesh si term në Këngët e Sahaja.

[7] Pa formë.

[8] Kryeëngjëlli Mikael.

[9] Një shtet në perëndim të Indisë, ku parimi Ganesha është shumë i fortë. Emëruar prej konceptit  të Maharashtra-desha/dharma sqaruar (shpjeguar) nga  Shën Ramdasa.

[10] Shefi I ëngjëjve, Lord Ganesha.

[11] Devotshmeri, perkushtim.

[12] Mbreti Djall qe sundoi zonen e Afganistanit dhe nje pjese te Egjiptit. Shri Vishnu u rimisherua si Narasinha per te vrare Hiranykashiu dhe per te shpetuar Prahlad.

[13] Shpirti

[14] (shënimi I redaktorit duhet te verifikohet: John Noyce verifikoi që ky është shqiptimi I saktë)

[15] I lindur nëEgjipt në vitin 1300 para erës sonë. Një nga dhjetë mësuesit e lashtë. Në malin Sinai, Zoti i shpalli Dhjetë Urdhëresat Moisiut. Këto janë dhjetë pikat mbështetëse tek njeriu që përfaqësojnë dhjetë petalet e Cakrës Nabhi.

[16] Transformim.