Letter about Dharma 1976 (England)

Kjo është se si unë e përshkruaj Dharma shkurtimisht. Dharma është  i mbështetja e të gjitha gjërave që janë  lindur ose krijuar. Është fuqia e  natyrës që i jep valences së atomeve në një element. Është Dharma që është e shprehur si cilësi e këtyre elementeve. Për shembull, ari ka një cilësi që nuk nxihet. Qeniet njerëzore janë si instrumente të përsosura, si kompjutera. Sigurisht, në qoftë se Dharma e tyre është në ekuilibër, ata janë receptorët më të mirë. Ju mund të kuptoni se vetëdija hyjnore është si rryma kryesore elektrike e cila bën të punojë një kompjuter (Vetë-realizimi). Nëse Dharma në instrument mungon, vetë-realizimi nuk jep rezultate të plota. Ajo bëhet si një makinë e dorës së dytë. Dharma është pikëmbështetja (boshti) dhe ai që është në Dharma nuk e humbet asnjëherë ekuilibrin. Pra, vëmendja duhet të jetë në “Dharma”, pika ku graviteti i mëkatit nuk vepron. Informacioni i Dharma vjen nga pavetëdija, por lëvizja nga boshti mund të marrë vëmendjen e njeriut aq shumë në një dimension ose aq shumë si një sharrë deti që në fund të fundit rrezja e jetës anon nga njëra anë, ose drejt ferrit ose drejt shkatërrimit. Sepse, nëse lëvizjet ekstreme janë si një sharrë deti, lulja delikate e vetëdijes njerëzore bëhet më konfuze dhe njerëzit vuajnë nga të gjitha llojet esëmundjeve. Pra,çfarë duhet të bëjmë? Qeniet njerëzore kanë për të ardhur në gjendjen e Gautama i cili u bë Buddha. Ai kërkoi me të gjithë sinqeritetin dhe ndershmërinë. Ai hoqi dorë së pari nga  të Read More …

Shri Mataji’s Letter, Usa 1972 (United States)

Fëmijët e mi të dashur, Çfarë po kërkoni? Pse jeni duke vrapuar pas te paqellmishmes (kuturu) dhe papercaktueshmes? Gëzimi që ju keni kërkuar në fitimet materiale, gëzimi që ju jeni duke kërkuar në pushtet, gëzimi që është zhdukur në fjalët e librave – e ashtu-quajtura-  Njohuri është humbur e gjitha në veten tuaj, dhe ju jeni ende në kërkim dhe duke e kërkuar! Ju mund ti kushtoni vëmendje çdo gjëje jashtë vetes suaj! Ju jeni të humbur në mendimet tuaja, si foshnja në pyll!  Por ka nje shpresë te madhe që ju mund të ngriheni në Parajsen e vetëdijes “pamendime”, të cilen ne e quajmë Vetë-Realizim. Unë ju ftoj në këtë festë të Lumturise Hyjnore, e cila është derdhur rreth jush, edhe në këtë Kali të YUGA, në këto kohë moderne Perëndi-braktisur. Unë shpresoj se ju do të vini dhe të gëzoni  përvojën shpirtërore të Jetës së Përjetshme. Me gjithë dashurinë time dhe bekimet. Nënajuaj,Nirmala